lavender 25.02.2011 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 Miałam mieć szuflady ale z uwagi na aneks widoczny z salonu zrezygnowałam. Montażysta stwierdził, że szuflada ma 13cm wysokości a cokół 16 - jak masz normalną kuchnię to wcale tego nie widać (oprócz cięć) bo patrzysz z góry, ale jak widzisz ciąg kuchenny z poziomu kanapy to już tak. Co do uchwytu to nie wiem czy jest konieczny ale na pewno można zamontować taki płaski, montowany do górnej krawędzi frontu. Co do tego czy warta zachodu - zależy pewnie jak dużą masz kuchnię, czy masz spiżarnię itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamaG 25.02.2011 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 (edytowane) a ma może ktoś z Was takie rozwiązanie, z szufladami i może pokazać zdjęcie, szukam na stronie ikei i nie mogę znaleźć czy to są te zwykłe szuflady? czy jakieś specjalne i jak się je montuje, na jakichś kółkach czy do nóżek? podpowiecie? doczytałam sobie tu: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?154023-Kuchnie-IKEA-fachowa-pomoc/page2 ale zdjęcia chętnie bym zobaczyła Edytowane 25 Lutego 2011 przez KamaG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroowka 25.02.2011 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 Jedyne foto widziałam na stronie IKEIhttp://www.ikea.com/PIAimages/23162_PE097140_S4.jpgNa żywo nie widziałam. Chyba też odpuszczę, bo mam aneks i z kanapy widać cokół, więc lepiej niech będzie ładny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamaG 28.02.2011 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 dzięki kroowka, i wciąż proszę o jeszcze może ktoś takie ma i zrobi zdjęcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tufus 14.03.2011 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 Witam, Mam pytanie odnośnie montażu mebli kuchennych IKEA. W zestawie są kołki montażowe, czy należy je kleić(brak kleju w zestawie), jakie jest Wasze doświadczenie, czy dodatkowo klejcie meble? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Korina 14.03.2011 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 ja mam meble z ikei w kuchni ale tak jak juz gdzies wyzej czytalam mam ten sam problem. Po pewnym czasie rozluzowaly sie zawiasy i wszystko jest jakies kruche i niestabilne i niebezpieczne w sumie jak ma sie male dzieci. Najgorsze to sa krzesla ...musze je dokrecac prawie co tydzien, bo skrzypia i sie bardzo luzuja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
masulda 14.03.2011 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 A jak się sprawują blaty robocze z IKEA.Nie chodzi mi o drewniany , tylko te laminowane-są tańsze ,dostępne od ręki i takie na specjalne zamówienie-droższe.Może mi ktoś polecić któryś z nich ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nielot2 14.03.2011 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 (edytowane) My się przymierzamy do blatu Pragel (imitacja drewna). Chcieliśmy LUPUSa ale że mam aż 2 łączenia to ważne były wymiary. W Lupusie niestety musielibyśmy kupić 2x415cm a potrzebujemy jakieś 515. 2 do 3 metrów poszłoby w straty Edytowane 14 Marca 2011 przez nielot2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamma 21.03.2011 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 Witam,jestem nową osoba na tym forum. Przeczytałam wszystkie posty z tego tematu więc mam całkiem nowe pytanie. Mój aneks kuchenny jest na tyle mały ,że zaczęłam się zastanawiać czy po wstawieniu szafki z szufladami IKEA, będzie miejsce na jej pełny wysów wraz z uchwytem. Stąd moja prośba czy ktoś z forumowiczów mógłby zmierzyć ile mierzy szafka od ściany do wysuniętej szuflady? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Craft 21.03.2011 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 czy ktoś z forumowiczów mógłby zmierzyć ile mierzy szafka od ściany do wysuniętej szuflady? U mnie to 109 cm od ściany do końca wysuniętej szuflady wraz z uchwytem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamma 21.03.2011 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 Dziękuję Craft, teraz już jestem pewna że mogę planować kuchnię z Ikea:) Moja powierzchnia aneksu do zagospodarowania to wielkie 207 cm na 127. A ciąg mebli zamierzam ustawić na tej dłuższej ścianie stąd moja obawa co do użytkowania szuflad. To raptem będą 3 stojące szafki: 60 (wysuwane kosze), szuflady 60 i 80. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seven... 23.03.2011 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 czy w opakowaniach są instrukcje obsługi czy trzeba je ściagnąć ze strony internetowej? Przede mną montaż 13 szafek i krzeseł... mam stresa na samą myśl hihi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lavender 23.03.2011 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 czy w opakowaniach są instrukcje obsługi czy trzeba je ściagnąć ze strony internetowej? Przede mną montaż 13 szafek i krzeseł... mam stresa na samą myśl hihi W każdym opakowaniu jest dokładna instrukcja Składanie szafki to naprawdę pikuś (tylko zaopatrz się we wkrętarkę) - trzeba tylko uważać, bo niektóre elementy, mimo, że wydają się symetryczne - nie są (np. górne szuflady, drzwi w wysokiej szafce). Aczkolwiek jak źle zamontujesz to nic się nie stanie - zauważysz, że gdzieś wystaje 2mm a z drugiej strony zostaje szpara - trzeba będzie przekręcić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eva 33 24.03.2011 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 Kochani!!! Pomocy!!! Jak to jest z tymi szafkami narożnymi??? 120\60 w prawo.lewo... pogubiłam się totalnie... potrzebuję wiedzieć , jaka jest szeroka szafka narożna, chciałabym jak najmniejszą. z góry dziękuję za odpowiedz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eva 33 24.03.2011 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 i jeszcze w kwestii krzeseł, my mamu krzesełka KAUSTBY są REWELACYJNE! Nic sie nie kiwa , ani nie luzuje.Mamy je od 2 lat i nic jeszcze nie dokręcałam , a poza tym są bardzo wygodne,polecam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 24.03.2011 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S79854133 120x60http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S09854283 90x90 Innych nie widziałam. Chyba, że wiszące... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eva 33 24.03.2011 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 Dzięki Agatah!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 24.03.2011 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 Zastanawiam się nad sprzętem AGD do kuchni z Ikei - wybrałam wstępnie lodówkę o wysokości 177 cm, bez zamrażalnika i nie wiem, czy uda mi się ją zabudować, nie widzę takich wysokich drzwi (lodówka jest jednodrzwiowa). Ma ktoś może jakiś pomysł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lavender 25.03.2011 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 Zastanawiam się nad sprzętem AGD do kuchni z Ikei - wybrałam wstępnie lodówkę o wysokości 177 cm, bez zamrażalnika i nie wiem, czy uda mi się ją zabudować, nie widzę takich wysokich drzwi (lodówka jest jednodrzwiowa). Ma ktoś może jakiś pomysł? Można 2 fronty skręcić ze sobą od środka, ale czy uda się dopasować wymiar to nie wiem. Zapytaj w sklepie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 25.03.2011 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 No właśnie - też tak pomyślałam, ale nie wiem, czy jest to możliwe technicznie. A wymiar chyba da się dopasować, bo w Ikei mają lodówkę o takiej wysokości jak moja, tylko z zamrażalnikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts