goshca 17.01.2016 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2016 1. Blat 63, bo szafki mają 60 głębokości, czyli więcej niż standard na rynku. Blat musi wystawać kilka cm poza szafki, aby cały syf nie zlatywał na fronty. 2. Prawdę powiedział, wtedy masz zaślepioną jedną "szufladę" bezpośrednio pod blatem i pod piekarnikiem wtedy też da się zrobić tylko tę niską szufladę 10cm, a nie 20. Więc tracisz jedną 10cm szufladę kosztem 1cm blatu - musisz sobie skalkulować, czy to Ci odpowiada. 3. Modeli nie znam, ale wpierw zastanów się, czy inne tańsze okapy naprawdę będą spełniały swoją rolę, czyli czy mają odpowiednią sprawność (ilość wymienianego powietrza w ciągu godziny w kuchni x6, czyli np. kuchnia 10m2 * 2.5m wysokości = 25m3. Okap powinien mieć sprawność na poziomie 150m3/h) Bardzo dziękuję za odpowiedź! Chyba jednak zdecyduję się na blat z IKEA w takim razie, mimo tego, że będzie się to wiązało z koniecznością wykonania łączenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rucia333 17.01.2016 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2016 Tez bardzo balam sie laczen ale wcale biw wyglądają tak zle i pewnie tylko na poczatku bedw o nich pamiętała;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marduk 17.01.2016 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2016 Tez bardzo balam sie laczen ale wcale biw wyglądają tak zle i pewnie tylko na poczatku bedw o nich pamiętała;) dobry stolarz zrobi ci tak, że nie będzie widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marduk 17.01.2016 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2016 Drugie pytanie: płyta indukcyjna z IKEA ma wymaganie, by blat miał grubość 3,8, jeśli płyta jest nad piekarnikiem. Pan doradca mówił, że da się to obejść, montując piekarnik nieco niżej (i wtedy blat może być cieńszy, np. 2,8cm). Czy ktoś z Państwa tak robił? po co kombinować? ikeowskie blaty 3,8 czy 2,8 mają tę samą cenę - w kuchni grubszy nawet lepiej wygląda dajesz do stolarza za 100 zł zrobi jak marzenie a z przerabianiem szafki to zawsze ryzyko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DamianB 17.01.2016 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2016 po co kombinować? ikeowskie blaty 3,8 czy 2,8 mają tę samą cenę - w kuchni grubszy nawet lepiej wygląda dajesz do stolarza za 100 zł zrobi jak marzenie a z przerabianiem szafki to zawsze ryzyko No i można na zamówienie w IKEA wziąć blat do 400cm w jednym kawałku bez łączeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 17.01.2016 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2016 No i można na zamówienie w IKEA wziąć blat do 400cm w jednym kawałku bez łączeń.tak, ale nie te które są już pocięte i za 5x więcej niz normalna cena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
john09 18.01.2016 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Witam, chciałem prosić was o poradę,zamierzam kupić meble IKEA do kuchni, która jest otwarta na salon, całość ma wielkość 26m2, i zastanawiam się jakie szafki wiszace wybrac aby wizualnie powiększyć pomieszczenie. Napewno będzie to kolor biały tylko nie wiem czy poziomo otwierane (wys 80 x szer 60zm oraz 80x80) czy lepiej pionowe, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rucia333 20.01.2016 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2016 Apropo blatow w leroy merlin maja drewniane bukowe bambusowe i jeszcze chyba jesion i jeszcze cos...2,7 cm grubości, 3 metry długości i szerokie 65 cm...i Zdecydowanie taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malydomekpodlodzia 24.01.2016 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2016 zrobiłam wstępną wizualizację kuchni, powiedzcie co o niej sądzicie? nie wiem czemu nie mogę dosunąć szafek do okapu w plannerze http://images76.fotosik.pl/260/85ef60abd6acd2e6med.jpg http://images77.fotosik.pl/260/e7ec64207b5dcb37med.jpg http://images78.fotosik.pl/260/2623375c208af448med.jpg http://images78.fotosik.pl/260/76398464daba9701med.jpg drzwi czarne to przejście do spiżarni, będą pomalowane czarną farbą tablicową relingi nad kuchenką dodane spontanicznie, pewnie ich nie będzie marzy mi się kremowy piekarnik i kremowa mikrofala ale w ikei tylko droższe modele są w tych kolorach, chyba kupię gdzie indziej obok lodówki jest ścianka oddzielająca troszkę kuchnię od salonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agniecha_a 25.01.2016 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2016 malydomekpodlodzia podoba mi się Twój projekt. Podobają mi się meble z Ikea, a biała kuchnia to moje marzenie Dużo miejsca do przechowywania to podstawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 25.01.2016 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2016 malydomekpodlodzia a moze zamiast tej narożnej szafki taka zwykła prosta jak ta obok ?? Nie wiem co ma być na oknie ale ta z lewej strony moze uniemozliwiąc jakies rolety rzymskie czy inne takie ewentualnie Czasem planner blokuje jakies ustawienia bo sa niezgodne z jakimiś wytycznymi albo ma takie widzimisię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gahan 25.01.2016 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2016 zrobiłam wstępną wizualizację kuchni, powiedzcie co o niej sądzicie? nie wiem czemu nie mogę dosunąć szafek do okapu w plannerze http://images76.fotosik.pl/260/85ef60abd6acd2e6med.jpg http://images77.fotosik.pl/260/e7ec64207b5dcb37med.jpg http://images78.fotosik.pl/260/2623375c208af448med.jpg http://images78.fotosik.pl/260/76398464daba9701med.jpg drzwi czarne to przejście do spiżarni, będą pomalowane czarną farbą tablicową relingi nad kuchenką dodane spontanicznie, pewnie ich nie będzie marzy mi się kremowy piekarnik i kremowa mikrofala ale w ikei tylko droższe modele są w tych kolorach, chyba kupię gdzie indziej obok lodówki jest ścianka oddzielająca troszkę kuchnię od salonu Może napiszę co mi się nie podoba - słupy z lodówką i piekarnikiem - trochę jak zawalidroga, stoją osobno i zabierają jakby "oddech" tej kuchni; czy kuchnia będzie widoczna z pokoju? nie mam nic przeciwko takiej zabudowie, ale zgrabniej to wygląda w ciągu mebli lub za ścianką / we wnęce itp.; - nie podoba mi się samotnie wisząca szafka na lewo od okna i rogowa po prawej; zamiast rogowej - prosta; - gdzie będzie zmywarka? Reszta raczej w porządku, ale jeśli chciałabyś przeorganizować meble i inaczej ustawić lodówkę i piekarnik to wtedy projekt całkowicie się zmieni. Jeśli ta kuchnia jest całkowicie otwarta na pokój to wg mnie będzie trudno będzie usytuować słupki z lodówką i piekarnikiem; może lodówkę do kąta na lewo od okna, a piekarnik tradycyjnie pod płytę do gotowania? To tyle tak na szybko, pamiętaj, to tylko moje zdanie i to Tobie ma się ta kuchnia podobać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malydomekpodlodzia 25.01.2016 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2016 część zabudowy z lodówka i piekarnikiem będzie masywna,ale jest niewidoczna z części wypoczynkowej salonu, piekarnik chcę mieć wyżej, bo lubię piec ciasta i tak mi będzie wygodniej z lewej części kuchni wyciągnełam już maks, mam wrażenie,że lepiej się nie da ta prawa częśc mi się jakoś nie widzi, muszę pokombinować od lewej strony pod oknem jest- pralka,zmywarka, pod zlewem szuflada z koszami a potem szuflady do końca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klawdia 25.01.2016 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2016 Zgadzam się z gahan Słupki wyglądają strasznie, pojedyncza szafka w rogu również. Chyba j edyne wyjście, przy tak usytuowanej spizarni, to lodówka po lewo od okna, a piekarnik pod plyta... Niestety, bo też uwielbiam słupki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gahan 25.01.2016 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2016 małydomek, a jakbyś tą zabudowę wstawiła na prawą stronę i przesunęła płytę z okapem w stronę okna? Nie podoba mi się taki układ, ale na szybko nie umiem Ci doradzić innego ustawienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gahan 25.01.2016 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2016 Na miejsce zabudowy widziałabym mały stolik z krzesłami na szybkie śniadanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malydomekpodlodzia 26.01.2016 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2016 duzy stoł jest zaraz przy kuchni, nie ma co kombinować z wciskaniem małęgo stoliczka do kuchni bo po co? chyba jednak muszę sama się z tym tematem zmierzyć, bo w sumie najlepiej znam potrzeby domowników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Susełka 26.01.2016 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2016 Mały domek zobacz na blogu Izy Kochanej jak ma zrobiona kuchnie. Widzę że chcesz zrobić podobną a u Izy wygląda bardzo fajnie. Blog myloveshabby.blogspot.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 26.01.2016 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2016 duzy stoł jest zaraz przy kuchni, nie ma co kombinować z wciskaniem małęgo stoliczka do kuchni bo po co? chyba jednak muszę sama się z tym tematem zmierzyć, bo w sumie najlepiej znam potrzeby domowników tak, tutaj możemy ci jedynie zwrocic uwagę na kilka rzeczy Ta narozna szafka po prawej wygląda niezbyt ciekawie i razem z drugą uniemołziwic może zawieszenie czegoś na oknie zastanów sie tylko nad tym aspektem Słuszność wysokiego słupka rozumiem, jesli uwazasz ze tak będzie ok wizulanie/ zilością miejsca/ użytkowo to jak najbardziej ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mofa 26.01.2016 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2016 Mam taki problemik z szyną montażową do kuchni IKEA, może ktoś będzie wiedział. Mam mały aneks w kształcie litery L: -ok. 2,2m szafek wiszących, -ok. 2,9m dłuższy bok szafek dolnych-ok1,6mb krótszy bok szafek dolnychW projekcie wygenerowało mi 3 szyny montażowe (każda 2m długości). Pani, która generowała mi ten spis szafek na stanowisku do planowania doradziła żeby wziąć jedną szynę mniej bo jedna szafka będzie parę centymetrów wystawać poza szynę i bez sensu brać dla paru centymetrów kolejną szynę.Panowie zaczęli składać kuchnię i twierdzą, że brakuje szyn. Z obliczeń wychodzi, że nawet te 3 szyny to byłoby za mało. Nie mogę sobie przypomnieć jak to się liczyło, że wyszły te dwie szyny, czy za którymiś szafkami nie daje się tej szyny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts