facet27 10.05.2009 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2009 ja swoje meble złożyłem sam zajeło mi to 3 noce i pół weekendu złożenie żaden problem wktętarka z końcówkami i instrukcja montażu od producenta i jedziemy. Na szczęscie nie były z Ikei też cud techniki to nie był ale za to cena była adekwatna do jakości czyli nie za wysoka. natomiast to o czym się przekonałem na skórze mojego brata towar z Ikei jest drogi i badziewny rozpadająca się lampka czy stoliczki nocne......itd.itd., Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duma 10.05.2009 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2009 pracowałam dwa lata w fimie robiącej meble do ikei- i wiem z czym to sie je. nidy nie kupie mebli z tego zakładu. co innego dodatki czy wyposazenie wnętrz, ale meble? nigdy. No i co tam takiego strasznego zobaczyłaś, czego nie zobaczyłabyś u innego producenta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pitu-pitu 10.05.2009 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2009 My zdecydowaliśmy się na fagerland. Podstawowe kryterium - cena. W grę wchodziło jeszcze brw - ale znajomym po roku zaczęły rozłazić się fronty (dosłownie - okleina od płyty).. Ja nie wiem co takiego strasznego moze być w tych meblach. Firmaw której pracowałam woziła tam płyty z kronopola.. a oni aż takiego badziewia chyba nie robią?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duma 10.05.2009 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2009 facet27A ile Twój brat dała za to "badziewie". Pewnie kupił coś z tańszych produktów i wymaga jakości....Ikea daje możliwości kupienia rzeczy tańszych i droższych. Masz tam rzeczy taniutkie, jak dla studentów i droższe, wykonane staranniej i z lepszych materiałów. Sami decydujemy z której półki po nie sięgniemy. Myslę, ze to co mnie przekonuje do Ikei to przede wszystkim funkcjonalność i prostota. Prostota, która jest świetnym kontrastem dla naszego polskiego, "mieszczaskiego" stylu -zdobienia, okrągłości, witraże.... Nie krytykuję tego gustu-z gustami się podobno nie dyskutuje- ale myslę, ze zwolennicy tych zdobień nic w Ikei dla siebie nie znajdą. Może tez dlatego krytykują i niektóre produkty nazywają badziewiem. Może sie tez zdarzyć, ze jakiś koneser poszukuje rzeczy oryginalnych, niepowtarzalnych, o wysokiej jakości. Tu tez Ikea nie pomoże. Produkcja seryjna, z przeznaczeniem dla rzesz, a nie elit.Lubię Ikeę. Wielokrotnie "próbowałam" niektóre artykuły kupić gdzie indziej. I wracałam jak bumerang do Ikei. Oczywiście, Mówimy o pewnym zasobie portfela. Może gdybym miała kasy.... celowałabym w jakiś design włoski.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abigail 11.05.2009 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2009 Zgadzam się z tym co pisze duma, zwłaszcza co do uwag o designie:) Sama mam drugą kuchnię z ikei - Stat - i pod każdym wzgledem jestem zadowolona. Nie potwierdzam też tego co ktoś parę postów wyżej napisał o tym, ze Stat źle się czyści - mnie się dobrze i szybko czyści mikrofibrą. Najważniejsze, że wszystkie zawiasy, okucia chodzą płynnie, szuflady 80cm z pełnym obciążeniem chodzą lekko i cicho, domykają się jak w dniu montażu. Mam tę kuchnię od kilku lat (blat dębowy olejowany, sprawdził się dużo lepiejj niż laminowany w poprzedniej kuchni - ale to był jakiś megatani laminat z braku kasy wówczas). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pomaranczowymis 11.05.2009 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2009 Dzięki za opinie, coraz bardziej przekonuję się do tego drewnianego blatu No i raczej będzie to kuchnia Stat, po prostu podoba mi się wzornictwo, a nie mogę pozwolić sobie na meble za fortunę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amazonka22 11.05.2009 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2009 pracowałam dwa lata w fimie robiącej meble do ikei- i wiem z czym to sie je. nidy nie kupie mebli z tego zakładu. co innego dodatki czy wyposazenie wnętrz, ale meble? nigdy. No i co tam takiego strasznego zobaczyłaś, czego nie zobaczyłabyś u innego producenta? np kiedy przywieźli nam do przejrzenia 60 półek z których jakieś 40-50% procent nie nadawało sie do dalszej obroki- polecenie kierownika brzmiało- zero odpadów wszystko cacy. fronty szafek z pęknięciami które przy większym nacisku pękało w rękach kazali nam zaklejać szpachlą szlifować i malować. ja po prostu nikomu nie odradzam ,ale sprawdźcie każdą paczkę każdy front żeby się w domu nie okazało ze jakaś szafka trzasnęła przy wyjęciu z pudełka ja lubię IKEe za pomysłowość za schowki i za możliwość jakiegoś ściągnięcia danego wnętrza z katalogu- gdy ktoś ma problemy z wyobrażeniem sobie danego wnętrza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fennel 11.05.2009 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2009 np kiedy przywieźli nam do przejrzenia 60 półek z których jakieś 40-50% procent nie nadawało sie do dalszej obroki- polecenie kierownika brzmiało- zero odpadów wszystko cacy. fronty szafek z pęknięciami które przy większym nacisku pękało w rękach kazali nam zaklejać szpachlą szlifować i malować. ja po prostu nikomu nie odradzam ,ale sprawdźcie każdą paczkę każdy front żeby się w domu nie okazało ze jakaś szafka trzasnęła przy wyjęciu z pudełka ja lubię IKEe za pomysłowość za schowki i za możliwość jakiegoś ściągnięcia danego wnętrza z katalogu- gdy ktoś ma problemy z wyobrażeniem sobie danego wnętrza Nie znam nikogo kto mial problem ze zwrotem uszkodzonych mebli z Ikeii czy to jeszcze na miejscu czy to wypatrzona wada dopiero w domu. Jesli szafka trzasnie, to sie ja bez problemu wymienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abigail 11.05.2009 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2009 Dzięki za opinie, coraz bardziej przekonuję się do tego drewnianego blatu Nie doczytałam, który konkretnie blat drewniany masz na myśli (dębowy czy bukowy), ale namawiam Cię na dębowy,jaki sama mam (jak napisałam wyżej). Dlaczego nie bukowy? Mam bukową dużą deskę, i ona pod wpływem olejowania jest taka marchewkowa w kolorze, a w dodatku bardzo odznaczają się na buku wszelkie rysy. Na dębie tego nie ma zupelnie. Oczywiście wszystko jest rzecza gustu, tylko tak podpowiadam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pomaranczowymis 11.05.2009 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2009 Dzięki za opinie, coraz bardziej przekonuję się do tego drewnianego blatu Nie doczytałam, który konkretnie blat drewniany masz na myśli (dębowy czy bukowy), ale namawiam Cię na dębowy,jaki sama mam (jak napisałam wyżej). Dlaczego nie bukowy? Mam bukową dużą deskę, i ona pod wpływem olejowania jest taka marchewkowa w kolorze, a w dodatku bardzo odznaczają się na buku wszelkie rysy. Na dębie tego nie ma zupelnie. Oczywiście wszystko jest rzecza gustu, tylko tak podpowiadam. Na razie w ogóle jeszcze nie zdecydowałam się na żaden rodzaj drewna, dzięki za podpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DziadekZ 12.05.2009 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2009 pracowałam dwa lata w fimie robiącej meble do ikei- i wiem z czym to sie je. nidy nie kupie mebli z tego zakładu. co innego dodatki czy wyposazenie wnętrz, ale meble? nigdy. No i co tam takiego strasznego zobaczyłaś, czego nie zobaczyłabyś u innego producenta? np kiedy przywieźli nam do przejrzenia 60 półek z których jakieś 40-50% procent nie nadawało sie do dalszej obroki- polecenie kierownika brzmiało- zero odpadów wszystko cacy. fronty szafek z pęknięciami które przy większym nacisku pękało w rękach kazali nam zaklejać szpachlą szlifować i malować. ja po prostu nikomu nie odradzam ,ale sprawdźcie każdą paczkę każdy front żeby się w domu nie okazało ze jakaś szafka trzasnęła przy wyjęciu z pudełka ja lubię IKEe za pomysłowość za schowki i za możliwość jakiegoś ściągnięcia danego wnętrza z katalogu- gdy ktoś ma problemy z wyobrażeniem sobie danego wnętrza Hm, wybacz ale nie bardzo mi się chce wierzyć. Albo inaczej - wierzę że zakład w którym pracowałaś próbował IKEĘ oszukać - szpachlując materiał kiepskiej jakości. Ale jaka w tym wina IKEI? Znam kilka firm które produkują meble do IKEI i wiem że ta firma bardzo rygorystycznie podchodzi do jakości. Naprawdę, nie trzeba mocno nabroić żeby cały transport mebli nieodpowiadających normą IKEI wrócił do producenta. Wystarczy bardzo niewiele - nawet nieodpowiednia wilgotność kartonów w które zapakowane zostały meble (!). Druga rzecz - IKEA prowadzi skrupulatną statystykę reklamacji. Firma której towar klienci zbyt często reklamują (niekoniecznie z przyczyn jakościowych, ale też np. z powodu zdarzającego się zbyt często braku kilku śrubek w opakowaniu...) wypada z gry - kontrakt zostaje zerwany lub nie jest przedłużany... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amazonka22 12.05.2009 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2009 Dziadek o czym ty mówisz było tak ale oni do kontroli dostawali piekne meble wiem bo na kontrole były szykowane specjalne paczki gdzie nawet śrubka byla sprawdzana. mieliśmy kilka razy polokowane jakieś linie produktów np szafka podajże hemnes(to tylko jeden w bardzo wielu przykładów)- nie pamiętam pisowni- ale potem wracało do normy. zauważ ile reklamacji ma ikea? nawet na swojej stronie jak często ogłasza żeby zwrócić dany towar bo jest wadliwy. nie musisz wierżyc. skoro masz tylu znajomych i tyle firum tylko pozazdrości pozostaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fennel 13.05.2009 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2009 .......nawet na swojej stronie jak często ogłasza żeby zwrócić dany towar bo jest wadliwy. Tak, tylko wady te to nie zarysowanie, obite, pekniecie polki, a tyczace sie np. wadliwej lampy, rzeczy, ktore moglyby zaszkodzic dziecku itd.... Szkoda, ze inne firmy nie dbaja tak o bezpieczenstwo swoich klientow tylko bezmyslnie wciskaja ludziom, szczegolnie jesli chodzi o rzeczy sprowadzane z Chin. A skad wiesz, czy te pekniecia ktore szpachlujecie nie wracaja do Was z powrotem z racji wady, ladnie zaklejacie i posylacie dalej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amazonka22 13.05.2009 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2009 fennel ja już tam nie pracuje . właśnie dlatego ze nie godziłam się na taki obrót towaru. nie raz dochodziło miedzy mną a szefostwem do spięć i kłótni. nie raz specjalnie całkowici łamałyśmy daną rzecz by zapobiec jej dalszej obróbce. pracownik zwykły szary jest niki. ja nie zamierzam wam wszystkim udowadniać ze tak było. napisałam i tyle. nie musicie wierzyc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marecki6 13.05.2009 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2009 ciekawe informacje ...zastanawia mnie tylko jedno - skoro te meble sa tak kiepskie skad bierze sie tak duza pozytywnych opini od ich uzytkownikow ? nie zrozumcie mnie zle , nie neguje tego co piszecie ale sam planuje zakup mebli w ikei i w tej chwili mam spory metlik bo do tej pory wszystkich zakupow dokonywalem na podstawie opini innych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DziadekZ 13.05.2009 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2009 Zaraz, zaraz amazonka22. Usystematyzujmy:1. Pracowałaś w firmie, która na zlecenie IKEA produkowała meble.2. Firma była nieuczciwa i sprzedawała IKEI uszkodzony szmelc jako pełnowartościowy wyrób.3. Niedoróbki były pieczołowicie ukrywane, w taki sposób żeby kontrola jakościowa nie wykryła wady.4. Ewentualne wady mogły zostać wykryte dopiero w trakcie użytkowania mebla.Tak?To jaką tu widzisz winę IKEI? Są winni tego że trafili na nieuczciwego kontrahenta?? Że jakiś polski zakład nie dba o swoją renomę i w tak krótkowzroczny sposób chce zarobić kasę? Przecież jeżeli jest tak jak mówisz to IKEA jest tutaj stroną poszkodowaną a nie winną!Tak naprawdę to Twój post powinien brzmieć: "nie kupujcie mebli z zakładu X, bo produkując meble dla IKEA celowo wytwarzali buble"A swoją drogą co to za firma? Przypuszczalnie oprócz mebli dla IKEA robi jeszcze inne mebelki, prawda? Może nas ostrzeżesz przed takim producentem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JanWerbinski 13.05.2009 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2009 Nie znam nikogo kto mial problem ze zwrotem uszkodzonych mebli z Ikeii czy to jeszcze na miejscu czy to wypatrzona wada dopiero w domu. Jesli szafka trzasnie, to sie ja bez problemu wymienia. Nawet pęknięte na pół lustrzane drzwi Vikedal 5 miesięcy po zakupie przyjęli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amazonka22 13.05.2009 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2009 Zaraz, zaraz amazonka22. Usystematyzujmy: 1. Pracowałaś w firmie, która na zlecenie IKEA produkowała meble. 2. Firma była nieuczciwa i sprzedawała IKEI uszkodzony szmelc jako pełnowartościowy wyrób. 3. Niedoróbki były pieczołowicie ukrywane, w taki sposób żeby kontrola jakościowa nie wykryła wady. 4. Ewentualne wady mogły zostać wykryte dopiero w trakcie użytkowania mebla. Tak? mniej więcej tak. źle napisałam faktycznie nie jest to wina ikei tylko tych debili dla nich pracujących. Zejdźcie juz ze mnie. jezus. wyraziłam swoja opinie i tyle . u nas sa dwa zakłady jeden zajmuje sie obróbką czystego drewna a nasz zajmował sie lakierowaniem i hmm tuszowaniem wadliwych elementów. ja sie zwolniłam i tyle. dajcie juz spokoj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remontM4 13.05.2009 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2009 jedyna firma jaką znam która produkuje dla IKEI jest Swedwood Poland. Czy o tej firmie piszesz?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amazonka22 13.05.2009 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2009 jedyna firma jaką znam która produkuje dla IKEI jest Swedwood Poland. Czy o tej firmie piszesz?? nie to nie jest tak ze ja odradzam kupowanie w ikei chodzilo mi o to byscie dokladnie oglądali to co kupujecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts