Aga-Białystok 16.05.2011 05:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 Nie wiem czy ktoś już nie pytał, ale: Jaką szafkę macie nad płytą gazową? Chodzi mi o jej wysokość. Widzę, że niektórzy nie biorą tej typowej 'na okap', a 'zwykłą'. Będę wdzięczna za informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lavender 16.05.2011 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 Ale ja nie pisałam, że to lodówka z Ikei:) Jak to nie? Napisałaś 'Zastanawiam się nad sprzętem AGD do kuchni z Ikei - wybrałam wstępnie lodówkę o wysokości 177 cm, bez zamrażalnika' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Julies 16.05.2011 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 Możecie napisać jak się sprawują blaty drewniane dębowe z Ikei? Czy warto kupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 16.05.2011 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 Jak to nie? Napisałaś 'Zastanawiam się nad sprzętem AGD do kuchni z Ikei - wybrałam wstępnie lodówkę o wysokości 177 cm, bez zamrażalnika' Bez sensu dyskusja, ale można to rozumieć dwojako - chodziło mi o sprzęt agd pasujący do kuchni z Ikei. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bart-ek 16.05.2011 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 Ja mam drewniane debowe nie z ikei i nie polecam, bede wymianial na inne, jak tylko zona sie zdecyduje na jakiemoże akurat ja źle trafilem, ale z jednej strony zlewozywaka sie wykrzywil , naciągnąl wilgoc, pojawil sie szaro-czarny nalot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 16.05.2011 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 Możecie napisać jak się sprawują blaty drewniane dębowe z Ikei? Czy warto kupić?mój się sprawuje świetnie, używam go 2,5 roku, jest super. Ale oczywiście od czasu do czasu trzeba impregnować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seven... 16.05.2011 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 (edytowane) z tego co wiem to sa dwa rodzaje szafek okapowych 60x57 (my taką kupiliśmy) jest jeszcze ta tradycyjna 60x35 Edytowane 16 Maja 2011 przez seven... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 16.05.2011 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 Możecie napisać jak się sprawują blaty drewniane dębowe z Ikei? Czy warto kupić? Ja również użytkuję blaty dębowe, ale nie z IKEA. Były kilkakrotnie impregnowane, najpierw olejem z IKEA, następnie olejem produkcji firmy, która robiła dla mnie dębowy stół. Blaty sprawują się bardzo dobrze, nie ciągną wilgoci ani żadnych innych płynów, nie ma czarnych nalotów wkoło zlewu jak również nigdzie się nic nie wypaczyło. W razie czego zawsze można przeszlifować papierem ściernym, zaimpregnować olejem i znów jak nowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga-Białystok 17.05.2011 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 Dzięki seven, chodziło mi o to, żeby zrównać linię okapu z szafkami po bokach przy użyciu zwykłych szafek wiszących, a nie okapowych. W końcu wymyśliłam, że dam szafki 92, a nad okapem 2x35+grubość okapu+pasek g-k. Ja również użytkuję blaty dębowe, ale nie z IKEA. Były kilkakrotnie impregnowane, najpierw olejem z IKEA, następnie olejem produkcji firmy, która robiła dla mnie dębowy stół. Blaty sprawują się bardzo dobrze, nie ciągną wilgoci ani żadnych innych płynów, nie ma czarnych nalotów wkoło zlewu jak również nigdzie się nic nie wypaczyło. W razie czego zawsze można przeszlifować papierem ściernym, zaimpregnować olejem i znów jak nowy. W jaki sposób zlew łączy się z blatem? Silikon? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 17.05.2011 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 W jaki sposób zlew łączy się z blatem? Silikon? Aga... nie jest to silikon,ale jest coś w rodzaju uszczelki, takiej miękkiej, trochę kitowatej. Prawdopodobnie była razem ze zlewem, ale nie mam pewności, bo w momencie kiedy ekipa montowała kuchnie byłam w pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 17.05.2011 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 to jest bezbarwny silikon, jak sądzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 17.05.2011 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 Nie, to jest szara miękka uszczelka, ale pewnie jakby kto chciał to można zamontować na silikonie sanitarnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonkaD 17.05.2011 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 ja mam silikon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga-Białystok 17.05.2011 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 Oki, dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seven... 18.05.2011 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 Dzięki seven, chodziło mi o to, żeby zrównać linię okapu z szafkami po bokach przy użyciu zwykłych szafek wiszących, a nie okapowych. W końcu wymyśliłam, że dam szafki 92, a nad okapem 2x35+grubość okapu+pasek g-k. jakbyś powiesiła szafkę 35 i 57 (dwie okapowe) to wychodzi 92 szkoda... gdyby ten okap był wpuszczany w szafkę (nie wystawał wcale) to byś nie musiała sztukować a jak montujecie płyty kuchenne? ja mam boscha i nie wiem nawet czy dołaczyli jakąś uszczelkę czy mam lecieć po silikon ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroowka 18.05.2011 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 Seven u mnie w instrukcji do płyty było napisane, żeby absolutnie nie używać silikonu. Domyślam się, że nie wytrzymuje on temperatury płyty. Miałam przy płycie uszczelki, takie wąskie paski czarnej gąbeczki z klejem, trzeba było je przykleić wzdłuż brzegów płyty. Marka płyty chyba nie gra roli.. ale moje to Teka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroowka 18.05.2011 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 Doczytałam w temacie, że zdjęcia tez tu można umieścić To dorzucam swojego szarego abstrakta http://img684.imageshack.us/img684/2866/caaj.jpg http://img27.imageshack.us/img27/233/gruszki.jpg http://img35.imageshack.us/img35/9523/rg3b.jpg Na razie bez okapu.... i przez to szafki nad płytą łapią tłuste kropeczki. Czym czyścicie swoje abstrakty? Oprócz odtłuszczenia zastanawiam się nad jakimś antystatykiem, bo te fronty łapią trochę kurzu. Bałam się je czyścić mocnymi specyfikami, bo w instrukcji tylko woda z łagodnym detergentem. Ostatnio przyszło nam jednak wyczyścić akryl z zabrudzonych paneli bocznych i poszła w ruch benzyna.. nic się nie stało, a nawet powiem, że lepiej ten bok wygląda niż łagodnie czyszczone fronty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 18.05.2011 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 a jak montujecie płyty kuchenne? ja mam boscha i nie wiem nawet czy dołaczyli jakąś uszczelkę czy mam lecieć po silikon ? U mnie również gąbka na kleju. Płyta gazowa Electrolux Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroowka 18.05.2011 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 [ATTACH=CONFIG]56483[/ATTACH] Ziuta62 planujecie dołożyć jeszcze płyty wykończeniowe pod szafkami górnymi? Jeśli nie, to polecam zakleić śruby takimi małymi białymi kółeczkami, specjalne do maskowania takiej wielkości śruby, samoprzylepne. Koszt niewielki, a śrubki mniej rzucają się w oczy. Ja swoje kupiłam w hurtowni płyt i akcesoriów meblowych. Dostałam tam też zaślepki otworów na zawiasy we frontach, które u mnie nie wszędzie zostały wykorzystane. Niestety tylko białe i ciemny brąz były. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziuta62 18.05.2011 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 ;)Witam! W natępnym "wejściu tatusia" będą listwy wykończeniowe. Ale zaślepki toteż dobry pomysł pomimo listew. Dzięki!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts