Aga-Białystok 04.05.2010 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 Zgadzam się w 100% i bardzo chętnie wzięłabym ich lodówkę. Rozeznanie w nie-ikeowych chłodziarkach robię z przymusu. Problem polega na tym, że kuchnię w Ikei będę - przy dobrych wiatrach - kupowała pod koniec roku i wtedy jednym transportem z wawy do białegostoku by się wszystko przewiozło. Nie mogę jednak czekać z zakupem lodówy aż tyle, bo wiosna idzie, coraz cieplej się robi i bez lodówki jest słaaabo... (tak tak, już mieszkam, ale jeszcze nie mam kuchni! ) Transport samej lodówki kompletnie się nie opłaca. Tak więc postanowiłam, że niestety, ale muszę sobie ten niezbędny sprzęt dobrać poza Ikeą :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 04.05.2010 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 Ach, rozumiem. Wiem coś o tym, bo dawno temu, po wprowadzeniu się do mieszkania nie mieliśmy lodówki chyba przez 2 miesiące.I też przez okres wiosenno / letni, hahahaha !Lekko nie było. Ale i tak uważam, że co jak co, ale nie szło by żyć bez.... pralki.To dopiero byłaby porażka ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga-Białystok 04.05.2010 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 hehe, pralka to pierwszy sprzęt jaki zakupiłam do nowego domu. W kotłowni na betonie stoi, ale podłączona i śmiga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Annja 05.05.2010 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2010 Nic z lodówką nie musiałam kombinować, weszła bez problemu. Ta moja ma wyższą klasę energetyczną niż Ikeowskie lodówki i bardzo cicho pracuje, chyba dlatego padł wybór właśnie na nią. A piekarniki i mikrofalówki od nich po prostu mi się nie podobały, że nie wspomnę o tym, że piekarnik nie miał tych funkcji na których mi zależało. Wymierzyłam więc porządnie szafkę, sprawdziłam wymiary wybranego sprzętu w necie i kupiłam całe AGD w sklepie internetowym Na 3 produktach zaoszczędziłam 1500 zł!! w porównaniu z miejscowym Avansem. Znajomy Pan z tego sklepu powiedział, że nawet gdyby chciał mi sprzedać ten sprzęt po kosztach to i tak byłoby znacznie drożej niż w necie. Koniec końców jestem baaardzo zadowolona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga-Białystok 06.05.2010 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2010 Annja dzięki! Lodówka fajna i cena dobra, pewnie zakupimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wito2008 06.05.2010 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2010 (edytowane) w trakcie montażu ADELa troche nieostre http://images39.fotosik.pl/287/ed64243b90a96e6amed.jpg Edytowane 6 Maja 2010 przez Wito2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga-Białystok 06.05.2010 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2010 fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miśka1719506858 06.05.2010 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2010 a jakieś inne propozycje lodówki do zabudowy?? oprócz Electroluxa?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
drestak 07.05.2010 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2010 Muszę przyznać, że bardzo ciekawe rozwiązania. Przyznam się, że ja nie mam tkiego problemu jak wy z tym ukrywaniem lodówki ale to kwestia gustu. Wczoraj właśnie skończyłem montować barek w swojej kuchni. Biorąc pod uwagę koszty i czas poświęcony na takie rozwiązanie to efekt jest całkiem spoko. Jak znajdę gdzieś cyfrówkę to pyknę fotkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana-76 07.05.2010 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2010 czym czyścicie ABSTRACT? chodzi mi o rodzaj ściereczki i płynu. U mnie narazie strasznie się elektryzuje ;(( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga-Białystok 07.05.2010 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2010 Drestak (dres tak? ), czasem to nawet nie tyle kwestia gustu co konieczności: w otwartej na salon kuchni zwykła lodówka trochę straszy. Można kupić lodówkę 'ozdobną', smega czy inne retro, ale a)to nie zawsze pasuje, b)otwarte kuchnie często są na małych powierzchniach i taki osobny element zaburza jednolitość zabudowy, c)takie ładniejsze lodówki są dwa razu droższe niż lodówka do zabudowy+szafka. Czy Twój barek jest z Ikei? Wrzuć fotę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gliwicki3 15.05.2010 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2010 Witam. Jaka jest wysokość mebli Ikea? Chodzi mi o całkowitą wysokość szafek stojących z nóżkami od podłogi do górnej powierzchni blatu. Zastanawiam się czy wejdą mi pod okno w kuchni??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gliwicki3 15.05.2010 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2010 Witam. Jaka jest wysokość szafek stojących ikea razem z nóżkami??? Chodzi mi o całkowitą wysokość od podłogi po górną krawędź blatu. Zastanawiam się czy zmieszczą się pod oknem w kuchni??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga-Białystok 15.05.2010 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2010 (edytowane) Witaj gliwicki3, wysokość jest regulowana poprzez nóżki, na których stoją szafki, poza tym zależy również od grubości wybranego blatu jakiej wysokości potrzebujesz? Pozdrawiam Edytowane 15 Maja 2010 przez Aga-Białystok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 15.05.2010 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2010 ALE, ALE : jak chcesz zakupić IKEOWSKIE COKOŁY do szafek to pamiętajcie, że one są w jednym rozmiarze - maksymalna długość 16 cm ! Więc wtedy jest tak : szafki stojące 70 cm + 16 cm cokół = 86 cm.Więcej nie da rady, ogranicza ta wysokość cokołu. Plus oczywiście blat - taki, jaki sobie wybierzesz. Chyba, że kuchnia ma być bez cokołu ( widoczne nóżki ).Wtedy bez problemu - bo nóżki mają regulowaną długość i można wydłużyć wysokość dolnych szafek.Ale jak ktoś chce jednak koniecznie cokoły w swojej kuchni, to już musi załatwić je sobie gdzieś na wymiar.Nie w IKEI. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 15.05.2010 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2010 Witam. Jaka jest wysokość mebli Ikea? Chodzi mi o całkowitą wysokość szafek stojących z nóżkami od podłogi do górnej powierzchni blatu. Zastanawiam się czy wejdą mi pod okno w kuchni??? Szafki mają 86cm wysokości z nóżką bądź cokołem. Wysokość szafki z blatem zależy od grubości wybranego blatu. Tu znajdziesz wszystkie blaty: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/categories/departments/kitchen/16303/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gliwicki3 15.05.2010 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2010 Dzięki ane3ka1:) za szybką reakcje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gliwicki3 15.05.2010 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2010 A jest możliwość regulacji nóżek?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroowka 15.05.2010 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2010 a tu masz nóżki i cokołyhttp://www.ikea.com/pl/pl/catalog/categories/departments/kitchen/12317/Chyba wszystkie nóżki mają pewien zakres regulacji, ale cokół ma jedną wysokość równą 16cm. Możesz zrobić szafki na nóżkach bez cokołu, wtedy da się niżej. Pewnie da się też pokombinować i przyciąć cokół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gliwicki3 15.05.2010 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2010 Oj to będzie problem od podłogi do dolnej krawędzi parapetu mam 84cm:( Czyli 70+ nóżki 16+ blat 2,8= 88,8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts