nielot2 05.01.2011 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2011 A ja mam Powiedzcie mi jak jest z trwaloscia blatow z Ikei? Od tych najtanszych poczawszy na tych najdrozszych skonczywszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 05.01.2011 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2011 nielot.4lata temu kupowałam dębowy do mieszkania-był boski. W zeszłym roku kupowałam do domu i juz taki super duper nie jest.Znaczy poprawny, ale są i sęki i klejonka taka nie do końca jak w porównaniu ze starym blatem.Albo słabsza partia mi sie trafiła, albo się popsuli, albo zmienili dostawcę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pamaria 05.01.2011 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2011 Ja mam dębowy z IKEI i nie narzekam, co prawda leży w mojej kuchni dopiero od wakacji, ale mimo intensywnego grzania w mieszkaniu, a od tygodnia również osuszania profesjonalnym sprzętem (to osobna historia, w mieszkaniu jest teraz jak na pustyni, sucho i gorąco) blat trzyma się pięknie. Dla bezpieczeństwa wczoraj potraktowałam go ekstra warstwą oleju, ale ogólnie jest w porządku. Tylko dodam, że nie olejowałam go specyfikiem z IKEI tylko nabyłam olej we Fluggerze. Nie wiem jak z innymi blatami, więc się nie wypowiadam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nielot2 05.01.2011 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2011 pamaria, wlasnie mialem Ciebie zapytac o Twoj bo mi sie takie cos zaczelo podbac. A tu prosze.... zanim zadalem pytanie dostalem odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonkaD 05.01.2011 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2011 Ja mam dębowy z DLH. Podobno są lepsze jakościowo od blatów z Ikei. Jednak mój ma w niektórych miejscach sęki - nie przeszkadzają mi. Zrobiły się na krawędzi blatu nad piekarnikiem dziwne plamki, nieładnie wyglądają. Jak będę w mieszkaniu, zrobię dokładne zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pamaria 05.01.2011 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2011 DHL czy IKEA to ta sama półka, i jakościowa i cenowa. Nie jest najwyższa, ale za taką cenę nie można oczekiwać lepszej jakości. Moi rodzice mają przecudowny blat dębowy, klejony, ale z bardzo szerokich i długich fragmentów drewna i tego klejenia w ogóle nie widać, marzenie szkoda, że zakład stolarski, w którym go zamawiali 10 lat temu już nie istnieje... Jak będę miała okazję to wrzucę fotę! Coś pięknego mówię Wam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonkaD 05.01.2011 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2011 oj, chciałabym taki, i grubaśny żeby był... jak ten wykończę, to kupię lepszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pamaria 05.01.2011 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2011 oj, chciałabym taki, i grubaśny żeby był... jak ten wykończę, to kupię lepszy Też bym właśnie taki blat chciała, ale wszędzie gdzie pytałam były takie sklejki jak w IKEI więc zrezygnowałam... Poza tym to jednak droga zabawa;-). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonkaD 05.01.2011 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2011 Ale jednak warto, każdy kto wchodzi do naszej kuchni, zwraca uwagę przede wszystkim na blat i każdy jest zachwycony. Ja też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pamaria 05.01.2011 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2011 Nieee, ja mówiłam o takim grubym i jednolitym ze stolarni! IKEA czy DHL niestety wysiadają i wizualnie i cenowo, ale kiedyś może jeszcze znajdę stolarnię, która robi tak piękne blaty i będzie mnie na to stać . Fakt, te zwykłe drewniane też tanie nie są... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga-Białystok 06.01.2011 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2011 Sklejki, o których piszecie to nie (tylko) z oszczędności. Taka wielka tafla drewna poddawana na zmianę ciepłu i wilgoci pracuje. Przy krótkich kawałkach są mniejsze naprężenia, itd. cyt z artykułu:'Drewniane blaty maja niewątpliwie swojski urok. Najczęściej wykonywane sa z dębu, olchy, buku, sosny i gatunków egzotycznych jak np. mahoń czy iroko. Gatunki te charakteryzują się wysokim stopniem twardości są wodoodporne i dostępne w kilku odcieniach. Tego rodzaju blat klei się z listew, zapobiegając jego naprężaniu i pękaniu.' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pamaria 06.01.2011 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2011 Teoretycznie może być właśnie tak jak piszesz, chociaż wspomniany blat moich rodziców jest sklejony z dużo większych fragmentów drewna i mimo, że ma ponad 10 lat i olejowany był tylko raz (na początku) trzyma się idealnie, nic się nie wybrzusza, nic nie pęka i tak dalej a wygląda jednak lepiej niż IKEA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sebastian_S 06.01.2011 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2011 Mam, korzystam, złego słowa nie mogę powiedzieć. Jestem także bardzo zadowolony z ekipy, która montowała meble - fachowo, konkretnie, doradzili co można zmienić / ulepszyć. Polecam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seven... 07.01.2011 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2011 mam pytanie- kupiłam blat Numerar dwustronny (biało-szary z drewnianą listwą pomiedzy) i zastanawiam się czy lepiej położyć białą stroną do góry czy szarą? która jest bardziej praktyczna? będę miała wszystekie sprzęty w kuchni srebrne i srebrny zlew. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga-Białystok 07.01.2011 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2011 Też będę miała srebrny zlew i właśnie zastanawiałam się nad tym blatem. Z jednej strony na szarym blacie zlew czy płyta mniej się będzie odznaczać, z drugiej strony żywność jakoś bardziej apetycznie wyglądałaby na białym. Wrzuć zdjęcia jak się zdecydujesz!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nielot2 09.01.2011 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2011 My wczoraj byliśmy w sklepie i podoba nam się blat PRAGEL biały imitacja drewna. Do niego najprawdopodobniej będę fronty Abstrakt w kolorze szarym. Tak przy okazji - ma może ktoś z Was takie fronty? Zastanawiamy się pomiędzy białym i szarym i ciężko się zdecydować http://www.ikea.com/PIAimages/0099054_PE240522_S4.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azalka 09.01.2011 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2011 Do Właścicielek kuchni Lindingo: cokół kremowy jest, czy nie ma? W planerze nie mam takiej opcji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga-Białystok 09.01.2011 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2011 No właśnie o to samo mi chodziło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonkaD 09.01.2011 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2011 Ja wybrałam cokół biały po prostu, tak samo jak panele boczne do szafek górnych. Kolor i wykonanie identyczne, jak Lidingo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azalka 09.01.2011 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2011 Panele boczne (w plannerze) kremowe SOM , ale cokołu niet. Byliśmy w Austrii, tam odwiedziliśmy ichnie IKEA i mieli cudne BIAŁE Lindingo. Mimo wszystko mam nadzieję, że to będzie ten sam kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.