Gość ANSEXXX 09.02.2010 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 no w takim razie zmień tytuł opisu < Fachowa< gryzie się to z rzeczywistością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ANSEXXX 09.02.2010 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 ANSE&DREW napisał:a czy montowałeś to i jak sie te nózki nazywaja Nóżki nazywają się "faktum" są to specjalne plastikowe nogi o wytrzymałości jeżeli dobrze pamiętam 125kg jedna, szufladę do tych nóg mocuje sie podobnie jak cokół mają tak jakby takie (nie wiem jak to nazwać) łapki które chwytają się nóżek ) Nie montowałem jeszcze ze tej szuflady, widziałem tylko już zamontowaną są to clipy do nózek korrekt jak napisałeś które sie [przykręca z prowadnica rolkową lub można z prowadnicami z dociągiem hettich blum haffele i inne firmy lecz trzeba je odpowiednio zamontować podam stronke http://www.hettich.com/blaetterkataloge/TA_2008/pl_PL/blaetterkatalog/index.html?startpage=2.3.2 strona 8.4.5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irreality 09.02.2010 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 szuflady się nie domykały czego wynikiem było to iż się rozchodziły wewnątrz Ke? nóżki na których stały meble ( UWAGA ) zostały wepchnięte do wnetrza mebla ! Jak? Na wylot przez płytę o grubości ok. 2 cm? Dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mocca 09.02.2010 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 dołączam do miłośników kuchni Ikea moja kuchnia montowana była kilka dni temu przez montazystów zamówionych w łódzkiej Ikea. Z samego montażu do końca zadowolona nie jestem ale mebelki prezentują się wspaniale i jestem bardzo zadowolona z efektu wizualnego A oto i ona. Aby nie powielać -więcej fotek w moim dzienniku pozazdrościć zadowolenia kuchnia jest ładna ale brakuje jeżeli mogę powiedzieć jakości połączenia blatów o samym Guście nie ma rozmowy - każdy ma inne upodobania -pozdrawiam ANSE&DREW a co masz na myśli pisząc "połączenie blatów" ? czy chodzi o to że są do siebie ustawione prostopadle czy to, że nie są połączone, np. listwami? I czy pisząc o guście masz na myśli właśnie te blaty czy całość? bo nie wiem jak się odnieść... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roszki 09.02.2010 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 kuchnia mocca wygląda REWELACYJNIE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roszki 09.02.2010 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 W Polsce też jest sporo takich ludzi. Lepiej wyszkoleni sprzedawcy drogich towarów wiedzą o tym, że nie należy po ubiorze oceniać klienta. Nadal jest ich niewielu. Do sklepów wolę wpadać po pracy, w korporacyjnym wdzianku, bo tylko wtedy jestem zauważana. W sobotę przed południem, w dżinsach i bez makijażu jestem dla sprzedawców przezroczysta. Odnośnie ostatniego zdania - niestety muszę się z nim zgodzić. Znam z autopsji. Święta prawda. Strasznie to przykre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARIQ 09.02.2010 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 podaję link do instrukcji montażu tej szuflady http://wyslijplik.pl/download.php?sid=VJD2b5F7 ta "instrukcja" do której podałeś/łaś link co ma wspólnego z szufladą IKEA? Bo nie jest to ani szuflada IKEA a i sposób montażu jest inny PS dlaczego piszesz że mam zmienić tytuł że nie zgadza się to z rzeczywistością ? Co się takiego nie zgadza co napisałem.... Dodam tylko do mojej odpowiedzi na temat składania kuchni.... składałem kuchnie IKEA gdyż z takimi mam do czynienia podczas sprzedaży kuchni w tej firmie, wiec nie wiem po co pytasz czy miałem do czynienia z produkcją tych mebli, jaki to ma związek z szufladą przypodłogową rationell? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mocca 09.02.2010 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 No obie mi się podobają; nawet bardzo Też zastanawiam się nad tym zlewem co ma mocca, ale troszke obawiam się że zdominuje mi całą kuchnią. A z drugiej strony te srebrne już mi się jakoś troszke odwidziały, ale czy nie jest to chwilowe wrazenie??? w temacie zlewu to ja nie wiem czy doradzę teraz mam srebrny , jednokomorowy okrągły z ociekaczem. Zadowolona jestem bo wygodny ale wciąż mam na nim slady po wodzie, znudziło mi się ciągłe wycieranie do sucha... tu na forum kilka osób pisało ze ceramiczny łatwiej utrzymać w czystości bo na białym tych kropelek nie widać. Trudno mi się jeszcze w tej kwestii wypowiedzieć bo mam go od kilku dni i jeszcze był na dobre nie uzywany. Natomiast jest duuuzy, zdecydowanie rzuca się w oczy (bardziej niż gałki ) jesli kuchnia jest mała to faktycznie może w jakiś sposób dominować. Ale na pewno będzie wyglądał doskonale w srebrnym/chromowym otoczeniu baterii i całej reszty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 09.02.2010 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 ANSE&DREW masz jakieś kłopoty ? szczerze mówiąc bardziej do mnie do laika przemawia opis łapki które chwytają się nóżek niż clipy do nózek korrekt ... które sie przykręca z prowadnica rolkową lub można z prowadnicami z dociągiem hettich blum haffele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 09.02.2010 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 podaję link do instrukcji montażu tej szuflady http://wyslijplik.pl/download.php?sid=VJD2b5F7 ta "instrukcja" do której podałeś/łaś link co ma wspólnego z szufladą IKEA? Bo nie jest to ani szuflada IKEA a i sposób montażu jest inny PS dlaczego piszesz że mam zmienić tytuł że nie zgadza się to z rzeczywistością ? Co się takiego nie zgadza co napisałem.... Dodam tylko do mojej odpowiedzi na temat składania kuchni.... składałem kuchnie IKEA gdyż z takimi mam do czynienia podczas sprzedaży kuchni w tej firmie, wiec nie wiem po co pytasz czy miałem do czynienia z produkcją tych mebli, jaki to ma związek z szufladą przypodłogową rationell? pozdrawiam Mariq nie daj się podpuścić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ANSEXXX 09.02.2010 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 XXX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana-76 09.02.2010 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 niestety taka natura polaka... jesli nie dokopiesz drugiemu to dzień stracony... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ANSEXXX 09.02.2010 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 ANSE&DREW masz jakieś kłopoty ? szczerze mówiąc bardziej do mnie do laika przemawia opis łapki które chwytają się nóżek niż clipy do nózek korrekt ... które sie przykręca z prowadnica rolkową lub można z prowadnicami z dociągiem hettich blum haffele ja nie mam a może Ty masz ? a jezeli pasuje Tobie chwytanie łapkami nożek to mozesz to zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARIQ 09.02.2010 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 Mariq nie daj się podpuścić Dzieki miło że nie jestem tutaj sam :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ANSEXXX 09.02.2010 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 niestety taka natura polaka... jesli nie dokopiesz drugiemu to dzień stracony... hm dokładnie masz rację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARIQ 09.02.2010 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 ustawienie zlewozmywaka bym zmienił z płytą i ostatnia górna szafka psuje estetykę Płyty grzewcze nie powinny być ustawione przy oknie, mimo że nie ma otwartego ognia, ale firanka może się złapać od gorącego garnka mocca kuchnia fajnie wygląda , powiedz mi czy te łączenia blatów masz zaizolowane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mocca 09.02.2010 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 dołączam do miłośników kuchni Ikea moja kuchnia montowana była kilka dni temu przez montazystów zamówionych w łódzkiej Ikea. Z samego montażu do końca zadowolona nie jestem ale mebelki prezentują się wspaniale i jestem bardzo zadowolona z efektu wizualnego A oto i ona. Aby nie powielać -więcej fotek w moim dzienniku pozazdrościć zadowolenia kuchnia jest ładna ale brakuje jeżeli mogę powiedzieć jakości połączenia blatów o samym Guście nie ma rozmowy - każdy ma inne upodobania -pozdrawiam ANSE&DREW a co masz na myśli pisząc "połączenie blatów" ? czy chodzi o to że są do siebie ustawione prostopadle czy to, że nie są połączone, np. listwami? I czy pisząc o guście masz na myśli właśnie te blaty czy całość? bo nie wiem jak się odnieść... Panowie którzy to montowali powinni poprawić jakośc połączenia blatów blaty są ładne ustawienie zlewozmywaka bym zmienił z płytą i ostatnia górna szafka psuje estetykę Blaty oryginalnie są lekko sfazowane dookoła, domyślam sie, ze chodzi Ci o te rowki na łączeniach? tu niestety (albo stety) moj wybór, nie chciałam w to wciskać żadnych listew bo ich nie lubię i nie pasowałyby. Podcinanie pod kant tych fragmentów też nie wchodziło w rachubę więc zostało jak widać. Niemniej te rowki są płytsze niż to wygląda na fotce a same blaty bardzo ściśle do siebie dolegają. A może masz inny pomysł jak to bardziej estetycznie wykończyć? chętnie rozpatrzę... Natomiast co do górnej szafki to nie jest do końca tak jak myślisz na fotce poniżej widać, że górny ciąg ma swoje symetryczne zakończenie równiez z drugiej strony szafką wysoką stojącą z pełnymi górnymi drzwiami, wszystkie drzwi wypadają na tej samej wysokości. Brakuje jedynie piekarnika dla dopełnienia całości (prosze o niekomentowanie tej firanki obok ) http://i47.tinypic.com/13yo6j7.jpg Na zamianę płyty ze zlewem niestety już za późno ale nad płytą dojdzie odpowiedni okap i również ta strona nabierze wyglądu. Ogólnie uważam, ze cała płyta nie pasuje do stylu kuchni ale coś za coś, gotuje się rewelacyjnie Dziękuję za uwagi pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
altager 09.02.2010 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 Ho,ho ale zamieszanie wywołałam tym pytaniem o szuflady . Ja juz wszystko wiem . Może więc ... panowie, panie (ktokolwiek kryje się pod nikami) zakończcie już tą "nie fajną" wymianę zdań (trochę jednostronną moim zdaniem) A wracając na chwilę do kwestii szuflad, to niestety nie planuję żadnej szafki 60 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ANSEXXX 09.02.2010 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 XXX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ANSEXXX 09.02.2010 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 jezeli ktos by był troszeczkę bardziej inteligentny to pierw by przeczytał jednego posta drugiego i by zauważył ze mocowania dolnej szuflady maja podobna zasadę ale jezeli to ma być tylko i wyłącznie IKEA no to sorki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts