DamianB 16.02.2016 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2016 Podczas kompletowania w sklepie Pani doradzająca też nie widziała żadnych problemów, wręcz doradzała żeby było stylistycznie "ładnie". Szkoda, że nie nagraliśmy tych pracowników na dyktafon, poszłoby łatwiej z reklamacjami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
togre 16.02.2016 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2016 Akurat moje doświadczenia reklamacyjne w ikea póki co nie należą do złych A tutaj to ja nie chcę niczego reklamowac. Tylko niech mi ktoś powie jak to cholerstwo zamontować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DamianB 16.02.2016 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2016 Na infolinii IKEA powinni pomóc, w tym wątku kilka osób korzystało i nie było problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
togre 18.02.2016 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2016 Pytałem, zarówno infolinię jak i pracownika w sklepie:- infolinia: proponują docinać uchwyty, tak aby nie zachodziły na szyny montażowe i przykręcić. Jeśli otwory na śrubki montazowe uchwytu wypadają pod szynami, to proponują nawiercić nowe otwory- pracownik w sklepie: raczej nie sugeruje docinania, a poluzowanie szyny i spróbowanie włozenia tam uchwytu i jego dokręcenie. (jeśli śrubki montażowe uchwytu wypadają pod szyną, to sugeruje rozebranie całości, założenie uchwytów i ponowne skręcenie całości. W takiej sytuacji szyna będzie lekko odstawała od frontu."Standardowego" sposobu jak z instrukcji nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2183 21.02.2016 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2016 Pytałem, zarówno infolinię jak i pracownika w sklepie: - infolinia: proponują docinać uchwyty, tak aby nie zachodziły na szyny montażowe i przykręcić. Jeśli otwory na śrubki montazowe uchwytu wypadają pod szynami, to proponują nawiercić nowe otwory - pracownik w sklepie: raczej nie sugeruje docinania, a poluzowanie szyny i spróbowanie włozenia tam uchwytu i jego dokręcenie. (jeśli śrubki montażowe uchwytu wypadają pod szyną, to sugeruje rozebranie całości, założenie uchwytów i ponowne skręcenie całości. W takiej sytuacji szyna będzie lekko odstawała od frontu. "Standardowego" sposobu jak z instrukcji nie ma. Napisz dokładnie co i gdzie chcesz zamontować, ja mam ślepe uchwyty i to chyba w każdej konfiguracji. Zrobię zdjecia w razie potrzeby. Montaż był w Ikei więc nic lepszego pewnie niż u mnie nie wymyślisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DamianB 21.02.2016 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2016 Napisz dokładnie co i gdzie chcesz zamontować, ja mam ślepe uchwyty i to chyba w każdej konfiguracji. Zrobię zdjecia w razie potrzeby. Montaż był w Ikei więc nic lepszego pewnie niż u mnie nie wymyślisz Pisał we wcześniejszym poście - front zmywarki dzielony na pół (łączony blaszkami) i front ze zlewu też dzielony na pół i łączony blaszkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga2183 21.02.2016 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2016 U mnie jest to zrobione tak: uchwyt we froncie pod zlewem jest wycięty na szerokości szyny łączeniowej, natomiast przy froncie zmywarki najpierw został zamontowany uchwyt, a póżniej szyna montująca, więc wynika z tego, że sposobów jest dwa Zmywarka jest na lewo od zlewu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
togre 28.02.2016 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2016 (edytowane) Czyli tak jak sugerowała mi infolinia/pracownik sklepu. Rzeźba, no ale nic. Jak to zrobię to postarm się wrzucić zdjęcia, ale nie zabieram się za to póki co No i przede wszystkim - wielkie dzięki za pokazanie że się da Edytowane 28 Lutego 2016 przez togre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ikeowiczka 29.02.2016 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2016 W budowanym domu coraz więcej sie dzieje i w końcu przyszedł czas na projektowanie kuchni. W planerze stworzyliśmy kuchnię jak jak widać na zdjęciu. Proszę oceńcie czy jest dobre rozplanowanie i czy się Wam podoba na pierwszy rzut oczkiem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Epitaph 04.03.2016 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2016 (edytowane) Witajcie, Kuchnia zamknięta, w bloku. Tak zastanawiamy się od dwóch dni i nic lepszego nie wymyśliliśmy... Od lewej, zmywarka, zlew, kuchenka (bez możliwości przesunięcia), lodówka, pralka, no i blat z półkami. Myślimy nad zabudowaniem (blat i szafki) drugiej ściany, albo przesunięciem tam lodówki, ale czy to nie będzie zbyt mało miejsca już? Za każdą poradę serdecznie dziękujemy! Edytowane 4 Marca 2016 przez Epitaph Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arek570 05.03.2016 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2016 ikeowiczka Czy okno się otworzy? Co z jego myciem czy innej awarii? EpitaphCiężko nic lepszego nie wymyślić. bo układ katastrofalny... Bez sensu jest przedzielanie ciągu lodówką, sprzęty obok siebie (płyta, zlew) to główny błąd w planowaniu wg każdego poradnika, nie widzę dostępu do szafki narożnej. Przed planowaniem radzę przeczytać jakikolwiek artykuł na temat planowania, zajmie dosłownie parę minut, a będzie niezwykle pomocny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Epitaph 05.03.2016 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2016 (edytowane) Tak, wiem, tyle tylko, ze kuchenki i zlewu nie można przesunąć. Tak jest w całym pionie, a zmiana instalacji bardzo kłopotliwa(pismo do spółdzielni, ect.) . Teraz mamy coś takiego, od lewej: lodówka, zlew40cm, kuchenka, zmywarka, pralka, no i szafki z blatem. Co myślicie? Edytowane 5 Marca 2016 przez Epitaph Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DamianB 05.03.2016 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2016 a zmiana instalacji bardzo kłopotliwa(pismo do spółdzielni, ect.) . [ATTACH=CONFIG]348891[/ATTACH] Napisanie pisma jest kłopotliwe? Czy tak mówisz, bo Ci się nie chce i tak jest wygodniej? Może jednak warto powalczyć chwilę o lepszy komfort i ergonomię na lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Epitaph 05.03.2016 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2016 Pismo napisać mogę, to nie jest wielki problem. Załóżmy, że zlew mogę przesunąć, bo na to nie potrzebuję nawet zgody (tu chodziło o dodatkowe koszty i pracę, ale ok, zrobię to jeśli warto) , a o przeniesienie kuchenki gazowej też się postaram. Jak w takim przypadku powinien wg Was wyglądać układ? Bo nie wiem, czy gra jest warta świeczki i różnica będzie zauważalna. Z góry dziękuję za każdą radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arek570 06.03.2016 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2016 Na lodówkę masz tylko jedno miejsce, przy drzwiach. Główny blat roboczy powinien znaleźć się między płytą i zlewem, a te najlepiej nie przy samym rogu. Fajnie gdyby się udało zlew przenieść pod okno, płyta niedaleko lodówki. Reszta wyniknie z umiejscowienia głównych urządzeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga-Białystok 06.03.2016 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2016 Czy ktoś mógłby wrzucić fotkę jak wyglądają po montażu szafki narożne? Chodzi mi o szafkę 128x68 i dostawioną do niej szafkę. Jak wygląda to połączenie z listwą dystansującą? Maskowaliście ją czymś? I przy okazji, jak się sprawuje ta szafka narożna? Czy te 2 (tylko 2 ) wyciągane półki rzeczywiście wykorzystują miejsce? Co do gwarancji na AGD, owszem, z uznaniem reklamacji nie ma problemu, natomiast jakość usługi zależy od lokalnego serwisu whirlpoola. Piekarnik właśnie popsuł mi się 3 raz w ciągu roku (ostatni rok gwarancji). Każda reklamacja trwała ponad 1.5 miesiąca od zgłoszenia do naprawy (tak długo czekali na części). Zanim naprawią mi go po raz kolejny pewnie skończy mi się gwarancja. Szczerze? Mimo 5 lat bezpłatnej gwarancji więcej AGD z IKEA nie kupię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Epitaph 06.03.2016 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2016 (edytowane) A coś takiego? I też zastanawiamy się nad szafką narożną, tylko nie wiemy czy brać tą 88x88 czy 128x68... No i ewentualnie 2 wersja z przesuniętym zlewem? Nie wiem czy warto go przesuwać... Edytowane 6 Marca 2016 przez Epitaph Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga-Białystok 06.03.2016 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2016 Muszą wypowiedzieć się użytkownicy, ale łamane drzwiczki w tej 88x88 wydają się mało wygodne. Inne firmy robią tak, że drzwiczki przekręcają się razem z karuzelą, ale IKEA jeszcze w to nie poszła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olczi66 07.03.2016 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2016 Mam już ok. 5 lat meble kuchenne z Ikei, zero wad polecam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kokobo 07.03.2016 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2016 W budowanym domu coraz więcej sie dzieje i w końcu przyszedł czas na projektowanie kuchni. W planerze stworzyliśmy kuchnię jak jak widać na zdjęciu. Proszę oceńcie czy jest dobre rozplanowanie i czy się Wam podoba na pierwszy rzut oczkiem:) [ATTACH=CONFIG]348251[/ATTACH] Kuchnia zaprojektowana OK. Jedyne do czego można się doczepić, to bateria uniemożliwiająca otwarcie okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts