Ryska1719503950 01.06.2010 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 Witam.Mam chęć mieć kuchnie ikea z frontami dębowymi ale czy wtedy boki szafek będą białe ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paweleu 03.06.2010 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2010 Najbezpieczniej będzie jak kupisz kawałek frontu, np od szuflady. Bo możesz sie nieźle zdziwić jak będzie inaczej kolor/odcień wyglądał. Sam jak kupowałem kuchnie to na miejscu kolor mi pasował, jak przywiozłem części to okazało sie że jest ciemniejszy odcień. PS. Ten front możesz potem bez problemów oddać. Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paweleu 03.06.2010 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2010 Teraz ja mam pytanie:Kupiłem kosz na śmieci Rationell, czyli taka podstawka wysuwana i do tego 2 kosze po 14L. I te kosze nie są stabilne, jakby luźno stały na tej podstawce. Czy ktoś może wyjaśnić mi czemu tak to zrobili? Bo żeby wysunąć kosze to muszę trzymać oba kosze i wtedy mogę wysunąć całość. U moich rodziców, kosz jest stabilniejszy nie jest luźno (mają starszą wersje kuchni gdzie kosze są idealnie dopasowane do podstawki). PozdrawiamPaweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroowka 04.06.2010 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2010 Paweleu pewnie że tak bym zrobiła, gdybym miała Ikee pod ręką.. a niestety nie mam Gdyby ktoś miał porównanie, to dajcie proszę znać. Inaczej będę z tymi cokołami i panelami krążyć po Polsce i wymieniać na co rusz inne O koszach wysuwanych niestety nic nie wiem, bo zrobiłam wysuwaną całą szufladę. W tym rozwiązaniu trzeba było dołożyć te listewki do podziału miejsca w szufladzie, bo przy wysuwaniu kosz się przewracał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamuss24 07.06.2010 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2010 Mocca ktoś już o to pytał, jak masz zrobiony blat na parapet ? pozdr adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
altager 07.06.2010 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2010 dla zainteresowanych: ja nabyłam lodówkę Liebherr ICS 3013, zmieściła się w szafce bez problemu - w szafce nie zamontowałam tylnej ścianki bo lodówka była głębsza od szafki - będzie lepsza wentylacja mam też pytanie; może ktoś jest właśnie w trakcie montażu? udało mi się posprzątać instrukcje do drzwi 30x70 i do szuflad wysuwanych do szafki szer. 30 cm. W tych instrukcjach ponoć jest zaznaczone jak przyczepić te drzwi do dolnej szuflady. Jeżeli ktoś ma taką instrukcję to proszę o info na p.v. bo do IKEA mam jakieś 200km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
drestak 08.06.2010 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2010 Zaczynając trochę takim offtopem...co ja zrobię, że pierwszą, rzeczą jak robię po przyjściu z biura jest zmiana ubioru. Jak nie muszę się stroić i jestem sam dla siebie(dla swojej rodziny) to łażę w dresiku. Stąd ten drestak(yesdress) Z tymi nóżkami... to przecież są one o różnych wysokościach (i przez to skręcanie można poziomować ) Kroowko, z pewnością masz na myśli ten miodowy brąz(NEXUS)?.... do pfleidererów i tego ich klonu w ogóle nie pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroowka 08.06.2010 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2010 Drestak] o ten brzozowy najjaśniejszy Nexus mi chodzi:http://www.ikea.com/PIAimages/81945_PE207225_S4.JPGz tym masz jakieś porównanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
altager 08.06.2010 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2010 Moje pytanie o instrukcje montażu juz jest nieaktualne. Wysłałm maila do IKEA Poznań i migusiem podesłali mi tą instrukcję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 09.06.2010 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2010 Annja ja mam pytanie. Jak się otwiera te dolne pionowe szafki długimi poziomymi uchwytami ?? Nie jest dziwne ich użytkowanie ?? Bardzo podoba mi się takie rozwiązanie tylko czy jest funkcjonalne ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kokobo 13.06.2010 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2010 Niestety Ikea ma tylko białe szafki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kokobo 13.06.2010 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2010 Ewentualnie można okleić brzegi szafek okleiną dębową, lub zamówić same korpusy w kolorze dębu a resztę Ikea. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamimar 14.06.2010 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2010 Witam. mam maly problem z montazem nozek do szafki. w dolnym rzedzie szafek umiescilem otarte polki 20cm szerokosci. Jak do nich zamocowac nogi? nawiercic w dnie otwory czy inny patent na to jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
k_km83 14.06.2010 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2010 Witam, mam problem z zamontowaniem frontu szafki wiszacej z serii solar, gdyz nie mam wzornika. W instrukcji montazu szafki faktum znajduje się on na stronie 16 chodzi mi o wzór FAKTUM, gdyż albo nie było go w zestawie, albo przez przypadek go wyrzuciłam.Bradzo prosze o pomoc, a najlepiej o o wymiary (odległości śrub), z góry serdecznie dziekuje za pomoc. Pozdrawiam. Klaudia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natalie05 18.06.2010 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2010 Witam,Chciałabym kupić mikrofalę do szafki wiszącej 70x60x37 (FA307), ale nie chcę sprzętu IKea. Czy orientujecie się może, która mikrofalówka będzie pasować do tej szfki?Dzięki za pomocPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniutaJ 26.06.2010 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2010 Witam, Czy do zlewow ceramicznych z ikei mozna zamontowac mlynek na odpady? Czy uzytkuje ktos takie rozwiazanie?Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 05.08.2010 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2010 Nic z lodówką nie musiałam kombinować, weszła bez problemu. Ta moja ma wyższą klasę energetyczną niż Ikeowskie lodówki i bardzo cicho pracuje, chyba dlatego padł wybór właśnie na nią. A piekarniki i mikrofalówki od nich po prostu mi się nie podobały, że nie wspomnę o tym, że piekarnik nie miał tych funkcji na których mi zależało. Wymierzyłam więc porządnie szafkę, sprawdziłam wymiary wybranego sprzętu w necie i kupiłam całe AGD w sklepie internetowym Na 3 produktach zaoszczędziłam 1500 zł!! w porównaniu z miejscowym Avansem. Znajomy Pan z tego sklepu powiedział, że nawet gdyby chciał mi sprzedać ten sprzęt po kosztach to i tak byłoby znacznie drożej niż w necie. Koniec końców jestem baaardzo zadowolona Annja - w którym sklepie internetowym robiłaś zakupy? Jesteś zadowolona z przebiegu tranasakcji i obsługi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baba_z_wozu 08.08.2010 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2010 Drodzy właściciele ciemnych kuchni IKEA:czy pomiędzy szafkami macie płyty dyletacyjne czy jak to zwał, żeby nie było widać białych szafek między drzwiczkami? czy da się to tak poskręcać, że nie ma takowych prześwitów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pan Staszek 09.08.2010 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2010 Drodzy właściciele ciemnych kuchni IKEA: czy pomiędzy szafkami macie płyty dyletacyjne czy jak to zwał, żeby nie było widać białych szafek między drzwiczkami? czy da się to tak poskręcać, że nie ma takowych prześwitów? Białe obudowy szafek skręca sie ze sobą dołączonymi srubami (trzeba nawiercic obie szafki przez jeden z otworów na kołki do półek - maja je prawie wszsytkie szafki) po zamocowaniu drzwiczek trzeba je wypoziomowac i wypionowac ale prześwity zostają - inaczej nie dałoby sie otwierac drzwiczek. Sa widoczne - ja mam kuchnie z frontami Fagerland bejca i trzeba sie naprawde przyjrzec zeby zobaczyc te białe paski - nie wiem jak wyglada to przy ciemniejszych frontach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basia_z_lasu 09.08.2010 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2010 Czy wysokie szafki z Ikea, np. takie do zabudowy piekarnika mają jakieś usztywnienie konstrukcji, np przykręcaną na śruby półkę? Czy należy je jakoś usztywnić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts