Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

a nie wiecie czy w tej promocji IKEI trzeba te meble od razu odebrać? albo czy ewentualnie, jak się zamówi z montażem to czy montaż może być za 3 miesiące? Zastnawiam się nad meblami IKEI i mam już prawie gotowy projekt, ale płytki maja mi dopiero w styczniu kłaść. A meble kuchenne chciałam składać dopiero jak mi zrobią wszystkie płytki, także w ąłzienkach i nie beę miec juz tylu robotników na budowie. T a obecna promocja na meble kuchenne jest zachęcająca - ja bym około 900zł zaoszczedziła. Nie mówić już że w przyszłym roku VAT wzrośnie to i może ceny podskoczą. Nie wiecie może czy często są takie promocje w IKEI?

jen zasada w IKEA jest taka ze odbierasz od razu (przez firme transportowa na drugi dzien maks)

sama promocja trwa do wigilii -

nam firma transportowa przywiozla nastepnego dnia z rana (w KRakowie zreszta z uwagi na przebudowe to wogole maja hopla na punkcie szybkiego odbioru bo nie maja miejsca na magazynie)

natomiast na montaz umawiasz sie niezaleznie - my mamy za 2 tyg - pewnie rownie dobrze mozesz umowic sie za mc lub 2 mc

promocja na kuchnie ponoc jest zawsze na jesieni - a w tym roku to juz druga (odkad sie interesowalam czyli od czerwca)

a ma ktoś już może zamontowaną kuchnię ramsjo, szczególnie interesuje mnie biała ( jest od niedawna w ofercie) - jak jest z jakością/dopasowaniem frontów? Byłam w Krakowskiej IKEI ale na wystawce widziałam tylko ciemnobrązową, białej nie było - tylko fragment górnych szafek, a tez bym chciała zobaczyć - może ma ktoś jakies zdjecia białego RAMSJO?. Ta brązowo-czarna wyglądała ok, jeśli chodzi o dopasowanie - nie prześwitują białe wnętrza szafek tak jak w liliestad, co jest dla mnie dużym plusem. Chcę właśnie połączyć wersję ciemnobrązową z białą.

Ewentualnie można okleić brzegi szafek okleiną dębową, lub zamówić same korpusy w kolorze dębu a resztę Ikea.

Ha - i tutaj jest problem, bo IKEA nie ma rysunków technicznych (a przynajmniej takich z dobrymi wymiarami) swoich szafek!!! Front szuflady, który w folderze opisany jest jako 13 cm wysoki ma tak naprawdę 12,5 cm. Każdy korpus szafki jest o 2 mm węższy niż opisana szerokość szafki. Tym sposobem przy próbie samodzielnego (bądź zleconego) wykonania korpusu skończy się 1 cm odstępami między drzwiczkami (czyli jak dla mnie porażka!). Chciałam sobie zrobić korpusy i dokupić fronty z IKEA ale chyba zrezygnuję - brak dokumentacji technicznej mnie powalił!!! Mierzenie wszystkich frontów w sklepie też mi się nie uśmiecha - sprawdziłam 3 i każdy miał inne wymiary niż w specyfikacji :mad:

No chyba, że pan monter mnie poratuje .... Może nie stracę tak całkiem serca do firmy IKEA, bo chwilowo jestem zniesmaczona ...

Strzelanie w kolano robi IKEA na maksa - wycofywanie produktów to porażka. Chciałam dokupić panel na ścianę a tu niespodzianka - już takich nie ma ! Chyba sobie odpuszczę kuchnię z IKEA ...

Dodatkowo pomierzyłam sobie kilka frontów w sklepie i ... okazuje się, że nijak się mają wymiary rzeczywiste do wymiarów ze specyfikacji papierowej, którą sobie można wziąć w sklepie!

Dwa samobóje!!! Tracę serce do IKEA ....