Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

No właśnie - też tak pomyślałam, ale nie wiem, czy jest to możliwe technicznie. A wymiar chyba da się dopasować, bo w Ikei mają lodówkę o takiej wysokości jak moja, tylko z zamrażalnikiem.

Ekspertem nie jestem ale wydaje mi się, że istnieje taka możliwość np. przy szafkach wysuwanych pod zlewem - kiedy front składa się z 2 części (jak szuflady):

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S69876828

Osobiście nie widziałam jak to rozwiązuje IKEA ale BRW identyczną szafkę miało właśnie skręcaną od wewnątrz metalowymi, płaskimi elementami. Inna jeszcze kwestia czy ten łącznik nie będzie rysował drzwi lodówki.

Przejdź się do sklepu albo jeszcze lepiej - skontaktuj z firmą montażową - oni będą wiedzieć najlepiej.

• Odpowiedzi 4,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ekspertem nie jestem ale wydaje mi się, że istnieje taka możliwość np. przy szafkach wysuwanych pod zlewem - kiedy front składa się z 2 części (jak szuflady):

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S69876828

Osobiście nie widziałam jak to rozwiązuje IKEA ale BRW identyczną szafkę miało właśnie skręcaną od wewnątrz metalowymi, płaskimi elementami. Inna jeszcze kwestia czy ten łącznik nie będzie rysował drzwi lodówki.

Przejdź się do sklepu albo jeszcze lepiej - skontaktuj z firmą montażową - oni będą wiedzieć najlepiej.

Dzięki! jeśli chodzi o to łączenie, to przypomniało mi się, że coś podobnego chciałam zrobić w miejscu,gdzie szuflada nie jest możliwa (na rogu) i tam dać drzwiczki udające szuflady.

rzut%20kuchnia%2010.jpg

Czy ktoś ma w kuchni panele ścienne w kolorze stalowym? Konkretnie chodzi mi o FASTBO. Czy są problemy z utrzymaniem czystości (zwłaszcza w bezpośrednim sąsiedztwie kuchenki gazowej)? Jak wyglądają po miesiącach, latach? Podobają mi się, z ciemnymi frontami (NEXUS brazowoczarny) mogą chyba ciekawie się prezentować, tylko - prawdę mówiąc - obawiam się tego "krzątactwa". Proszę o opinię posiadaczy paneli, a jest ich chyba wcale niemało, ewent. Pana Sprzedawcę IKEI.

• 2 weeks później...
Aga .. pan jest nowy i ma daleko do sklepu...cza byc człowiekiem ;) ;)

Maćku... ikea zrobi wszystko co zechcesz, ale nic za darno :) zaprojektują, wycenią, pozbierają z magazynów, przywiozą, skręcą, zainstalują sprzety, blat... wszystko. Ty jedeynie będziesz musiał zapłacić.

koszt montażu 1szt szafki to 70 zł....

ale mowimy o sklepach w warszawie Katowice maja 60 pln

Cytat Napisał seven... Zobacz post

Zaprojektowałam kuchnię ikea ze zmywarką 60 z odkrytym panelem i zastanawiam się jakiej wielkości powinien być do niej front? Czy ktoś może mi to u siebie zmierzyć?

Drugie pytanie czy gdzieś widzieliście jakiś wątek o sprzętach pasujących do mebli Ikea? Tak, żeby były podane modele?

front powinien być w rozmiarze 60x57 pzdr

Zaprojektowałam kuchnię ikea ze zmywarką 60 z odkrytym panelem i zastanawiam się jakiej wielkości powinien być do niej front? Czy ktoś może mi to u siebie zmierzyć?

Drugie pytanie czy gdzieś widzieliście jakiś wątek o sprzętach pasujących do mebli Ikea? Tak, żeby były podane modele?

front powinien być w rozmiarze 60x57 pzdr

Mam pytanie. Czy ktoś z Was ma identycznie ustawiony piekarnik i mikrofalę z ikea. Z góry proszę o nie zwracanie uwagi na kiepskie zdjęcie. Chciałam tylko pokazać sposób zamontowania. Interesuje mnie czy nie macie problemu z mikrofalówką, czy się Wam nie rysuje przy otwieraniu?

http://klima-med.com/mmap/k.jpg

jakie wysokości frontów masz w kuchni na górze nad mikrofalówką???

Zastanawiam się nad sprzętem AGD do kuchni z Ikei - wybrałam wstępnie lodówkę o wysokości 177 cm, bez zamrażalnika i nie wiem, czy uda mi się ją zabudować, nie widzę takich wysokich drzwi (lodówka jest jednodrzwiowa). Ma ktoś może jakiś pomysł?

lub kupić front 195x60 pzdr

• 3 weeks później...
to ja mam pytanie jak zabudowac naroznik ?

tzn scianka bylaby w pelnej, wysokiej zabudowie - powinny byc 4 slupki, ale ten jeden wypadnie w narozniku

nie ma takiej wysokiej szafki w Ikei

juz na wizualizacji kuchni kombinujemy rozne mozliwosci - moze tutaj ktos podpowie inna

myslalam o naroznej 120x60 cm ale co dac wyzej ? tak by dorownac wysokoscia do stojacych slupkow ?

z gory dziekuje :)

tak jak beztrosko pisałam wyżej,polecam zabudowę.

:eek:Witam! Narzekania na Ikeę ciąg dalszy. Córka zakupiła dzisiaj meble STAT do kuchni. W zeszłym tygodniu robiliśmy listę i nie było na stanie drzwi do szafki wiszącej - szklanch- szerokość 40cm wys. 90. Dzisiaj było wszystko, a tych drzwi nadal nie ma. Sprawdziliśmy w sieci sklepy w calej Polsce i nie ma. Żeby było weselej w ofercie cenowej są, ale nikt nie wie czy będą kiedykolwiek, a nawet powiedziano nam, że może zostały wycofane. Szafki są zaprojektowane symetrycznie po obu stronach okapu szklane. Z tym, że z jednej strony ta nieszczesna czterdziestka. Jeśli ich nie będzie w ogóle, mam zamiar reklamować całą kuchnię. Uważam,że to byłby skandal, ale poczekamy. Dodam, że w planerze wstawiała się bez problemu, mam wydrukowane projekty jakby co.

Pozdrawiam!

• 2 weeks później...
Zastanawiam się nad sprzętem AGD do kuchni z Ikei - wybrałam wstępnie lodówkę o wysokości 177 cm, bez zamrażalnika i nie wiem, czy uda mi się ją zabudować, nie widzę takich wysokich drzwi (lodówka jest jednodrzwiowa). Ma ktoś może jakiś pomysł?

A ikea nie ma systemów mebli dostosowanych do sprzętu? wydawało mi się logiczne ze jeśli sprzedają i meble i AGD to powinno się u nich zrobić wszystko, tez drzwi o takiej wysokości jak potrzebujesz.

Swoją drogą coś mnie tknęło i sprawdziłam. Takiej lodówki nie ma w ofercie IKEA. Jest 122cm - 177 jest z zamrażalnikiem :)

Witam, to jest bardzo mala kawalerka. Nie chcieliśmy zlewu na rogu, ale tak żeby byl jakiś blat po obydwu stronach. Jest wkomponowany w szafkę narożną, ktrora była przerabiana. Mąż wyciął róg na komin. Dlatego trzeba było ustawic go odwrotnie, po lewej jest już pralka. Młoda poradzi sobie/małogabarytowy model/. Chcialam pokazac,że z niewielką przeróbką "IKEA" da się zaadoptowac do trudnych warunków. Szafka narożna powyżej jest tez cięta/komin/. Pozdrawiam!

Ps. I jeszcze jedno nie ma okapu bo nigdy go nie używamy, a tu jest duże okno na przeciw, ciągle uchylone-mieszkanko bardzo ciepłe i sloneczne.

Ziuta, bardzo fajnie i elegancko wyszło! Zlew i bateria pomysłowo i myślę, że się sprawdzi w użytkowaniu. STAT fajnie, że biały, a nie kremowy. Jakiego koloru będzie płyta i piekarnik? Blat dębowy, prawda?

P.S. Mam tylko jedną uwagę: zmieniłabym gniazdko nad zlewem na ip44 z klapką. Jednak przy zlewie się trochę chlapie, otwarte gniazdko może być niebezpieczne.

Dziekuje za słuszną radę, gniazdko do wymiany. Płyta indukcyjna TEKA IR coś tam - ta najbardziej popularna-czarna.Piekarnik kolor antracyt, styl retro, ale nie pamiętam firmy-cos tańszego niz TEKA, bo oni też mają retro, bardzo ładne z resztą. Niestety jeszcze pokój do umeblowania i masa innych rzeczy, a dziewczyna by chciała wszystko na już. Ściany w kuchni szare. Blat dębowy, olejowany już 3 razy i jeszcze zostało na mini stoliczek. Nie wiemy tylko gdzie kupić czarną nogę do niego.