Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

a najciekawsze to to ze montażysty nawet u mnie nie było , każe mi przesyłać zdjęcia, a to piekarnika a to całej szafki, z otwartymi drzwiczkami itp. Powód: ma do mnie 120km i mu sie nie opłaca.... Ostatnio mial pomysl że zabierze mi mikrofalę i jak będzie jakaś zmiana ekspozycji to sobie zamienią nową na tą moją. Tylko niewiadomo kiedy

będzie zmiana ekspozycji. Niezgodziłam się i czekam już 3 tygodnie.

• Odpowiedzi 4,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

halooo jedną chwileczke.... a podpisałaś im protokół montażu? zgłosiłaś że coś delikatnie ociera? miałaś jakiekolwiek uwagi w zakresie mikrofali?

hm... bo jak nieee.... to wiesz...

a jak udowodnić winę szafki :rotfl:

jeśłi szafka spadnie bo się zerwało mocowanie, pękła/urwała się płyta na długości... itp. Od tego są szpece od reklamacji i oni już wiedzą jak dojść do winy.

a najciekawsze to to ze montażysty nawet u mnie nie było , każe mi przesyłać zdjęcia, a to piekarnika a to całej szafki, z otwartymi drzwiczkami itp. Powód: ma do mnie 120km i mu sie nie opłaca.... Ostatnio mial pomysl że zabierze mi mikrofalę i jak będzie jakaś zmiana ekspozycji to sobie zamienią nową na tą moją. Tylko niewiadomo kiedy

będzie zmiana ekspozycji. Niezgodziłam się i czekam już 3 tygodnie.

aa i jeszcze jedno... pan Ci zaproponował wymiane mikofali na nową, a zgodnie z KC jest to forma działań z tyt rękojmi... ale Ty odmówiłas... to owszem teraz możesz poczekać na ruch z jego strony. Ja na Twoim miejscu bym się na to zgodziła tylko w warunkach tych działań ustaliłabym nieprzekraczalny termin.

Kiedy ja reklamowałam sówj stół do jadalni - najpierw mi zaproponowali rabat, a dopiero potem wymiane na nowy mebel. Ty miałas więcej szczęścia niż ja. ;) teraz to jedynie rabat pan Ci pewnie zaproponuje, ale to odniego zależy kwota, choć jeśłi wyda Ci się ona za niska mozesz się z nią oczywiście nie zgodzić.

a to dłuższa historia, bo tak się sklada że w pierwszej rozmowie zasugerowałam facetowi że może wymienić tylko drzwiczki koszt 960zł (sprawdzałam) i żeby zamontował mikrofale tak by za chwilę to samo się nie powtórzyło. Odmówilam 'zabrania' mikrofali na bliżej nieokreślony termin żeby on mógl CICHACZEM podmienić ją w ikei jak bedą robili nową wystawkę. czy to się nie nazywa krętactwo? Tak czy inaczej ikea powiedziała że za uszkodzenie odpowiedzialny jest montażysta i on szkodę musi zlikwidować. A rabat niby na co miałby mi dać? kupując NOWĄ mikrofalę nie szukalam podniszczonego sprzętu za niższą cene.

Nie no teraz to on Ci rabatu nie da ... wg mnie oczywiście.

Jak kupujesz nową rzecz i ona jest uszkodzona... to możesz się domagać obnieżnia jej ceny lub wymiany na nową. Ale to od sprzedawcy.

Rozumiem, że ikea sprzedała Ci nieuszkodzony sprzęt. Więc Twoje "umyła ręce" jest dośc pretensjonalne. Wybacz szczerośc ale tak to widze.

Z tego co piszesz wykonawca usługi montażu nieprawidłowo zamontował mikofale, ale Ty im tego nie zgłosiłaś podpisując protokół z montażu. Więc tak na prawdę on jest czysty. POniewaz nic nie zgłosiłas po zakupie bo sprzęt był oki, i nic nie zgłosiłaś tuż po montażu - wiesz... nie chce napisac wprost, ale wina nie do końca jest ich. Znaczy ja wiem, ze w Twoim odczuciu jest - ale zgodnie z dokumentami jakie oni mają... sprawa nie jest oczywista.

A pan chciał Ci pomóc CICHACZEM, bo drogą oficjalną zapewne nic nie moze zrobić... on zdał dokumentacje z Twoim podpisem z której wynika, ze wsio jest w porządku.

I nie chce byś odebrała że jestem przeciwko Tobie, ale po prostu w takich rozmowach nie rozmawia się inaczej niż na podstawie dokumentów.

a to dłuższa historia, bo tak się sklada że w pierwszej rozmowie zasugerowałam facetowi że może wymienić tylko drzwiczki koszt 960zł (sprawdzałam) i żeby zamontował mikrofale tak by za chwilę to samo się nie powtórzyło. Odmówilam 'zabrania' mikrofali na bliżej nieokreślony termin żeby on mógl CICHACZEM podmienić ją w ikei jak bedą robili nową wystawkę. czy to się nie nazywa krętactwo? Tak czy inaczej ikea powiedziała że za uszkodzenie odpowiedzialny jest montażysta i on szkodę musi zlikwidować. A rabat niby na co miałby mi dać? kupując NOWĄ mikrofalę nie szukalam podniszczonego sprzętu za niższą cene.

moja sugestia . sprawdz w instrucji mikrofali wymiary zabudowy . i również sprawdz wymiary wnęki jaką masz w szafce pod mikrofalę . jeżeli są zgodne to Udaj się do sklepu tam gdzie kupiłaś mikrofalę i zgłoś reklamację a Whirpool to Ostatni sprzęt który można polecić > odnośnie serwisu > mają 14- 21 dni roboczych na załatwienie reklamacji . Po tym czasie ządaj nowego sprzętu

wymiary wnęki nie dam rady sprzawdzić bo musialabym mikrofalę wyjąć... w sumie sama nie dobierałam szafek tylko pracownik ikea, ja pokazałam tylko sprzęt który mnie interesuje. Co do whirlpoola (serwisu) to nie mam żadnych zastrzeżen. Od 15 lat mam ich sprzety różne i nigdy na serwis nie narzekałam. Tej sprawy nie załatwia serwis whirlpoola tylko montażysta ikea i to on przeciąga.

wymiary wnęki nie dam rady sprzawdzić bo musialabym mikrofalę wyjąć... w sumie sama nie dobierałam szafek tylko pracownik ikea, ja pokazałam tylko sprzęt który mnie interesuje. Co do whirlpoola (serwisu) to nie mam żadnych zastrzeżen. Od 15 lat mam ich sprzety różne i nigdy na serwis nie narzekałam. Tej sprawy nie załatwia serwis whirlpoola tylko montażysta ikea i to on przeciąga.

Mikrofala pod pachę , wbijasz się do Ikea i zostawiasz do odebrania nowej > Zadnych tłumacxzeń , [pracownik dostał typ sprzetui do zabudowy , więc Coiebie to nie interesuje , ale powiem czy również bedzie brana pod uwagę wysokośc zabudowy piekarnika < i Tu pytanie czy po otwarciu mikrofali ociera ona o zabudowę piekarnika . czy miesci sięona Tylko w strefie mikrofali ?

Bardzo dziekuje za podane uwagi. Juz do sklepu zadzownilem i wszystkiego sie dowiedzialem.

Mam teraz pytanie czy ktos moze korzystal z uslug tej firmy ? http://www.mega-meble.net.pl/

Pytam, poniewaz zrobili mi ciekawy projekt, ale chcialbym poznac opinie kogos u kogo robili ?

Mam kuchnię Stat od lutego 2003 i w zasadzie nie mam żadnych zastrzeżeń. Czarne uchwyty są rewelacyjne, w zasadzie można za nie łapać brudnymi łapskami i nic ;) Jedyne zastrzeżenia mam do drewnianego blatu - z którego się wyleczyłam i w nowej kuchni już go na pewno nie będzie. Choć przyznaję że jak był nowy to wyglądał ślicznie... No ale kiedy to było... a szlifowanie, olejowanie itp zabawy... o nie, koniec z tym ;)

To ja jeszcze wrócę do tip-on bluma.

Czy ma ktoś go zamontowanego w górnych - poziomych szafkach ??

Dzisiaj byłam w IKEA i Pan "od kuchni" poinformował mnie, że nie wie czy to zadziała, gdyż system spowalniania opadania drzwiczek szafki może być na tyle mocny, ze tip-on nie da z nim rady i drzwiczki nie otworzą sie na dotyk...

I "dał mi do myślenia"... ;)

Więc pytam - czy ktoś z Was ma takie zestawienie i działa to to ??

A ja spytam, czy w ogóle w meblach kucennych z Ikei można zamontować tip-ona? czy Ikea coś takiego oferuje?

A ja spytam, czy w ogóle w meblach kucennych z Ikei można zamontować tip-ona? czy Ikea coś takiego oferuje?

Ikea ma tip-ona w sprzedaży z meblami pokojowymi, czy też komodami na korytarz.

Pan tłumaczył ze przy ich spowalniaczach stosowanych w kuchniach (przy szafkach i szufladach) te tip-on'y mogą nie dać rady, ale spróbować można.

W każdym razie szukać tip-on trzeba na meblach "pokojowych"