Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Mam pytanie dotyczące blatów drewnianych. Wybraliśmy białą kuchnię lakierowaną i chcieliśmy drewniane blaty, ale w salonie w Poznaniu właściwie to dwa blaty tylko siebie "dotykały", nie było między nimi żadnego łączenia. Czy wiecie może czy takie "profesjonalne" łączenie jest możliwe?. Poza tym doczytałam z Waszych postów, że można sobie samemu zakupić sprzęt AGD i on do mebli raczej pasuje. Bardzo mnie to ucieszyło, bo nie bardzo chcieliśmy mieć sprzęt ikeowski.

Mam tylko kłopot z dobraniem okapu. Podobaja mi sie takie http://www.globalo.com.pl/2/1/221/6 ale nie jestem przekonana czy pasuje do reszty. Może ktoś posłuży dobrą radą ?

• Odpowiedzi 4,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Mocca jeszcze jeden okap według mnie pasował by do Twojej kuchni (ja jak go zobaczyłam to oniemiałam z zachwytu, jednak cena szybko mnie otrzeźwiła ;) ) http://www.franke.pl/franke-39934-fga-904-gf.html

ale cudo znalazlaś :o a wydawało mi się, ze ja juz wszystko co mozliwe przejrzałam ;) faktycznie cena nieco powalajaca, zastanawiam sie, czy jest sens wydawac tak spore pieniądze na okap... dlatego wciąż rozważam dwa pierwsze ktore pokazałam na poprzedniej stronie... ich ceny sa rozsadniejsze ;) ale wielkie dzięki za pamięć i namiary ;)

co do dalszej treści Twojego posta to trochę się zgadzam, aczkolwiek my tez mamy zmywarke boscha i front chyba pasuje ;) piszę chyba bo rzeczywiście montowali to ikeowcy i nie zwróciłam uwagi jak to wyglada od strony technicznej a oni nic nie wspominali ze cos jest nie tak.

Co do szablonow i uchwytów to w ubiegłym roku na stoisku z uchwytami widziałam takie szablony do kupienia, teraz ich nie szukałam bo meczyli sie tez ikeowcy :lol:.

listwy blatowe rzeczywiscie ograniczone, zresztą do moich drewnianych blatów chyba zadne by w grę nie wchodziły raczej.

Natomiast szafki scienne wiszą 53 cm nad blatem, nie wiem jaki jest standard ale ja niska jestem i robiłam tak by mi było wygodnie :D

Mocca bardzo Ci dziękuję za odpowiedź :D

Capriola nie bój się kolorów, będzie pięknie :) ja w kuchni i przedpokoju mam kolorowo, podłogi ceglaste, ściany zielona struktura w kuchni zielona tylko jedna ściana łączona z "kością" słoniową, na tle jasnym Fagerland, dodatki czerwone i jest mi z tymi kolorami bardzo dobrze :lol: [/b]

Mam pytanie dotyczące blatów drewnianych. Wybraliśmy białą kuchnię lakierowaną i chcieliśmy drewniane blaty, ale w salonie w Poznaniu właściwie to dwa blaty tylko siebie "dotykały", nie było między nimi żadnego łączenia. Czy wiecie może czy takie "profesjonalne" łączenie jest możliwe?

Laczenie na tzw. hokejke. Do zrobienia potrzebna jest frezarka gornowrzecionowa i specjalny szablon, ktory od biedy mozna wykonac samemu.

witam

mam pytanie do posiadaczy mebli kuchennych Stat

Jaki jest dokladny wymiar dolnych drzwiczek( chodzi mi o wymiar samych drzwi)

Jest napisane ze 70 cm...chcialbym wiedziec czy jest to dokladne 70 cm czy ciut wiecej.

Maż z kolegą chce robic obudowy szafek a kupic fronty (drzwiczki) w ikea. Nie wiem czy są typowe czy nie..( w moich meblach zwyklych, od stolarza drzwiczki mają 71,5 cm)

Prosze o pomoc w tej sprawie bo do ikea mam troche daleko żeby to sprawdzić...

pozdrawiam

Witam

czy ktoś moze wytłumaczyć mi łopatologicznie jak na jakiej zasadzie montowany jest zlew Domsjo, z tego co wyczytałam jest nakladany na szafke ale chciałaby wiecej szczegółów na ten temat (niestety nie moge pojechać do kea i zobaczyć tego na żywo...)

a co z blatem? dochodzi do boków zlewu?

pozdrawiam

Witam, bede ogromnie wdzieczna za pomoc w ustaleniu czy:

- jednokomorowy zlew ceramiczny Domsjo z IKEA mozna zamontowac na wolnostojacej szafce zlewozmywakowej?

- czy mozna go jakos (na szynie) zamontowac dodatkowo do scianny, jesli oparcie go na wolnostojacej szafce moze byc ryzykowne?

- czy mozna go np postawic na blacie - czy ma plaski spod? - jak np tu [urlhttp://czterykaty.pl/czterykaty/5,57596,2360708,Lazienka_idealnie_biala.html[/url]

jesli Ktos ma doswiadczenie z tym zlewem, zamontowanym bezpiecznie nie w ciagu szafek prosilabym o pomoc i opinie, dziekuje z gory ;)

- oczywiscie ze mozesz go zamontowac w wolnostojacej szafce ale napewno z blatem, wystarczy wyciac odpowiedni otwor

-z tego co pamietam to nie ma on mocowanie ktore umozliwialoby go przykrecic do sciany

-do postawienia na blacie sie raczej nie nadaje a gdyby nawet raczej nie byloby to wygodne bo jest dosc gleboki

Mam pytanie do lepiej zorientowanych:

Czy płytę elektryczną ze sterowaniem da się zamontować na szafce narożnej 120x60?

http://www.ikea.com/PIAimages/0088603_PE220003_S4.JPG

ja mam w narożnej ale zachacza też o stojącą obok szafkę 40

jak chcesz zrobię zdjęcie