Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 4,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

mam problem i nie mam pomysłu jak go rozwiązać :(

kuchnia zakupiona jest z ikei, fronty nexus brąz, natomiast jak wiadomo korpusy szafek są białe. Problem pojawił mi się przy wykończeniu słupka z piekarnika od strony wiszących szafek, są niby te wykończeniowe panele ale... jak go wstawię od dołu na całości szafki to mi się dołem rozjadą o grubość panela (będzie tylko w jednym miejscu 2cm pasek), jak tylko od blatu, to mi się górne szafki względem dolnych przesuną

jak rozwiązywaliście to miejsce?

już pytałam na wątku projektowym, ale może pokażecie zdjęcie z realizacji tego miejsca? plizzz

Witam.

To mój świeżo upieczony adel biały kupiony w świątecznej promocji :) Zdjęcie zrobione telefonem więc jakość słaba.A kuchnia juz zabezpieczona foliami więc lepszego nie zrobię póki co :)

Mam tylko pytanie o wysoką zabudowę . Chciałam aby ona była zabudowana do samego sufitu (sprzątanie). Montażysta źle zrozumiał i zrobił bez i teraz doradźcie jak lepiej,bo zaczęłam się wahać czy aby jednak tak nie zostawić bo wyjdzie komin.Tam jest chyba około 20 cm.

Na razie jest dosyć surowo-zresztą kilka rzeczy do skończenia pozostało.Najbardziej ubolewam nad listwami łączącymi blaty :( Ale to inna historia.

http://img24.imageshack.us/img24/3228/zdjcie139h.jpg

By dijulita at 2011-02-04

http://img46.imageshack.us/img46/5660/zdjcie132k.jpg

By dijulita at 2011-02-04

Popatrz na zdjęcie powyżej -moja indukcja wchodzi 15 cm na szuflady z szafki narożnej

A co do moje zabudowy to ciągle się waham i nie moge się zdecydować :(

czy podcinaliście brzeg szafek pod tą indukcję, czy płyta na tyle cienka jest że zmieściła się wysokością w blacie? bo u mnie ma być dokładnie tak jak u Ciebie, jaką macie płytę?

Dziewczęta,

nie mam ani jednego mebla w domu z IKEA, (tylko jakieś drobiazgi, mniej lub bardziej potrzebne), w związku z tym pieczołowicie przeczytałam cały wątek, żeby coś nie coś wiedzieć na temat jakości i trwałości tamtejszych mebli. Głównie chodzi mi o meble kuchenne.

Wybrałam fronty LIDINGO, zaprojektowałam ustawienie, pojechałam do IKEI i ....chyba się rozczarowałam.

Nie wiem czy to tylko wrażenie, czy kwestia przyzwyczajenia do cięższych mebli - wszystko wydaje mi się takie leciutkie, cieniutkie drzwiczki szafek, miałam wrażenie,że jak bym się bardziej oparła to swoim ciężarem zniszczyłabym mebel.

Kwestia przyzwyczajenia? Też tak miałyście? Niby czytam,że nic nie macie do zarzucenia jeśli chodzi o jakość, a z drugiej strony boję się decydować na jakieś leciwe meble. Ale powtarzam - to pierwsze wrażenie użytkowniczki starej kuchni, ciężkiej i solidnej.

I druga sprawa- do użytkowniczek kuchni LIDINGO- jak Wam się je użytkuje pod względem czystości? Czy trzeba dużo się napracować,żeby wyczyścić brud z zakamarków frontów?

I czy w ogóle -kuchnia "lubi" się szybko brudzić?

Mam pytanie. Czy ktoś z Was ma identycznie ustawiony piekarnik i mikrofalę z ikea. Z góry proszę o nie zwracanie uwagi na kiepskie zdjęcie. Chciałam tylko pokazać sposób zamontowania. Interesuje mnie czy nie macie problemu z mikrofalówką, czy się Wam nie rysuje przy otwieraniu?

http://klima-med.com/mmap/k.jpg

'I czy w ogóle -kuchnia "lubi" się szybko brudzić?'

haha moją czyszcze codziennie, ale codziennie też gotuje )

ojej, to taki skrót myślowy; niektóre meble mogą być nie myte tygodniami i brudu na nich nie widać ( oczywiście jeśli na bieżąco zmywa się jakieś "nagłe wypadki" ),

przy innych biegasz nieustannie ze ściereczką, a i tak odnosi się wrażenie,że kuchnia zapuszczona.

Ja też gotuję codziennie, ale chcę szybko ugotować i szybko, sprawnie doprowadzić kuchnię do porządku, a nie tracić czas na pucowaniu frontów.

Żeby nie było - lubię mieć czysto w kuchni, ale nie mam zamiaru nieustannie jej czyścić :-)

Aha, ana-76, jesteś posiadaczką LIDINGO?

Edytowane przez gahan

gahan ja też miałam takie wrażenie, trzy razy jechałam po kuchnię i wracałam bez, bo na miejscu wydawało mi się że jakoś marnie to wygląda, zwłaszcza jak oglądałam same fronty. W końcu wzięliśmy meble i poskręcane ustawione w domu wyglądają o niebo lepiej, już nie mam wrażenia "lichości" tych mebli

Popatrz na zdjęcie powyżej -moja indukcja wchodzi 15 cm na szuflady z szafki narożnej

A co do moje zabudowy to ciągle się waham i nie moge się zdecydować :(

BARDZO FAJNA KUCHNIA!!! Co masz nad lodówką miedzy szafką bo też muszę zrobić jakiś myk ;) Nad zabudową możesz dac blendę z tej samej kolekcji. Są takie niby podszafkowe dostępne a Ty mozesz zrobić nadszafkowe albo z tego co blat.

Gahan, ja mam lidingo, jestem bardzo zadowolona. Wg mnie same szafki nie są delikatne czy mało wytrzymałe, kilkakrotnie się już zdarzyło, że musiałam stanąć na blacie całym ciężarem ciała, nic nawet nie skrzypnęło. Zresztą na szafce zlewowej mamy zamontowany Ikeowski zlew Domsjo, który waży chyba ponad 40 kg. Ja też bałam sie że fronty będa się szybko brudzić, ale nie wiem czy to mi się wzrok tak pogorszył czy faktycznie tak mało brud widać, bo kiedyś coś spadło mi na podłodze przy szafce i dopiero jak klęknęłam z twarzą na wysokości frontu to zauważułam, że zachlapał się przy wkładaniu rzeczy do zmywarki. Zdjęcia mojej kuchni są w tym wątki parę stronek temu.