QbaB 28.10.2009 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2009 Też mam zamiar kupic kuchnię Ikea, choć mąż jest przeciwny, ale mam nadzieję jakoś go przekonać Ja z kolei wybieram białą Stat albo Lidingo, pierwsza tańsza, druga bardziej mi się podoba. Ktoś się orientuje czy one różnią sie czymś oprócz wyglądu i ceny? Na przykład jakością? sam mam model STAT akurat wizualnie bardziej mi pasowal niz lidingo ...roznic z tego co wiem jakosciowych nie ma zadnych - na poczatku pani z wroclawskiej ikei wpierala nam ze lidingo jest z litego drewna a stat z MDF ale we wszystkich katalogach , broszurach jest napisane ze obe wersje forntow sa z mdf-u wiec nie roznia sie niczym ... my ze stat'a jestesmy bardzo zadowleni , z bukowym blatem i ceramicznym bialym zlewem prezentuje sie pieknie i co wazne niby taka klasyczna country kuchnia ale calkiem fajnie wpasowuja sie w nie nowoczesne sprzety U nas będzie bardzo podobny uklad. Stat +zlew ceramiczny + blat drewniany (mahoń). Miały byc fronty drewniane dębowe z cienkimi pionowymi paskami ale wyszły z oferty w tym roku P.S. Możesz wrzucić jakieś zdjęcia? Pzdr QbaB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hal 29.10.2009 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2009 A jak łączycie blaty? Wiem że są w ikei do tego listwy , ale może ktoś zrobił to inaczej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sorajka 29.10.2009 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2009 U mnie bezbarwym sylikonem. Wczesniej była listwa. Moim zdaniem sylikon wygląda dużo lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 29.10.2009 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2009 Jesli chodzi o blaty drewniane to tylko klejenie i skrecanie na specjalne sruby.Mamy tak laczone blaty w 'L" oraz na calej wyspie, wyglada bardzo dobrze.Na wyspie nie ma sladu laczenia, tak samo jest na laczeniu blatu i parapetu, a na "L" mozna poznac tylko po ukladzie drewna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marecki6 29.10.2009 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2009 U nas będzie bardzo podobny uklad. Stat +zlew ceramiczny + blat drewniany (mahoń). Miały byc fronty drewniane dębowe z cienkimi pionowymi paskami ale wyszły z oferty w tym roku P.S. Możesz wrzucić jakieś zdjęcia? Pzdr QbaB u nas akurat nie trzeba bylo laczyc blatu bo nie mamy pelnego "L" wiec dwa osobne blat wystarczyly na pokrycie szafek .... wstawie fotki pozniej bo narazie mam maly balagan i to co cie najbardziej interesuje czyli zlew jest pelny brudnych naczyn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolla 29.10.2009 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2009 To może i jak opiszę moje krótkie doświadczenie z meblami kuchennymi Ikea. Co prawda mam kuchnię od kilku dni, ale może komuś przyda się moja opinia. Nie byłam wcześniej entuzjastycznie nastawiona na meble Ikea, ale ze względu na ceny jakie podawały nam różne studia kuchenne zdecydowaliśmy się na Ikeę. Montowaliśmy dwie kuchnie - Adel i Lidingo (dom dwurodzinny z oddzielnym mieszkankiem dla rodziców). Jesteśmy pod wrażenie sprawnego działania przy procesie kupna itp. Jednego dnia kupno, za dwa dni mebelki już były u nas. W kolejnych dwóch dniach zostały zmontowane. Ekipa montażowa z Ikeii była najlepszą ekipą jaka robiła w naszym domu. A przewinęło się ich trochę... Panowie świetnie zgrani, bardzo dokładni, uwijali się aż miło było patrzeć. A po wszystkim posprzątali po sobie aż błyszczało. Koszt dwóch kuchni ze sprzętami wyniósł nas tyle ile musielibyśmy zapłacić w studiu kuchennym za meble do jednej kuchni bez sprzętów. Na razie mogę powiedzieć, że jesteśmy mega zadowoleni i mam nadzieję, że będę mogła to samo powiedzieć po kilku latach użytkowania kuchni z Ikea. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zott36 29.10.2009 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2009 U mnie podobnie. Przez ostatnie 10 lat użytkowałam kuchnię z Ikea-Kvadrat. Sprawdziła się świetnie i pewnie dalej sie sprawdza u nowego właściciela. Dlatego nawet przez chwilę nie myslałam o innej opcji. Tylko IKEA. A to moja nowa kuchnia w nowym domku http://images37.fotosik.pl/214/9baa04e9937d5075med.jpg http://images49.fotosik.pl/219/3e2ef11dc3b3481bmed.jpg http://images45.fotosik.pl/220/e12611630b56a63fmed.jpg http://images45.fotosik.pl/220/48403a7c58fab30bmed.jpg http://images45.fotosik.pl/220/b7c1ae9d4faddf12med.jpg Duma , super. Te dolne szafki to jaka seria? I napisz proszę co to za blat , kolor firma. I jeszcze jaką masz farbę na ścianie , kolor/firma. Powiem Ci , ze super kuchnia i kolorystyka wnętrza. Moze pokazałabyś wiecej swoich wnętrz? , masz jakiś swój wątek ?, chętnie obejrzę. P.S Ja mam kuchnie stat 3 rok , wygląda jak nowka sztuka nie smigana . Składaliśmy sami.Do tego mam rozne bajery , spowalniacze, cargo, szuflady . Wszystko działa bez zarzutu. Blat rowniez spisuje sie swietnie , nie puchnie, prawie w ogole sie nie rysuje. Teraz urzadzac bede 2 mieszkanie i kuchnia bedzie z ikei , tylko inny model , nowocześniejszy. A dlaczego z ikei: Nie muszę czekac 2 miesiecy na realizacje , szafki z ikei mam od ręki . Nie musze na reklamacje czekac 2 miesiace jak w przypadku stolarza czy innych firm. Ikea rozpatruje reklamacje od reki , wszystko moge oddac, wymienic bez marudzenia. Nie mam zamiaru wydawac na kuchnie u stolarza 20 tys. , jak w ikei za te same bajery zapłacę 5 tyś. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamanatki 29.10.2009 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2009 Karolla, wrzucisz zdjęcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolla 30.10.2009 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2009 Wrzucę jak tylko zrobię... niestety jeszcze nie mieszkamy w naszym domku, a dziecię mi się rozchorowało, więc w najbliższych dniach nie ruszę się nigdzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfa36 30.10.2009 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2009 Podepnę się pod temat z pytaniem; Czy w Lodzi już otworzono ikeę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 30.10.2009 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2009 Podepnę się pod temat z pytaniem; Czy w Lodzi już otworzono ikeę? Sadzac po info na stronie Ikea to jeszcze nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
QbaB 30.10.2009 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2009 Podepnę się pod temat z pytaniem; Czy w Lodzi już otworzono ikeę? Sadzac po info na stronie Ikea to jeszcze nie. W Łodzi ma byc otwarcie 18 listopada, ale można zrobić zakupy przez inną firmę. Ja tak dokupowywałem brakujące elementy. Część mi przywieżli a to czego nie było w Jankach to dokupili we Wrocławiu i dosłali mi kurierem. Ja byłem bardzo zadowolony z obsługi. Pzdr QbaB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duma 30.10.2009 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2009 zott36Cieszę się, ze Ci się moja kuchnia podoba.Szafki Ikea Askome. W lecie niestety wycofali je z oferty.Blat z płyty EGGER. Kolor "beton city" lub "beton jasny"Na ścianach farby z mieszalnika DULUX. Jak Cię bardzo interesuje to wyszukam nr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka maja 30.10.2009 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2009 Rowniez chce zakupic kuchnie ikea, ale mam problem z dopasowaniem szafek - ikea nie robi szafek wielkości np. 45, 55, 65 cm i wlasnie tych 5 cm mi brakuje mi na obu scianach - na jednej w gornych i dolnych szafkach, na drugich tylko w wiszacych.Zupelnie nie wiem jak sobie poradzic z tymi brakującymi 5 cm... Moze macie pomysl??? drugie pytanie dotyczy szafli naroznej - czy mozan w niej umiescic zlew? http://images48.fotosik.pl/221/a5940066e93a8425.jpg http://images39.fotosik.pl/217/fb575f088259638emed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marecki6 30.10.2009 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2009 U nas będzie bardzo podobny uklad. Stat +zlew ceramiczny + blat drewniany (mahoń). Miały byc fronty drewniane dębowe z cienkimi pionowymi paskami ale wyszły z oferty w tym roku P.S. Możesz wrzucić jakieś zdjęcia? Pzdr QbaB obiecane fotki : http://img233.imageshack.us/img233/3579/ssa50699.jpg http://img233.imageshack.us/img233/5763/ssa50702.jpg http://img267.imageshack.us/img267/1598/ssa50701.jpg kuchanie teoretycznie jest nieskonczona bo zostaly mi do zamontowania cokoly i zakup okapu ale jakis tam poglad bedzie ... przy okazji napisze ze gdybys kupowal/a taki zlew to przy wycinaniu otworu pod niego zrob wiekszy odstep niz 1cm z intrukcji bo bedziesz mial/a male otworki w rogach jak ja ( zastanwaim sie czy jest szansa zalatwic to procedura reklamacyjna ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irreality 30.10.2009 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2009 Rowniez chce zakupic kuchnie ikea, ale mam problem z dopasowaniem szafek - ikea nie robi szafek wielkości np. 45, 55, 65 cm i wlasnie tych 5 cm mi brakuje mi na obu scianach - na jednej w gornych i dolnych szafkach, na drugich tylko w wiszacych. Zupelnie nie wiem jak sobie poradzic z tymi brakującymi 5 cm... Moze macie pomysl??? Jak to możliwe, że na wiszących w tym ciągu z lodówką wychodzi Ci 5 cm różnicy a na dolnych nie? Co do tych 5 cm to najlepiej podpytaj w Ikei. Ten ich program do projektowania ma w asortymencie jakieś dodatkowe listwy maskujące - więc może tym się to uzupełnia. Stolarze robiący "kuchnie na wymiar" też tak w większości robią bo moduły szafek mają typowe szerokości. drugie pytanie dotyczy szafli naroznej - czy mozan w niej umiescic zlew? Tak. Ja tak właśnie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zott36 30.10.2009 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2009 To moja kuchnia z ikei , stat http://img509.imageshack.us/img509/8133/zott36.jpg [/img] Tutaj jeszcze bez uchwytów Aktualnych zdjec nie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zott36 30.10.2009 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2009 zott36 Cieszę się, ze Ci się moja kuchnia podoba. Szafki Ikea Askome. W lecie niestety wycofali je z oferty. Blat z płyty EGGER. Kolor "beton city" lub "beton jasny" Na ścianach farby z mieszalnika DULUX. Jak Cię bardzo interesuje to wyszukam nr. Duma nie chcę Ci zawracać głowy . Napisz tylko czy to odcienie szarości , czy bardziej brąz Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
placebo 30.10.2009 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2009 Jak to możliwe, że na wiszących w tym ciągu z lodówką wychodzi Ci 5 cm różnicy a na dolnych nie? Zmywarka zapewne ma 45 cm (20+45+60), a górne półki 2x60 cm. Ja też miałam ten sam problem i w końcu zaprojektowałam zmywarkę 60 cm. Chyba, że jest jakieś rozwiązanie tych brakujących 5 cm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiaa29 30.10.2009 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2009 Ja już wybralam , również ikea FAKTUM ABSTRAKT biała http://img511.imageshack.us/img511/3627/beztytuuhv.th.jpgdo tego blat NUMERAR nr 3 - żółto biały imitacja kamienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts