_Lina_ 07.02.2010 01:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2010 Witam, mam pytanko odnośnie szuflady przypodłogowej jeszcze. Właśnie jesteśmy w trakcie montażu kuchni faktum, tzn. zmontowaliśmy dopiero jedną szafkę Jest to stojąca 60-ka z trzema szufladami, nóżki zwykłe czarne 16cm, można do niej zamontować szufladę przypodłogową? Tzn. już właściwie zamontowaliśmy, ale był problem właśnie z tymi nogami, wg instrukcji te nóżki powinny być połączone z szafką obok, ale w tym przypadku tak się nie da, może tak stać na 4 osobnych nóżkach z tą szufladą? Dodam, że jest to ostatnia szafka, to ma znaczenie zdaje się, przynajmniej wg tej dziwnej instrukcji, plan dla rozjaśnienia sytuacji: http://img39.imageshack.us/img39/1820/kuchniaa.jpg Pierwotnie ta szuflada miała być w szafce z piekarnikiem, ale niestety, będą tam szły rury od zmywarki, więc nie może być. Jak w ogóle łączyć te nóżki, bo to jest nie do końca jasne? Które w tym przypadku powinniśmy ze sobą połączyć? I jeszcze jedno pytanko, czy szafki wiszące są przystosowane do wieszania na listwie? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
altager 07.02.2010 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2010 _Lina_ coś mi się wydaje, że szuflady przypodłogowe, o które ja pytałam są inne niż szuflada pod piekarnik. Przejrzyj to sobie:http://www.ikea.com/ms/pl_PL/img/PDF/Sposoby_przechowywania.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Infinity1719506377 07.02.2010 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2010 Witam, mam pytanie odnośnie blatów akrylowych na zamówienie nt. których znalazłam wzmiankę w katalogu 'kuchnie 2009' - w jakich występują wzorach (gdzie można je znaleźć?)i i ile ich cena jest średnio wyższa od blatów laminowanych? Niestety w sklepie nie znalazłam nic na ten temat a sprzedawca poinformował że w ofercie są tylko widoczne na sklepie czyli Lagan, Pragel i Numerar. Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Lina_ 07.02.2010 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2010 _Lina_ coś mi się wydaje, że szuflady przypodłogowe, o które ja pytałam są inne niż szuflada pod piekarnik. Przejrzyj to sobie: http://www.ikea.com/ms/pl_PL/img/PDF/Sposoby_przechowywania.pdf Ja wiem, że to są inne, poza szufladą pod piekarnikiem, miała tam być jeszcze przypodłogowa, ale jest teraz w innej szafce, stąd pytanie, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-go 08.02.2010 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 Witam, mam pytanie odnośnie blatów akrylowych na zamówienie nt. których znalazłam wzmiankę w katalogu 'kuchnie 2009' - w jakich występują wzorach (gdzie można je znaleźć?)i i ile ich cena jest średnio wyższa od blatów laminowanych? Niestety w sklepie nie znalazłam nic na ten temat a sprzedawca poinformował że w ofercie są tylko widoczne na sklepie czyli Lagan, Pragel i Numerar. Z góry dziękuję za pomoc. jeżeli chodzi o te piękne blaty na wysoki połyskz katalogu, to w Ikea w Krakowie pan od kuchni poinformował mnie, iż tych blatów w Polsce nie będzie, ponieważ byłyby zbyt drogie jak na nasze warunki... ponieważ one są wykonywane już na konkretny wymiar (nie docinane jak te dostepne w sklepie) i termin realizacji to 3 miesiące a w tym czasie Ikea zapewnia blat zastepczy no i w związku z tym wszystkim cena byłaby jakas chorendalnie wysoka dlatego zrezygnowano z ich sprzedaży a sama chciałam je mieć, bo mi pasował idealnie do koncepcji kuchni jeżeli coś poprzekręcałam, to proszę fachowca z Ikea o poprawę pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-go 08.02.2010 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 oficjalnie dołączam do klubu miłośników Ikea - w piątek i sobotę montowali mi meble kuchenne i jestem zachwycona wszystkim: wykonaniem mebli oraz montazem no i termin realziacji wtorek 02.02 - na podstawie projektu, który przygotowałam w domu w Ikea palnner sporządzono zamówienie środa 03.02 - ok. godz. 14 przywieziono meble (zapłaciłam za transport i kompletowanie zamówienia, bo okazało się, że jest tego 113 paczek do znalezienia w magazynie) piątek 05.02 godzina 9.00 - montaż mebli który trwał do soboty do 16.00 z przerwą na nocny odpoczynek jestem w szoku, bo nie wierzyłam w tę dostepność od ręki Dwóch rosłych panów (tak ponad 190 cm każdy) uwijało się bardzo sprawnie, żeby wszystko wykonać - okazało się ze jest to dosć duża kuchnia, chociaż nie wyglądała... no i panowie z tych myślących, co się rzadko wsród "fachofców" zdarza Ikea Kraków - polecam "moich" montażystów, jak ktoś jest zainteresowany, prześle tel. na priv brakuje mi jeszcze stołu - blatu, ale na razie brak funduszy zdjęcia zrobiłam, ale mam problwm i nie mam ich na czym zgrac, bo mój komp w pracy niewyposażony w takie odczytujące karty wejścia może uda mi się projekt jakoś wrzucić a później realizacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robercikzs 08.02.2010 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 W jaki sposob jest zrobiony ten barek? Z jakich elementów należy go zrobić? Szczegolnie chodzi o ta scianke z lewej strony. Liljestadhttp://www.stc-szkolenia.pl/liljestad6.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdallena99 08.02.2010 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 robercikzs mam takie samo pytanie ale bardziej chodzi mi o tył wyspy? W IKEA jest wiele takich wysp i bardzo estetycznie wyglądają, a nie są wykonane na bazie tych drogich gotowych panelach wyspowych. Planuje kuchnie stat i nie wiem jak zrobić taką wyspę w programie do planowaniaz góry dziekuje za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Infinity1719506377 08.02.2010 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 jeżeli chodzi o te piękne blaty na wysoki połyskz katalogu, to w Ikea w Krakowie pan od kuchni poinformował mnie, iż tych blatów w Polsce nie będzie, ponieważ byłyby zbyt drogie jak na nasze warunki... ponieważ one są wykonywane już na konkretny wymiar (nie docinane jak te dostepne w sklepie) i termin realizacji to 3 miesiące a w tym czasie Ikea zapewnia blat zastepczy no i w związku z tym wszystkim cena byłaby jakas chorendalnie wysoka dlatego zrezygnowano z ich sprzedaży a sama chciałam je mieć, bo mi pasował idealnie do koncepcji kuchni jeżeli coś poprzekręcałam, to proszę fachowca z Ikea o poprawę pozdrawiam Jeżeli tak jest faktycznie to po co wzmianka na ich temat w katalogu Kuchnie Bardzo zależy mi na zakupie kuchni Solar ale dostępne w sklepie standardowe blaty nie budzą mojego zaufania - widać na nich znaczne uszkodzenia a przecież nie są jeszcze nawet intensywnie użytkowane ... niestandardowy wymiar powoduje dodatkowo że trudno jest dostać blat o takiej szerokości w innym sklepie, zresztą zależy mi na zakupie kompletnej kuchni w IKEA (m.in. z powodu gwarancji). Proszę jeszcze o opinię na ten temat przedstawiciela IKEA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana-76 08.02.2010 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 czyli jak zamówówie blat nie w ikea to gwarancji nie będę miała na szafki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Infinity1719506377 08.02.2010 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 czyli jak zamówówie blat nie w ikea to gwarancji nie będę miała na szafki? Gwarancja jest na każdy produkt z osobna jednak IKEA jako jedna z niewielu na blaty 3,8 cm grubości oferuje aż 25 lat. Malo który sprzedawca wymieni blat np. w przypadku zniszczenia (najczęściej zostanie uznane iż był on niewłaściwie użytkowany) a z tego co słyszałam w IKEA nie ma z tym większych problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARIQ 08.02.2010 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 Witam, mam pytanko odnośnie szuflady przypodłogowej jeszcze. Właśnie jesteśmy w trakcie montażu kuchni faktum, tzn. zmontowaliśmy dopiero jedną szafkę Jest to stojąca 60-ka z trzema szufladami, nóżki zwykłe czarne 16cm, można do niej zamontować szufladę przypodłogową? Tzn. już właściwie zamontowaliśmy, ale był problem właśnie z tymi nogami, wg instrukcji te nóżki powinny być połączone z szafką obok, ale w tym przypadku tak się nie da, może tak stać na 4 osobnych nóżkach z tą szufladą? Dodam, że jest to ostatnia szafka, to ma znaczenie zdaje się, przynajmniej wg tej dziwnej instrukcji, plan dla rozjaśnienia sytuacji: http://img39.imageshack.us/img39/1820/kuchniaa.jpg Pierwotnie ta szuflada miała być w szafce z piekarnikiem, ale niestety, będą tam szły rury od zmywarki, więc nie może być. Jak w ogóle łączyć te nóżki, bo to jest nie do końca jasne? Które w tym przypadku powinniśmy ze sobą połączyć? I jeszcze jedno pytanko, czy szafki wiszące są przystosowane do wieszania na listwie? pozdrawiam nie ma żadnego problemu aby szafka stała na 4"osobnych" nogach, tak samo nie będzie problemu z zamontowaniem tam szuflady Witam, mam pytanie odnośnie blatów akrylowych na zamówienie nt. których znalazłam wzmiankę w katalogu 'kuchnie 2009' - w jakich występują wzorach (gdzie można je znaleźć?)i i ile ich cena jest średnio wyższa od blatów laminowanych? Niestety w sklepie nie znalazłam nic na ten temat a sprzedawca poinformował że w ofercie są tylko widoczne na sklepie czyli Lagan, Pragel i Numerar. Z góry dziękuję za pomoc. e-go ma racje, na razie blatów na wymiar nie będzie W jaki sposob jest zrobiony ten barek? Z jakich elementów należy go zrobić? Szczegolnie chodzi o ta scianke z lewej strony. Wiec tak.... patrząc od prawej to jest tam szafka na wino, szafka ścienna chyba 60x92 postawiona na nogach i zasłonięta cokołem bok szafki zasłonięty panelem perfekt, z drugiej strony wysypy także są jakieś szafki które mają z tyłu na płytę pilśniową zamontowane panele perfekt, a jeżeli chodzi o ten bok wyspa to nie mam zielonego pojęcia co to może być, zaznaczam tylko że jest to wycinek kuchni i nie wydać całej tej wyspy wiec ciężko tak określić z czego jest zbudowana mam takie samo pytanie ale bardziej chodzi mi o tył wyspy? W IKEA jest wiele takich wysp i bardzo estetycznie wyglądają, a nie są wykonane na bazie tych drogich gotowych panelach wyspowych. Planuje kuchnie stat i nie wiem jak zrobić taką wyspę w programie do planowania z góry dziekuje za pomoc są różne sposoby "składania" wysp kuchennych, zależy to od tego jaki efekt chce się uzyskać i wymiarów jaka by mogła mieć ta wyspa, postaram się podać kilka przykładów... wyspy kuchenne najlepiej składać z wielokrotności szafek 60 gdyż w takim wymiarze są panele pierfekt którymi można zasłonić tylną płytę pilśniową i tak np: 1. wyspa kuchenna o składająca się tylko z jednego ciągu szafek o szer. np 180cm wiec wybieramy sobie dowolne szafki o szerokości 60cm ustawiamy je obok siebie, na tył szafek przykręcamy panele perfekt, kładziemy blat i maskujemy boki a boki możemy zasłonić w dwojaki sposób, albo ww. panelami perfekt albo blatem kuchennym ( najlepiej wygląda to jak zamówimy sobie konglomerat bo wtedy szerokość blatu można zrobić dowolną i zrobić sobie z tyłu wyspy barek z krzesłami ) 2. 2 wersja jest podobna z tym że kładziemy z tyłu drugi rząd szafek i boki wyspy przysłaniamy w taki sam sposób jak w wersji 1 i nasza wyspa w tym momencie jest szeroka na 120 cm, szerokość tą mozna zmniejszyć do 97cm montując z tyłu szafki ścienne na nóżkach o wysokości 70cm które mają taką samą wysokość jak szafki stojące możemy takze zastosować szafki ścienne o wys. 92cm i wtedy mamy zrobiony taki barek który przysłania nam burdel znajdujący sie po drugiej stronie wyspy mam nadzieje ze jasno to opisałem hehe jak co to piszcie czyli jak zamówówie blat nie w ikea to gwarancji nie będę miała na szafki? Absolutnie nie tracisz gwarancji montując blat konkurencji tak samo możesz przerabiać korpusy szafek w miarę rozsądku i także nie stracisz gwarancji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ANSEXXX 08.02.2010 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 altager napisał:Witam i też dorzucam swoje 3 pytanka:1. Znalazłam na stronce netowej coś o nazwie "szuflady podłogowe"-cóz to takiego?, czy można je zamontować pomiedzy nóżkami zamiast cokołu?2. Czy dzwiczki od szafek pionowych można montować w poziomie?3. Jak zabudować zmywarkę o szerokości 45 cm? 1. Montowanie takiej szuflady bez cokołu mija się z celem gdyż właśnie cokół jest frontem tej szuflady, po drugie szuflada jest montowana pomiędzy specjalnymi nogami do cokołu kolego wytłumacz mi co miałes na myśli specjanle nózki ? i montowanie szuflady czyli mam rozumieć ze cokół jest frontem szuflady ale jakiej szuflady jak zapytaniem było szuflady cokołowe ? proszę abyś wyjaśnił mi ta kwestię bo nie rozumiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mocca 08.02.2010 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 dołączam do miłośników kuchni Ikea moja kuchnia montowana była kilka dni temu przez montazystów zamówionych w łódzkiej Ikea. Z samego montażu do końca zadowolona nie jestem ale mebelki prezentują się wspaniale i jestem bardzo zadowolona z efektu wizualnego A oto i ona. Aby nie powielać -więcej fotek w moim dzienniku http://i46.tinypic.com/dypsfq.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARIQ 08.02.2010 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 altager napisał: Witam i też dorzucam swoje 3 pytanka: 1. Znalazłam na stronce netowej coś o nazwie "szuflady podłogowe"-cóz to takiego?, czy można je zamontować pomiedzy nóżkami zamiast cokołu? 2. Czy dzwiczki od szafek pionowych można montować w poziomie? 3. Jak zabudować zmywarkę o szerokości 45 cm? 1. Montowanie takiej szuflady bez cokołu mija się z celem gdyż właśnie cokół jest frontem tej szuflady, po drugie szuflada jest montowana pomiędzy specjalnymi nogami do cokołu kolego wytłumacz mi co miałes na myśli specjanle nózki ? i montowanie szuflady czyli mam rozumieć ze cokół jest frontem szuflady ale jakiej szuflady jak zapytaniem było szuflady cokołowe ? proszę abyś wyjaśnił mi ta kwestię bo nie rozumiem pytanie było na temat szuflady cokołowej/przypodłogowej, nie rozmawiamy o standardowych szufladach szafki nie stoją na cokole tylko stoją na nogach a cokół jedynie zasłania te nogi i ten właśnie cokół jednocześnie jest frontem tej szuflady przypodłogowej po wcześniejszym przycięciu na szerokość tej szuflady, a tę szufladę mocuje się własnie do tych nóżek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ANSEXXX 08.02.2010 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 a czy montowałeś to i jak sie te nózki nazywaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-go 09.02.2010 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 no mam plan i zdjęcia, to się pochwalę http://images43.fotosik.pl/258/1187976192900d5em.jpg http://images50.fotosik.pl/258/3ca6cbf762f11ee4m.jpg http://images44.fotosik.pl/258/8b816177d632a4dbm.jpg http://images50.fotosik.pl/258/583cacaa46d85609m.jpg http://images38.fotosik.pl/254/e2832267e71d1efam.jpg http://images45.fotosik.pl/258/0e710a16ec42c453m.jpg hmmm, teraz widzę, że pokazalam z przeciwnych stron plan i realizację ale z drugiej strony zdjęcia nie zrobię, bo musiałabym robić zza okna brakuje mi jeszcze blatu, który będzie pełnił funkcję stołu - brak kasy na razie stoi stary stół (też Ikea), który trochę psuje efekt, ale nie od razu Kraków zbudowano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 09.02.2010 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 dołączam do miłośników kuchni Ikea moja kuchnia montowana była kilka dni temu przez montazystów zamówionych w łódzkiej Ikea. Z samego montażu do końca zadowolona nie jestem ale mebelki prezentują się wspaniale i jestem bardzo zadowolona z efektu wizualnego A oto i ona. Aby nie powielać -więcej fotek w moim dzienniku http://i46.tinypic.com/dypsfq.jpg Mocca, piękna kuchnia! No musi przecież być piękna bo ja też mam taką No i widzę, że też nie masz okapu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robercikzs 09.02.2010 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 tak sie przedstawia ten barek z innej perspektywy http://www.stc-szkolenia.pl/liljestad.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana-76 09.02.2010 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 mam ściane o dlugośći 283cm chce czerwony abstract postawić tak: od lewej narożna 90, zlew 60, zmywarka 60, narożna 60, czyli zostaje mi 10-13cm szukam w programie do projektowania czym zamaskwać tę 'dziurę' chyba dobrze by było gdyby ta "dziura' była pomiędzy zmywarką a tą narożną 60 i nie moge znależć takich maskownic widzę tylko takie 2cm lub panele na zakończenia mebli. Pliss podpowiedz mi jak to się nazywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts