Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Może ktoś będzie taki miły i uczynny i pomoże mi, doradzi.

kuchnia.jpg

kuchnia3.jpg

kuchnia4.jpg

kuchnia6.jpg

Takie coś stworzyłam....

Lodówka nie będzie w zabudowie, obok zmywarka. Problem jest taki, że lodówka będzie miała 192 cm wysokości więc nad nią nie wejdzie szafka 60 tylko 40 i zostaje wielka dziura. Mam problem z tymi wszystkimi blendami itp.

Jak uzyskać taki efekt?

kuchnia2.jpg

• Odpowiedzi 4,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Z wyliczenia wynika że nad lodówką zostanie 56 cm. Czyli szafka 40 i 16 cm zaślepka docięta z frontu 60x20 . Lub front 10 plus pasek dekoracyjny który ma 6cm wysokości.:-)

Rozumie że po prawej stronie lodówki będzie panel 62x240?

Edytowane przez kokobo

[ATTACH=CONFIG]349075[/ATTACH]

A coś takiego? I też zastanawiamy się nad szafką narożną, tylko nie wiemy czy brać tą 88x88 czy 128x68...

[ATTACH=CONFIG]349076[/ATTACH]

No i ewentualnie 2 wersja z przesuniętym zlewem? Nie wiem czy warto go przesuwać...

Już zdecydowanie lepiej. Jeśli w szafce narożnej mają być półki to na pewno wygodniejsza będzie typowa 90tka.

Z wyliczenia wynika że nad lodówką zostanie 56 cm. Czyli szafka 40 i 16 cm zaślepka docięta z frontu 60x20 . Lub front 10 plus pasek dekoracyjny który ma 6cm wysokości.:-)

Rozumie że po prawej stronie lodówki będzie panel 62x240?

wolałabym zrezygnować z tyhc pasków dekoracyjnych, bo to się pewnie będzie odróżniać? a z zaślepką jest ten problem że spod spodu jest dziura.. nie wiem jak zrobić żeby to wyglądało w miarę jak szafka.

podoba mi się taki panel oddzielający te słupki do sufitu, poza tym, chyba dobrze jest oddzielić lodówkę od zmywarki czymś?

Nie wiem czy akurat taka szerokość

Jeszcze jedno pytanie. Szafki z ikea mają albo 37 albo 60 cm głębokości. Blaty 63,5. Czy mogę dokupić standardowy blat 60 gdziekolwiek i będzie to ładnie wyglądało czy należy brać pod uwagę tylko blat z ikea, albo szukać takich na wymiar pod 63,5cm? Ktoś ma na szafkach metod blat 60? Jak to wygląda? Z góry dziękuję.

Jeszcze jedno pytanie. Szafki z ikea mają albo 37 albo 60 cm głębokości. Blaty 63,5. Czy mogę dokupić standardowy blat 60 gdziekolwiek i będzie to ładnie wyglądało czy należy brać pod uwagę tylko blat z ikea, albo szukać takich na wymiar pod 63,5cm? Ktoś ma na szafkach metod blat 60? Jak to wygląda? Z góry dziękuję.

brzydko i niepraktycznie będzie.

Blat będzie na równo z korpusem a drzwi/fronty będą wystawały poza obrys blatu. cokolwiek się rozleje, wleci do szafki/szuflady itp.

Ja dawałem blaty "60" ale do szafek Faktum, z tym, ze korpusy były cofnięte względem blatu (o grubość kleju i glazury) i fronty były na równi z blatem. Nie było źle, ale brakowało tego "wystawania" blatu poza lico frontów.

Zlewozmywak Blanco Zerox 500-IF/A, bateria Blanco Vonda stal nierdzewna. Kupione w sklepach internetowych. Połączone dwie 60tki, zależało mi na blacie i też miejscu na przechowywanie, szuflady 37 są wg mnie bardzo płytkie. Nie chciałam też, by bryła wyszła długa i wąska, z efektu jestem zadowolona, może tylko obniżyłabym wysokość blatu o 2 cm, teraz jest na 88+4 cm, wtedy potrzebny byłby niższy cokół.

Uporałam się z pierwszym etapem kuchni, wrzucam zdjęcia, fronty VOXTORP. Blat zamówiony u stolarza, czekam.

Jedyna zmora to zmywarka. Już wiem, że moja nie pasuje, już wiem, że ikeowskie zupełnie mnie nie przekonują swoimi cienkimi drutami w koszach, dramatem jest też moim zdaniem ruchomy blat na szynach do zmywarki (wilgoć, zacieki etc.). Tu pytanie do Was, czy można znaleźć taki model zmywarki, który pasuje do IKEA (front 80 cm) z szansą montażu tego frontu na sztywno?...

[ATTACH=CONFIG]346794[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]346792[/ATTACH]

Interona- kuchania będzie przecudna!

Powiedz mi proszę co to za płytki/gres w kuchni jaki kolor?

piętro i salon to deski? jaki to kolor, bo szukam paneli w takim kolorze

Marl Ola, dziękuję :) gres - nazwy już nie pamiętam, bo kładłam 3 lata temu, ale jeśli bardzo Ci zależy, odnajdę fakturę, kupowałam w YETI, włoski, 60x60. Nie chciałam świecącego, ten jest bardzo ok. Deska na górze i na parterze to Finish-Parkiet deska warstwowa, dąb olejowany, na dole dąb select, na górze dąb natura, różnica niewielka i w zasadzie gdybym miała kolejny raz decydować, wzięłabym na całość naturę, bo jest ciekawsza (nie taka "nudna"). Kolor mają*jeden. Takie zestawienie kolorów: szary, biel i dąb uwielbiam.

Marl Ola, dziękuję :) gres - nazwy już nie pamiętam, bo kładłam 3 lata temu, ale jeśli bardzo Ci zależy, odnajdę fakturę, kupowałam w YETI, włoski, 60x60. Nie chciałam świecącego, ten jest bardzo ok. Deska na górze i na parterze to Finish-Parkiet deska warstwowa, dąb olejowany, na dole dąb select, na górze dąb natura, różnica niewielka i w zasadzie gdybym miała kolejny raz decydować, wzięłabym na całość naturę, bo jest ciekawsza (nie taka "nudna"). Kolor mają*jeden. Takie zestawienie kolorów: szary, biel i dąb uwielbiam.

dziękuje za odpowiedź!

jeżeli to nie byłby duży problem - to byłabym bardzo wdzięczna :)

• 2 weeks później...
Maciejka2, dziękuję! [...] Druga połowa to wysoka zabudowa we wnęce, jak wszystko będzie dopięte, jasne, że pokażę.

[ATTACH=CONFIG]350475[/ATTACH]

Maciejka 2, Aga2183, reszty nie ma aż*tak wiele, nadal brakuje okapu i oświetlenia, cokołów, ale meble w komplecie. Uwaga, jedna z szafek, na lewo od piekarnika, jest tak naprawdę sekretnym przejściem do spiżarni :) Dwa fronty złączone od tyłu szyną. Spiżarni z tyłu nie widać, a jest :)

IMG_1176.jpg

IMG_1183.jpg

IMG_1191.jpg

IMG_1192.jpg

IMG_1182.jpg

Edytowane przez interona