aneczka_a 03.06.2016 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2016 Może dla lepszej wizualizacji pokażę jak to widzę w kolorze: (zdjęcia zaczerpnięte z neta) 1. 2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DamianB 03.06.2016 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2016 Promocja w Ikea na kuchnie właśnie się rozpoczęła. Tylko ta promocja jest inna niż ostatnia, bo 25% z AGD, a nie mebli. Jak ktoś kupuje komplet AGD w IKEA, to można wyjść na tym lepiej niż na meblach. W przypadku zakupu tylko samych mebli, praktycznie nie ma żadnej promocji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arek570 03.06.2016 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2016 Witajcie, możecie mi pomóc, mam mętlik w głowie.. Mam dwie wersje kuchni z IKEA i nie wiem którą wybrać. Kuchnia ma 290 cm szerokości i 403 dlugości, są dwa wejścia z jadalni (245 cm)i korytarza 100 cm... Wklejam dwie (na razie nie skupiam się na kolorach tylko usytuowaniu sprzetów) doradźcie proszę, w obu zlew i indukcja w tym samym miejscu, nie wiem czy potrzebny ten stolik jeśli jadalnia jest tuż obok, ale przy barku znowu wszystko jest odsłonięte (nie chcę wysokiego barku) 1. Opcja ze stolikiem [ATTACH=CONFIG]357535[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]357536[/ATTACH] 2. Opcja ze słupkiem (lodówka i piekarnik w zabudowie) i barkiem [ATTACH=CONFIG]357537[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]357538[/ATTACH] Wybrałbym wersje nr 2, tylko wysoką zabudową dojechałbym do końca ściany ( blat za szafką to i tak będzie bardziej jako półka) i zamiast barku normalny stół/blat na wysokości 75cm. Zdecydowanie wygodniejszy, można odstawić w razie potrzeby. W pierwszej wersji na pewno stolik będzie utrudniał komunikację, jego rozmiary też powinny być mniejsze niż w opcji nr 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kokobo 05.06.2016 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2016 (edytowane) Tylko ta promocja jest inna niż ostatnia, bo 25% z AGD, a nie mebli. Jak ktoś kupuje komplet AGD w IKEA, to można wyjść na tym lepiej niż na meblach. W przypadku zakupu tylko samych mebli, praktycznie nie ma żadnej promocji Ale innej promocji nie będzie. Zobaczymy czy przełoży się to na ilość montażów Edytowane 5 Czerwca 2016 przez kokobo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneczka_a 06.06.2016 05:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2016 Wybrałbym wersje nr 2, tylko wysoką zabudową dojechałbym do końca ściany ( blat za szafką to i tak będzie bardziej jako półka) i zamiast barku normalny stół/blat na wysokości 75cm. Zdecydowanie wygodniejszy, można odstawić w razie potrzeby. W pierwszej wersji na pewno stolik będzie utrudniał komunikację, jego rozmiary też powinny być mniejsze niż w opcji nr 2 No właśnie tego z tym stolikiem w 1 wersji się bałam, a co do drugiej to faktycznie dobrze będzie zabudowę przedłużyć... tylko ten stół nie bardzo bo 2m dalej jest stoł w jadalni i to sie troszkę mija z celem, ale barek jak już to na równi z blatem, bo wysokiego nie chce, nie jest wygodny, wąski, źle się siada.. Dziękuję za opinie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
silvie 26.06.2016 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2016 Da się skrócić, chociaż stwarza to pewne problemy. Trzeba przyciąć cokół a jest on wykonany z tworzywa profilowanego i po przycięciu się troszkę rozlatuje Dziekuje za odp. O cokole bym nie pomyslala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Consponsa 27.06.2016 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2016 Możliwe jest docięcie szafki narożnej Ikea? Tej o długości 128cm z półką? Mam kuchnie, której jedna ściana ma 183cm - chciałam tam dać słupek lodówka 60 oraz szafkę narożną 2 x 60, następnie zakręcić pod okno z resztą mebli.Ale właśnie w IKEI 2 x 60 to jest szafka 128, mam ścian za krótką o 5cm, da się skrócić tą szafkę o te 5 cm? Będzie się wszystko otwierało i działało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Erko43 27.06.2016 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2016 Własnie najgorsze jest to że szybko się rozlatują, więc trochę cięzko w to ingerować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Consponsa 28.06.2016 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2016 Własnie najgorsze jest to że szybko się rozlatują, więc trochę cięzko w to ingerować W sensie, że rozlatują się te szafki bo nie wiem czy to odpowiedź do mojego postu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grazka87 29.06.2016 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2016 Na swoim pierwszym mieszkaniu miałam kuchnie z IKEI i nie byłam jakoś specjalnie zadowolona z jakości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Consponsa 01.07.2016 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2016 Ja teraz mam kuchnie ikea i bardzo sobie ją chwalę.Pytane było, czy ktoś próbował skracać szafkę narożną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Heniek22 05.07.2016 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2016 Witam dostalem wycene od firmy robiace kuchnie na wymiar . cena z wyspa bez zabudowy pod lodowke z zabudowa pod pralke zmywarke i mikrofale to ok 20tys pln kuchnia 5x5 ... Koszta spore jak za same meble. Teraz kolega sam poskladal kuchnie z ikei dolozyl tylko kamienne blaty. Efekt mnie rozwalil. W moim wypadku oszczednosc laenych tysiecy ktore poszly by juz na wyposazenie. Wiekszosc z was chwali. Co doradzicie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
parabola 06.07.2016 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2016 (edytowane) Możliwe jest docięcie szafki narożnej Ikea? Tej o długości 128cm z półką? Mam kuchnie, której jedna ściana ma 183cm - chciałam tam dać słupek lodówka 60 oraz szafkę narożną 2 x 60, następnie zakręcić pod okno z resztą mebli. Ale właśnie w IKEI 2 x 60 to jest szafka 128, mam ścian za krótką o 5cm, da się skrócić tą szafkę o te 5 cm? Będzie się wszystko otwierało i działało? Z tego co mi mówiła konsultantka w Ikei wynikało, że szafkę narożną można skrócić o 2 cm na krótszym boku. Edit: na dłuższym można skrócić o 6 cm. Edytowane 7 Lipca 2016 przez parabola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
parabola 06.07.2016 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2016 (edytowane) Macie może doświadczenie z frontami Haggeby i Veddinge? To jedyne gładkie, białe fronty bez połysku. O Veddinge widziałam negatywne opinie w Internecie, ale co z Haggeby? Może się*ktoś*wypowiedzieć*z własnego doświadczenia? (Pomijam Marsta ze względu na cenę i trudność w czyszczeniu uchwytów) Edytowane 6 Lipca 2016 przez parabola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Consponsa 08.07.2016 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2016 Z tego co mi mówiła konsultantka w Ikei wynikało, że szafkę narożną można skrócić o 2 cm na krótszym boku. Edit: na dłuższym można skrócić o 6 cm. Rewelacja! O taką odpowiedź mi chodziło, Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aaricia23 20.07.2016 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2016 (edytowane) Moge wiedzieć ile was średnio wychodzą te kuchnie z IKEI, powiedzmy srednio około 4-6mb zabudowa pod sufit, ze wszystkimi dodatkami ? Oczywiście zabudowana zmywarka i płyta. Fronty budżetowe. Nie chce tracić kupy czasu na wycenianie i dobieranie szafek jak ma sie na końcu okazać bardzo drogo. Edytowane 20 Lipca 2016 przez Aaricia23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DamianB 20.07.2016 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2016 Moge wiedzieć ile was średnio wychodzą te kuchnie z IKEI, powiedzmy srednio około 4-6mb zabudowa pod sufit, ze wszystkimi dodatkami ? Oczywiście zabudowana zmywarka i płyta. Fronty budżetowe. Nie chce tracić kupy czasu na wycenianie i dobieranie szafek jak ma sie na końcu okazać bardzo drogo. Ale oczywiście. Moje meble 10000zł, a AGD z IKEA (okap, płyta, piec, zmywarka) 8000. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pendrak 04.08.2016 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2016 Witam, mam pytanie odnośnie montażu, czy meble kuchenne składa się równie prosto, jak pozostałe meble ikea, zrezygnowałam z montażu ikea, bo wychodził drogo, a teraz zastanawiam się, czy bawić się z tym, czy szukać jakiegoś składacza mebli ikea. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DamianB 04.08.2016 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2016 Witam, mam pytanie odnośnie montażu, czy meble kuchenne składa się równie prosto, jak pozostałe meble ikea, zrezygnowałam z montażu ikea, bo wychodził drogo, a teraz zastanawiam się, czy bawić się z tym, czy szukać jakiegoś składacza mebli ikea. Łatwo, te instrukcje są pisane jak dla dzieci. Największa zabawa się zaczyna jak trzeba wypoziomować kilka szafek koło siebie i poustawiać równo wszystkie szuflady i drzwiczki względem siebie, aby wizualnie było ładnie i prosto. Przy tym przyda się melisa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
interona 04.08.2016 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2016 Pendrak, wszystko zależy od tego, czy jesteś*precyzyjny i cierpliwy, czy nie I czy masz wkrętarkę, bo ręczna robota szybko Ci się*znudzi. No i trzeba absolutnie trzymać*się*instrukcji i liczyć wszystkie dziurki, sprawdzać. Bo może się*okazać, że szuflady się*nie domkną itp. My skręcaliśmy sami, na raty, zajęło nam to w sumie 2 x 2 dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts