roszki 17.03.2010 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 a pod jaką szafkę planujesz plytę (jakiej szerokości?) Szafka pod piekarnik i plyte: FA 122 o szerokości 60cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
masulda 17.03.2010 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 A ja mam nieco zwariowane pytanie-wymarzyłam sobie kremową kuchnię.Ikea ma tylko białe.Czy da się kupić białe ikeowskie fronty i przemalować na delikatny krem.Jeśli tak to rozumiem że najpierw trzeba je przeszlifować a następnie malować je pistoletem ? Sorry, no tak już mam że bardzo by mi pasowała kremowa a nie taka bieluteńka .Acha , no i nawet liczę się z utratą gwarancji na fronty , oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana-76 17.03.2010 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 a gdzie zginoł ekspert? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 17.03.2010 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 a gdzie zginoł ekspert? zarobiony na dziale kuchnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 17.03.2010 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 A ja mam nieco zwariowane pytanie-wymarzyłam sobie kremową kuchnię.Ikea ma tylko białe.Czy da się kupić białe ikeowskie fronty i przemalować na delikatny krem.Jeśli tak to rozumiem że najpierw trzeba je przeszlifować a następnie malować je pistoletem ? Sorry, no tak już mam że bardzo by mi pasowała kremowa a nie taka bieluteńka .Acha , no i nawet liczę się z utratą gwarancji na fronty , oczywiście. ja bym chyba się nie pokusiła o przemalowanie nie mozesz gdzieś znaleźć waniliowej kuchni ? biel ikeawskich mebli jest nieco zlamana żółtym ............ no ale do kremu troche im brakuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 17.03.2010 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 a pod jaką szafkę planujesz plytę (jakiej szerokości?) Szafka pod piekarnik i plyte: FA 122 o szerokości 60cm na szerokośc ciasnawo ale wejdzie z tą głębokością myślę że trzeba dopytać bo z przodu szafka jest wzmocniona szyną stalową więc jej się nie ruszy z tyłu jest już plyta wiórowa ktorą można podciąć tylko mam wrażenie że wtedy płyta wyjdzie prawie na ścianie i co stanie się ze stabilnością szafki jak wytnie się jej tylnią szynę mogę spróbować dopytać w weekend jesli sama nie masz takiej możliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroowka 18.03.2010 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 a pod jaką szafkę planujesz plytę (jakiej szerokości?) Szafka pod piekarnik i plyte: FA 122 o szerokości 60cm na szerokośc ciasnawo ale wejdzie z tą głębokością myślę że trzeba dopytać bo z przodu szafka jest wzmocniona szyną stalową więc jej się nie ruszy z tyłu jest już plyta wiórowa ktorą można podciąć tylko mam wrażenie że wtedy płyta wyjdzie prawie na ścianie i co stanie się ze stabilnością szafki jak wytnie się jej tylnią szynę mogę spróbować dopytać w weekend jesli sama nie masz takiej możliwości Mam tą szafkę i stalowa szyna z przodu jest wąska, ze 2-3 cm, dużo węższa niż szyna z płyty w standardowej szafce 60. Wieczorem w domu mogę zmierzyć dokładnie jaka przestrzeń zostaje pusta na płytę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roszki 18.03.2010 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 Dziekuje, bede wdzieczna za KAŻDĄ rade i pomoc.Niestety nie mam mozliwosci osobiście dopytać nigdzie. Z góry bardzo dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroowka 18.03.2010 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 Proszę bardzo szafka na piekarnik FA 122 60cm http://img294.imageshack.us/img294/733/ikeafa122z.jpg Widać kawałek sąsiedniej "normalnej" 60tki i jej listwę przednią z płyty, tak dla porównania. Otwór w górze szafki piekarnikowej ma 48x56 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wito2008 19.03.2010 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 czy szafki stojące mocować do ściany na kołki tak jak jest w instrukcji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 19.03.2010 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 czy szafki stojące mocować do ściany na kołki tak jak jest w instrukcji? wysokie na pewno tak ! niskich nie ma sensu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wito2008 22.03.2010 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 składam kuchnię z IKEA i nie mogę sobie poradzić z takim śmiesznym problemem mianowicie w panelach które będą mocowane do wyjeżdzanych koszy, szuflad należy zaślepić plastikową okrągła zatyczką średnicy jakieś 4cm otwory które normaalnie służą do mocowania zawiasów. Niestety po kilku godzinach wciskania nie udało mi się żadnej wcisnąć. Po za tym nawet jak je wcisnę to jest taki wzornik do nawiercenia otworków pod montaż szuflady i jeden z tych otworów trzafia właśnie w tą plastikową zatyczkę. Czy tak ma być ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wito2008 22.03.2010 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 viola, składam kuchnię z IKEA i nie mogę sobie poradzić z takim śmiesznym problemem mianowicie w panelach które będą mocowane do wyjeżdzanych koszy, szuflad należy zaślepić plastikową okrągła zatyczką średnicy jakieś 4cm otwory które normaalnie służą do mocowania zawiasów. Niestety po kilku godzinach wciskania nie udało mi się żadnej wcisnąć. Po za tym nawet jak je wcisnę to jest taki wzornik do nawiercenia otworków pod montaż szuflady i jeden z tych otworów trzafia właśnie w tą plastikową zatyczkę. Czy tak ma być ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
godul1 22.03.2010 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 Z tego co pamiętam jak składałem swoje meble to rzeczywiście była taka akcja z cargo, że jeden zatrzask mocowany jest czesciowo do tej zaslepki. Sprawdze wieczorem jak to wyglada i postaram sie napisać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 22.03.2010 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 składam kuchnię z IKEA i nie mogę sobie poradzić z takim śmiesznym problemem mianowicie w panelach które będą mocowane do wyjeżdzanych koszy, szuflad należy zaślepić plastikową okrągła zatyczką średnicy jakieś 4cm otwory które normaalnie służą do mocowania zawiasów. Niestety po kilku godzinach wciskania nie udało mi się żadnej wcisnąć. Po za tym nawet jak je wcisnę to jest taki wzornik do nawiercenia otworków pod montaż szuflady i jeden z tych otworów trzafia właśnie w tą plastikową zatyczkę. Czy tak ma być ? cyknij fotkę bo zatyczki jakie pamiętam to tylko do drzwiczek wysokiej szafy mialam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
viola_13 22.03.2010 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 viola, składam kuchnię z IKEA i nie mogę sobie poradzić z takim śmiesznym problemem mianowicie w panelach które będą mocowane do wyjeżdzanych koszy, szuflad należy zaślepić plastikową okrągła zatyczką średnicy jakieś 4cm otwory które normaalnie służą do mocowania zawiasów. Niestety po kilku godzinach wciskania nie udało mi się żadnej wcisnąć. Po za tym nawet jak je wcisnę to jest taki wzornik do nawiercenia otworków pod montaż szuflady i jeden z tych otworów trzafia właśnie w tą plastikową zatyczkę. Czy tak ma być ? Niestety, nie mamy w swojej kuchni szafek cargo, wyłacznie szuflady i szafki narożne,więc nie mieliśmy takiego problemu, ale w trakcie montażu kilka razy wydawało sie nam, że elementy skladanki do siebie nie pasują, po chwili zastanowienia okazywało się jednak, że wystarczy np. obrócić coś o 180 stopni, i wszystko zaczynało pasować. Zatem nie poddawaj się i próbuj, na pewno jest jakiś sposób. Swoją kuchnię składaliśmy kilka dni, bez pospiechu, i mamy same pozytywne odczucia. Zrobilismy też kilka błędów, np z mocowaniem nózek podszafkowych, gdzie jest możliwe kilka kombinacji , my oczywiście zamontowaliśmy je odwrotnie, potem musieliśmy poprawiać. Moja rada - montuj bez pospiechu wszystko do siebie pasuje. Czekamy na zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wito2008 22.03.2010 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 viola, a co z tymi nóżkami, ja zamocowłem zgodnie z instrukcją czyli na dwie szafki 6 nóżek ale nie wiem czy taka sama zasada w stosunku do wysokich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wito2008 22.03.2010 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 oto zdjęcie, to plastikowe mam wcisnąć w otwór a potem w ten krążek plastikowy wkręcić wkręta który będzie jednym z trzech trzymających cargo z jednej strony http://images36.fotosik.pl/162/47ffb140a8d30f40med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wito2008 22.03.2010 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 oto zdjęcie tego dziwnego elementu który za nic nie daje się wcisnąć w tą dziurkę http://images36.fotosik.pl/162/47ffb140a8d30f40med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
godul1 23.03.2010 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 Dokładnie tak samo jest u mnie tylko ze mam fronty stat wieć mozliwe ze w mdf te zaslepki łatwiej wchodza niz w lite drewno. Ja dla wzmocnienia wypełniłem profil zaslepki poxipolem i dopiero po wyschnięciu wkrecałem srubę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts