AGA NR 1 26.08.2010 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 Ja mam lodówkę z IKEI.Wcale głośno nie chodzi - ja jej kompletnie nie słyszę. A zmywarkę mam z Boscha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sondragon 31.08.2010 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2010 Witam, nie mam manii Ikei mam manię upraszczania sobie życia. Kuchnia roczna nexus złocisty brąz czy jakoś tak, blat biały z srebrnym brzegiem, uchwyty Tyda, biały cokół. W składzie i szuflady i cargo i karuzela narożna... Wszystko sprawuje się na 5, żadnych strat, jestem bardzo zadowolona. Znakomicie utrzymuje się ją wczystości.A i mam też Ikeowski zlew, baterię i "podajnik" płynu. Też nie mogę mieć do nich żadnych zastrzeżeń. Jestem zdziwiona pretensjami o wysokość szafek...Mam poniżej 160 i nie mam z tym problemu.Kuchnię montowała mi ekipa z Ikei i to był dobry wybór, są świetni no i znają te meble jak nikt. Acha i mam przerwy pomiędzy meblami zamaskowane kawałkami frontu. Poieważ zamierzam w przyszłości uzupełnić umeblowanie wysokim cargo też jechałam na sygnale kupić moje wycofywane fronty. Nieco się spóźniłam i mogłam zakupić tylko do szafki bodaj 211cm, a miła pani w dziale kuchennym poradziła dokupić drzwiczki i dorobić sobie taki jakby "pawlaczyk".Sprzęty mam nie z Ikei, tylko okap Udden. Przepraszam za chaotyczny post. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonkaD 01.09.2010 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2010 Kupiliśmy kuchnię Lidingo, uchwyty Varde i zlew Boholmen. W sobotę składamy. Czy macie jakieś uwagi co do sposobu składania ? Są jakieś utrudnienia ? Czy macie może szafki ścienne zawieszone na ścianie kartonowo gipsowej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamuss24 01.09.2010 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2010 Co do składania to lepiej brać montaż od nich. Samodzielne składanie to masakra końca nie widać Dużo zabawy z regulacją, wycinaniem pod zlew i kuchenkę. Sam nie wiem co mi do łba strzeliło żeby zaoszczędzić na montażu ??? w sumie to nie biorąc montażu z ikea przepłaciłem komuś innemu gdzie i tak kończyć sam musiałem, koszmar powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zott36 02.09.2010 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2010 Co do składania to lepiej brać montaż od nich. Samodzielne składanie to masakra końca nie widać Dużo zabawy z regulacją, wycinaniem pod zlew i kuchenkę. Sam nie wiem co mi do łba strzeliło żeby zaoszczędzić na montażu ??? w sumie to nie biorąc montażu z ikea przepłaciłem komuś innemu gdzie i tak kończyć sam musiałem, koszmar powodzenia Żartujesz? Pzecież to proste jak barszcz. Instrukcje , sa jasne i czytelne. Składa się to niesamowicie prosto. Mam za sobą złozone 2 kuchnie i 2 sypialnie, włacznie z wielkimi szafami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonkaD 02.09.2010 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2010 Szafę Pax Komplement składaliśmy sami i nie wiem czy to wina materiału, że stabilna nie jest. Kuchnia musi być stabilna i dlatego jestem ciekawa czy są jakieś haczyki związane z montażem. No i problem mamy z tego względu, że część ściany zrobiona jest wyłącznie z płyty kartonowo-gipsowej ze stelażem w środku i nie wiem jak zawiesić górne szafki: czy na szynie, czy z belką pomiędzy ściankami czy w jakiś inny sposób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamuss24 05.09.2010 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2010 zott 36 padam na kolana z podziwu Zwykłą komodę na sześć szuflad brałem już z montażem. Dwóch montażystów uwijających się jak mrówki składało ją ponad dwie godziny, czyli sam składałbym ją jakieś 5-7 godzin - i nerwowo bym się wykończył Opisane wszystko jest super tylko jest to bardzo czasochłonne zajęcie. Samo poskładanie korpusów idzie szybko. Później korpusu trzeba wypoziomować, poskręcać do kupy, przykręcić do ścian, nałożyć blat i przykręcić korpusy do blatu. Montaż szuflad i drzwiczek idzie w miarę szybko ale regulacja to już jest zabawa. Dalej przykręcanie uchwytów które prostością nie grzeszą, jakieś listwy, cokoliki, boczne ścianki i czasu wychodzi bardzo dużo. Jeśli ktoś ma go dużo to warto samemu składać ale pracy jest naprwdę dużo. MonkaD pod szafki powinny być specjalne wzmocnienia w konstrukcji ściany. pozdr adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonkaD 06.09.2010 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 Złożyliśmy obudowy szafek i muszę stwierdzić że to bardzo proste. Jednak utknęłam na jednym. Mamy szafkę stojącą z trzema szufladami. Jak do szuflad zamontować fronty ? Zgłupiałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basia_z_lasu 06.09.2010 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 Złożyliśmy obudowy szafek i muszę stwierdzić że to bardzo proste. Jednak utknęłam na jednym. Mamy szafkę stojącą z trzema szufladami. Jak do szuflad zamontować fronty ? Zgłupiałam. Jak zamocować front jest opisane jest w instrukcji od szuflady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamuss24 06.09.2010 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 Fronty na klik wskakują same. pozdr adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 06.09.2010 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 Heh jak Monka ma problem z zamontowaniem frontów do szuflad, to jakoś czarno widzę zamontowanie kuchni na ścianie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonkaD 06.09.2010 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 Na razie skręciliśmy obudowy tylko. Szufladę jedną rozpakowałam ale jeszcze nie próbowałam jej składać, przeleciałam tylko wzrokiem instrukcję i pomyślałam sobie że dotyczy ona jedynie części które znajdują się w paczce z szufladą. Czyli rozumiem że wskakują same fronty meblowe, a nie te z tworzywa ? A na ścianie szafki wiszące będzie nam montował znajomy znający się na rzeczy, bo ja poległam na całej linii. Wysoką szafkę 233 cm przykręcaliśmy do ściany do północy, bo wstawialiśmy pomiędzy szafkę a ścianę belkę drewnianą,, żeby szafka stała w odległości 5 cm od ściany (ja się uparłam bo tak jest ładniej). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basia_z_lasu 06.09.2010 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 Na razie skręciliśmy obudowy tylko. Szufladę jedną rozpakowałam ale jeszcze nie próbowałam jej składać, przeleciałam tylko wzrokiem instrukcję i pomyślałam sobie że dotyczy ona jedynie części które znajdują się w paczce z szufladą. Czyli rozumiem że wskakują same fronty meblowe, a nie te z tworzywa ? A na ścianie szafki wiszące będzie nam montował znajomy znający się na rzeczy, bo ja poległam na całej linii. Wysoką szafkę 233 cm przykręcaliśmy do ściany do północy, bo wstawialiśmy pomiędzy szafkę a ścianę belkę drewnianą,, żeby szafka stała w odległości 5 cm od ściany (ja się uparłam bo tak jest ładniej). Do meblowych przykręca się łączniki ( w paczce z szufladą) i wtedy wskakują. Szuflada 80 ma dodatkowo blaszkę po środku od spodu ( umocnienie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonkaD 12.09.2010 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2010 no tak, ma łączniki które wskakują w szufladę. I nie ma problemy, jeżeli chodzi o montowanie niskich szafek. Ale w szafce wysokiej te łączniki nie pasują do dziurek wywierconych przez Ikeę we froncie, są tylko duże dziurska pasujące do zawiasów, ale my mamy wysoką wyciąganą spiżarnię. Zgłupiałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonkaD 12.09.2010 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2010 już wiem, znalazłam instrukcję, trzeba wywiercić we froncie dziurki. Tylko to jest dziwne, że jedna ma być w tej wielkiej dziurze przeznaczonej na zawiasy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamuss24 12.09.2010 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2010 Tam przychodzi duża zaślepka i w to się wkreca śrubę. Podparcia pod szuflady, takie małe blaszki, zgubiłem/wyrzuciłem i musiałem domówić w Ikea. Nie dosyć, że nie musiałem płacić ( a normalne, że należałoby ) to jeszcze przed upływem tygodnia przyszła paczka ze Szewcji z malutkimi blaszkami Na jedną szufladę przypaa kilka blaszek. pozdr adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 13.09.2010 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2010 Nie tylko odnośnie kuchni, ale innych produktów IKEA znalazłam stronkę z instrukcjami montażu do ściągnięcia: http://www.ikeafans.com/forums/ikea-instructions/Może komuś się przyda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarte 13.09.2010 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2010 ostatnio pojawiły się dwie nowości: RAMSJÖ czarno brązowy i biały - drewniane fronty - widział je może ktoś już na żywo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muszelek 13.09.2010 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2010 a czy ktos sie orientuje ile mniej wiecej IKEA liczy za montaz kuchni? probuje przekonac meza do takiego rozwiazania, ale on sie upiera ze znow skrecimy sami te meble - tylko lata juz nie te a i dwojka malych dzieci + skrecanie mebli jakos mi nie pasuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonkaD 13.09.2010 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2010 Z tego co wyczytałam na stronie Ikei, za skręcenie jednej szafki 60 zł + przykręcenie do ściany 5 zł za jeden kołek, + osobno za wycięcie dziur w blacie jeżeli nie był kupiony w Ikei + osobno za zamontowanie i podłączenie AGD jeżeli nie kupione w Ikei + osobno za podłączenie oświetlenia itp. Za moją kuchnię wyszłoby ok. 800 zł więc postanowiliśmy spróbować sami i żałuję bardzo...link do pobrania regulaminu montażu http://www.ikea.com/pl/pl/store/katowice/uslugi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts