seven... 19.05.2011 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 kROOWKO szafki bardzo mi się podobają- bardzo na czasie ale jeszcze nie widziałam u nikogo aby obok płyty grzewczej stała lodówka nie mogłaś jakos inaczej tego ustawić ? Dzieki za odpowiedzi, mam nadzieję, że u mnie też są jakieś uszczelki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroowka 19.05.2011 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 seven nie pasowało mi inaczej, wolałam tak niż poszatkowany na małe kawałki blat. Wolałam też tak, niż wstawienie zlewu na tamtą ścianę, a płyty tam gdzie zlew. Takie ustawienie ma oczywiście spore minusy, ale ja dość świadomie przyjęłam je jako mniejsze zło Fajnie, że podobają Ci się szafki, bo mnie też bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seven... 19.05.2011 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 inne miejsce lodówkę, albo ją obudujesz szarymi panelami maskujacymi z tej serii? pomyśl że za jakis czas może Ci się zniszczyć lodówka i przecież ciepło na pewno źle wpływa na lodówkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroowka 19.05.2011 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 Ja bardziej boję się, że ciepło piekarnik jej zaszkodzić może, ale piekarnika na razie nie ma. Z drugiej znów strony, modna teraz wysoka zabudowa często ma piekarnik w słupku obok lodówki. Pewnie sprzęty do zabudowy lepiej się w takiej sytuacji sprawują niż moja zwykła lodówka? Jak się zepsuje, to będzie okazja wymienić na zabudowaną Lodówka mogłaby stać jeszcze w drugim końcu zabudowy, ale wtedy mam słaby widok z części salonowej, bo na bok i tylne flaczki lodówki, ewentualnie na ogromny szary bok zabudowanej. Przymierzaliśmy.. oba rozwiązania strasznie zabierały przestrzeń. Kombinowałam z projektem na wszystkie strony, wierz mi Mogłam, bo kuchnia była montowana fragmentami. Wybrałam chyba to co najlepsze. Płyty używam już prawie rok i na razie największy ból, to jak ziemniaki wykipią i woda pocieknie za lodówkę. Sama płyta aż tak bardzo się nie nagrzewa, bo to indukcja. Skręcacie już swoją kuchnię? doczytałam w Twoim wątku Ty masz fajnie w projekcie, lodówkę daleko od źródeł ciepła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seven... 19.05.2011 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 prawdopodobnie właśnie dzisiaj po pracy zmontujemy pierwszą szafkę jutro kolejną i cały weekend pewnie wróce tu w poniedziałek z masą pytań ... martwię sie o szafki wiszące, czy sa potrzebne jakieś kołki, czy listwy do zawieszenia? czy to wszystko jest w zestawie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroowka 19.05.2011 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 Kołków do wieszania nie ma, trzeba dokupić. W instrukcji napisali, że odpowiednie do rodzaju ściany. My wieszaliśmy właśnie na kołkach. O listwach Ci nic nie powiem.Powodzenia, trzymam kciuki!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seven... 20.05.2011 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2011 no już jest pierwsze pytanie- zmontowaliśmy wczoraj ,,prawie" dwie szafy w tym jedną typu słupek w której ma być piekarnik i mikro. Na górze i na dole słupka będą otwierane drzwiczki. Zmontowaliśmy wczoraj powiedzmy korpus słupka i kolejnym krokiem miało być umieszczenie dwóch poziomych półek (wydzielajacych miejsce na piekarnik i mikro) oraz wycinanie i przybijanie na górze i na dole ,,pleców" słupka w zależności od wysokości tych drzwiczek. Skąd ja mam wiedzieć jak duze mają być te ,,plecy" Front na górne drzwi jest 60x35 a na dolne 60x57. Utknęliśmy w tym miejscu. Na całej długosci szafki sa te dziureczki do regulacji półek! Ani słowa w instrukcji jak to odmierzyć. Słupek jest z tych niższych czyli 211 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotruski 21.05.2011 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2011 Czy ja dobrze widzę? w systemie FAKTUM nie ma szafki do zabudowy zmywarki? Nie chcę kupować zmywarki z IKEI. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 21.05.2011 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2011 źle widzisz. Jest front do zmywarki 60. Do 45 nie ma (poza nierdzewnym), proponują 50cm i szpary po bokach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroowka 23.05.2011 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2011 seven z wysoką szafką nie podpowiem, bo u mnie same niskie były. kotruski nie szukaj szafki, a samego frontu. Są tylko 60 cm albo 45 ze stali nierdzewnej, jak pisze Madeleine. Ja mam zmywarkę 45, a do niej przykręcony front 50 cm, bo chciałam szary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotruski 27.05.2011 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 aha, dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lecytyna 27.05.2011 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 a ja mam pytanie na temat planera kuchennego - od jakiegoś czasu nie mogę wydrukować projektu - na wydruku nie widać rzutów - jedynie cennik i podsumowanie na końcu. Czy tam trzeba coś specjalnego kliknąć? dodam, że kiedyś drukowałam bez problemu.Pisałam do ikei ale nie byli uprzejmi odpowiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azalka 02.06.2011 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2011 Planuję nad szafkami zrobić zabudowę karton gips (kofry). Czy szafki wiszące Ikei mają uszka do powieszenia wystające nad szafkę - jeśli tak, to o ile. Nie chciałabym, aby później szafka mi się nie zmieściła, albo zawisla zbyt nisko...Ile wolnej przestrzeni powinnam zostawić nad linią górną szafek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seven... 08.06.2011 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 (edytowane) Jestem po montażu kuchni. Jeszcze nie jest kompletna, ale na świeżo mogę doradzić, żeby zaczynając ustawiać szafki wysokie stojace , w pierwszej szafce odkręcić nóżki delikatnie, np. o centymetr. Myślelismy że mamy dobrze wyrównaną podłogę. Pierwszą szafkę ustawiliśmy na zakręconych nogach (czyli na minimum) , potem zawiesiliśmy listwę do szafek wiszących i mimo porządnego przeliczenia gdzie ona ma wisieć wyszło tak że szafki wiszą maksymalnie nisko, a szafa stojąca (pierwsza) też jest maksymalnie nisko a jednak wystaje o kilka milimetrów ponad szafki. Oczywiście polecam tę listwę, kupiliśmy w markecie budowlanym za 13 zł i wieszanie szafek to była przyjemnosć i czuję że mam pewnie powieszone szafki! To pierwsza uwaga. Druga to bardzo polecam panele maskujące przy szafkach kremowych np. Adel. Najpierw zamontowaliśmy bez paneli - bo po co skoro sa białe. Potem dopiero jak dołożyłam na chwilę front do korpusu to zobaczyłam jak to jest różnica. Moje korpusy są białe, ale takie jakby niedokładnie pokryte tą farbą. natomiast ja zamontowaliśmy panele maskujace to kuchnia stała się bardziej elegancka- mała zmiana ale jednak te panele sa pokryte śliczną kremową, gładziutką powłoką Edytowane 8 Czerwca 2011 przez seven... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorben 08.06.2011 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 Ja mam pytanie o nóżki - czy ich wysokośc można regulować płynnie czy skokowo? W I. są wystawione 3 różne wysokości i zgłupiałam, bo byłam pewna ze poprzez regulację nóżek mogę dowolnie dopasować wys. blatu (zależy mi zeby był równo z parapetem).. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroowka 08.06.2011 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 Dorben płynnie, bo mają gwint, 14,5-18,5cm, ale za to cokół ma 16cm. Ja mam prawie centymetrową szparkę, a nóżki na ok 17 cm ustawione. Szparki nie widać Seven pokazuj więcej kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorben 08.06.2011 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 dzęki za odpowiedź! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 08.06.2011 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 edit: już widze, ze odpowiedż padła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seven... 09.06.2011 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2011 po weekendzie dorzucę kolejne zdjęcia Przed nami montaż blatów i teraz mam pytanie- czy koniecznie trzeba mieć blat o szerokosci 62? Mam blat Ikei ale dosć wąską kuchnię i wolałabym mieć na równi z szafkami, albo wystający o centymetr? Można tak? czy jest wtedy nie wygodnie ? Po co blaty wystają po za szafki- czy dlatego, żeby ochronić je przed ewentualnym zabrudzeniem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroowka 09.06.2011 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2011 Żeby z blatu nie sypało się/nie kapało do szuflady na przykład. Im więcej wystają, tym chyba mniej kapie na fronty. A warto ciąć ten centymetr z szerokości? może nie wyjść idealnie. Chyba że macie odpowiednie narzędzia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts