Terry 01.03.2010 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 Mam pytanie dotyczące blatów drewnianych. Wybraliśmy białą kuchnię lakierowaną i chcieliśmy drewniane blaty, ale w salonie w Poznaniu właściwie to dwa blaty tylko siebie "dotykały", nie było między nimi żadnego łączenia. Czy wiecie może czy takie "profesjonalne" łączenie jest możliwe?. Poza tym doczytałam z Waszych postów, że można sobie samemu zakupić sprzęt AGD i on do mebli raczej pasuje. Bardzo mnie to ucieszyło, bo nie bardzo chcieliśmy mieć sprzęt ikeowski. Mam tylko kłopot z dobraniem okapu. Podobaja mi sie takie http://www.globalo.com.pl/2/1/221/6 ale nie jestem przekonana czy pasuje do reszty. Może ktoś posłuży dobrą radą ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BlackMamba 01.03.2010 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 Mocca jeszcze jeden okap według mnie pasował by do Twojej kuchni (ja jak go zobaczyłam to oniemiałam z zachwytu, jednak cena szybko mnie otrzeźwiła ) http://www.franke.pl/franke-39934-fga-904-gf.html ale cudo znalazlaś a wydawało mi się, ze ja juz wszystko co mozliwe przejrzałam faktycznie cena nieco powalajaca, zastanawiam sie, czy jest sens wydawac tak spore pieniądze na okap... dlatego wciąż rozważam dwa pierwsze ktore pokazałam na poprzedniej stronie... ich ceny sa rozsadniejsze ale wielkie dzięki za pamięć i namiary co do dalszej treści Twojego posta to trochę się zgadzam, aczkolwiek my tez mamy zmywarke boscha i front chyba pasuje piszę chyba bo rzeczywiście montowali to ikeowcy i nie zwróciłam uwagi jak to wyglada od strony technicznej a oni nic nie wspominali ze cos jest nie tak. Co do szablonow i uchwytów to w ubiegłym roku na stoisku z uchwytami widziałam takie szablony do kupienia, teraz ich nie szukałam bo meczyli sie tez ikeowcy . listwy blatowe rzeczywiscie ograniczone, zresztą do moich drewnianych blatów chyba zadne by w grę nie wchodziły raczej. Natomiast szafki scienne wiszą 53 cm nad blatem, nie wiem jaki jest standard ale ja niska jestem i robiłam tak by mi było wygodnie Mocca bardzo Ci dziękuję za odpowiedź Capriola nie bój się kolorów, będzie pięknie ja w kuchni i przedpokoju mam kolorowo, podłogi ceglaste, ściany zielona struktura w kuchni zielona tylko jedna ściana łączona z "kością" słoniową, na tle jasnym Fagerland, dodatki czerwone i jest mi z tymi kolorami bardzo dobrze [/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aldimara 01.03.2010 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 Mam pytanie dotyczące blatów drewnianych. Wybraliśmy białą kuchnię lakierowaną i chcieliśmy drewniane blaty, ale w salonie w Poznaniu właściwie to dwa blaty tylko siebie "dotykały", nie było między nimi żadnego łączenia. Czy wiecie może czy takie "profesjonalne" łączenie jest możliwe? Laczenie na tzw. hokejke. Do zrobienia potrzebna jest frezarka gornowrzecionowa i specjalny szablon, ktory od biedy mozna wykonac samemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Terry 01.03.2010 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 Ło matko a co to takiego? Czy mogłabym prosić o baaardzo łopatologiczne wyjaśnienie tego I gdzie mogę taki szablon kupić bo na 100% nie zrobimy tego sami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EdytaJ 01.03.2010 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 Czy w te ikeowskie narozne szafki da sie wmontowac zlew? Zastanawiam sie nad szarym abstraktem + blat zloty dab. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beciakus 07.03.2010 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2010 witammam pytanie do posiadaczy mebli kuchennych StatJaki jest dokladny wymiar dolnych drzwiczek( chodzi mi o wymiar samych drzwi)Jest napisane ze 70 cm...chcialbym wiedziec czy jest to dokladne 70 cm czy ciut wiecej.Maż z kolegą chce robic obudowy szafek a kupic fronty (drzwiczki) w ikea. Nie wiem czy są typowe czy nie..( w moich meblach zwyklych, od stolarza drzwiczki mają 71,5 cm)Prosze o pomoc w tej sprawie bo do ikea mam troche daleko żeby to sprawdzić...pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beciakus 08.03.2010 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2010 Witamczy ktoś moze wytłumaczyć mi łopatologicznie jak na jakiej zasadzie montowany jest zlew Domsjo, z tego co wyczytałam jest nakladany na szafke ale chciałaby wiecej szczegółów na ten temat (niestety nie moge pojechać do kea i zobaczyć tego na żywo...)a co z blatem? dochodzi do boków zlewu?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gospie 11.03.2010 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 jw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ooliwka 11.03.2010 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 IKEA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oolaa 11.03.2010 23:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 Witam, bede ogromnie wdzieczna za pomoc w ustaleniu czy: - jednokomorowy zlew ceramiczny Domsjo z IKEA mozna zamontowac na wolnostojacej szafce zlewozmywakowej? - czy mozna go jakos (na szynie) zamontowac dodatkowo do scianny, jesli oparcie go na wolnostojacej szafce moze byc ryzykowne? - czy mozna go np postawic na blacie - czy ma plaski spod? - jak np tu [urlhttp://czterykaty.pl/czterykaty/5,57596,2360708,Lazienka_idealnie_biala.html[/url] jesli Ktos ma doswiadczenie z tym zlewem, zamontowanym bezpiecznie nie w ciagu szafek prosilabym o pomoc i opinie, dziekuje z gory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marecki6 12.03.2010 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 - oczywiscie ze mozesz go zamontowac w wolnostojacej szafce ale napewno z blatem, wystarczy wyciac odpowiedni otwor-z tego co pamietam to nie ma on mocowanie ktore umozliwialoby go przykrecic do sciany-do postawienia na blacie sie raczej nie nadaje a gdyby nawet raczej nie byloby to wygodne bo jest dosc gleboki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madziarek2 12.03.2010 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 Mam taki w planie , gdyż juz mi obrzydło ciągłe mycie metalowego echhh te plamki i zacieki są wkurzające Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oolaa 13.03.2010 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2010 Dziekuje, marecki6. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EdytaJ 13.03.2010 23:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2010 Orientujecie sie czy szafki narozne 60x120 sa lewe i prawe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana-76 14.03.2010 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2010 jak robilam wizualizację w programie ikea to były więc napewno są szafki rogowe i lewe i prawe, ja akurat będę miala w prawym rogu 60x120 a w lewym 90x90 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frelka 14.03.2010 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2010 Mam pytanie do lepiej zorientowanych:Czy płytę elektryczną ze sterowaniem da się zamontować na szafce narożnej 120x60?http://www.ikea.com/PIAimages/0088603_PE220003_S4.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budek77 14.03.2010 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2010 Mam pytanie do fachowca z Ikei:czy cały sprzęt AGD (nie ikeowski) wejdzie mi w szafki z Ikei ?? I jeszcze jedno: do szafki wiszącej na mikrofalę jaka wchodzi mikrofalówka- chodzi mi o wymiary ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paweleu 14.03.2010 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2010 Witam, Z tego co się dowiadywałem piekarnik, płyta, zmywarka będzie pasować bez problemów - też tak planuję mieć. U brata jest wszystko inne (też ma meble ikea) i żadnych problemów nie było. Nie wiem jak lodówka i mikrofalówka bo te sprzęty mam wolnostojące. PozdrawiamPaweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 14.03.2010 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2010 Mam pytanie do lepiej zorientowanych: Czy płytę elektryczną ze sterowaniem da się zamontować na szafce narożnej 120x60? http://www.ikea.com/PIAimages/0088603_PE220003_S4.JPG ja mam w narożnej ale zachacza też o stojącą obok szafkę 40 jak chcesz zrobię zdjęcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frelka 14.03.2010 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2010 ja mam w narożnej ale zachacza też o stojącą obok szafkę 40 jak chcesz zrobię zdjęcie Dzięki za odzew, czyli z samej narożnej też by się zmieściło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts