dorben 09.06.2011 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2011 Wydaje mi się, ze blat powinien tworzyć taki 'kapinos' nad szafkami/szufladami - w przypadku rozlania czegoś zabrudzisz podłogę, nie zawartość szafek... ale to tylko moja intuicja tak mi podpowiada, moze ma to inny cel? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krokusik77 16.06.2011 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2011 podłączam się pod pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ALUTKA W 16.06.2011 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2011 tak jak beztrosko pisałam wyżej,polecam zabudowę. ja nad narożną 120 dałam szafkę żaluzjową po miesiącu z kawałkiem używania wiem, ze to był strzał w 10!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroowka 16.06.2011 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2011 azalka szafki wiszące (stojące też) mają otwory i system zawieszania wewnątrz szafki, nic nad szafkę nie wystaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alana 16.06.2011 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2011 no ładnie seven...to ja u Ciebie w dzienniku proszę o foty kuchni a znajduję je tutaj Będziesz miała Abstrakta? Bo ja przynajmniej taką kuchnię planuję Czekam na obiecane foty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 16.06.2011 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2011 Szary Abstrakt super!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorben 16.06.2011 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2011 Wiecie czy Ikea szykuje jakąś kuchenną promocję? Mam dylemat kiedy zamawiać.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdazaba 17.06.2011 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2011 Tragedia!!!! Parę miesięcy temu kupiłam 3 szafki z ikei z frontami Bukowymi Adel - teraz chciałam dokupić resztę - i nie ma już tych frontów przestali produkować - chyba przestanę lubić ikeę - co mam zrobić - dokupić inne - będzie koszmarnie, zmnienić - 4 frontu duże do wymiany - macie jakiś pomysł - mają przecież gwarancję - a co jak by mi się popsuły? Ktoś był w podobnej sytuacji? Może macie jakiś pomysł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asizo 17.06.2011 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2011 Tragedia!!!! Parę miesięcy temu kupiłam 3 szafki z ikei z frontami Bukowymi Adel - teraz chciałam dokupić resztę - i nie ma już tych frontów przestali produkować - chyba przestanę lubić ikeę - co mam zrobić - dokupić inne - będzie koszmarnie, zmnienić - 4 frontu duże do wymiany - macie jakiś pomysł - mają przecież gwarancję - a co jak by mi się popsuły? Ktoś był w podobnej sytuacji? Może macie jakiś pomysł? Magdazaba, a z Ikeą rozmawiałaś na ten temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 17.06.2011 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2011 Magdazaba a sprawdzałaś dostępność w innej ikei? Czasem warto zadzwonić do innego miasta i mają na stanie rzeczy, które gdzie indziej są już wysprzedane.Najgorsze jest to, ze przestają sprzedawać rzeczy, ktore cieszyły się sporym zainteresowaniem a wprowadzają inne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asizo 17.06.2011 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2011 Najgorsze jest to, ze przestają sprzedawać rzeczy, ktore cieszyły się sporym zainteresowaniem a wprowadzają inne. To prawda. Kupilam 1,5 roku temu komody z serii Malm, okleina dębowa, a teraz, jak chciałam dokupić taką komodę, to okazuje się, ze już nie ma koloru dąb, jest tylko dąb bielony. Na szczęście dokupienie komody nie było w moim przypadku bardzo ważne i w zasadzie obyłam się bez niej (zamówiłam u stolarza trochę inną), ale nieco to denerwujące, ze często wycofują takie bardzo popularne modele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ocia79 18.06.2011 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2011 Wiecie czy Ikea szykuje jakąś kuchenną promocję? Mam dylemat kiedy zamawiać.. W lipcu maja byc promocje na kuchnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdazaba 18.06.2011 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2011 Magdazaba a sprawdzałaś dostępność w innej ikei? Czasem warto zadzwonić do innego miasta i mają na stanie rzeczy, które gdzie indziej są już wysprzedane. Najgorsze jest to, ze przestają sprzedawać rzeczy, ktore cieszyły się sporym zainteresowaniem a wprowadzają inne. Pytałam się w ikei - nie robią transferów z innych miast - u mnie (Gdańsk) była wysprzedaż tych frontów - ale takie resztki że nic nie dobrałam. Wpadłam na pomysł ,żeby podciągnąć to pod reklamację - mają prawdopodobnie zapewnić serwis i niezmnienność przez 2 lata - to może mi wymienią te zakupione na inne, dopłacić mogą nawet różnicę i dokupię już komplet innych. Może się uda tak załatwić sprawę - może ktoś był w podobnej sytuacji i podpowie jakieś rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 18.06.2011 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2011 magdazaba, ja przygotowywałam projekt kuchni pod wyspę GIMAN. Kiedy pojechałam do Ikea okazało się, że ją wycofali. A tu kable, kontakty na środku pomiędzy kuchnią i pokojem. Jednak w moim przypadku to nie był problem, bo zamówiłam gdzie indziej blaty i wyspę się z nich sklepało. Ale w Twoim przypadku tak łatwo już nie ma. Ręce i piersi opadają. Spróbuj z nimi przedyskutować sprawę i podciągnąć pod reklamację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romwit73 18.06.2011 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2011 Jestem po montażu kuchni. Jeszcze nie jest kompletna, ale na świeżo mogę doradzić, żeby zaczynając ustawiać szafki wysokie stojace , w pierwszej szafce odkręcić nóżki delikatnie, np. o centymetr. Myślelismy że mamy dobrze wyrównaną podłogę. Pierwszą szafkę ustawiliśmy na zakręconych nogach (czyli na minimum) , potem zawiesiliśmy listwę do szafek wiszących i mimo porządnego przeliczenia gdzie ona ma wisieć wyszło tak że szafki wiszą maksymalnie nisko, a szafa stojąca (pierwsza) też jest maksymalnie nisko a jednak wystaje o kilka milimetrów ponad szafki. Oczywiście polecam tę listwę, kupiliśmy w markecie budowlanym za 13 zł i wieszanie szafek to była przyjemnosć i czuję że mam pewnie powieszone szafki! To pierwsza uwaga. Druga to bardzo polecam panele maskujące przy szafkach kremowych np. Adel. Najpierw zamontowaliśmy bez paneli - bo po co skoro sa białe. Potem dopiero jak dołożyłam na chwilę front do korpusu to zobaczyłam jak to jest różnica. Moje korpusy są białe, ale takie jakby niedokładnie pokryte tą farbą. natomiast ja zamontowaliśmy panele maskujace to kuchnia stała się bardziej elegancka- mała zmiana ale jednak te panele sa pokryte śliczną kremową, gładziutką powłoką No super. Też za miesiąc kupuję tam kuchnię i myślałem właśnie o wieszaniu na listwie. Pytanko: jak montowaliście zawieszki? z jakimś odsadzeniem od pleców szafki, czy tak żeby z plecami licowało? THX! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga-Białystok 19.06.2011 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 W lipcu maja byc promocje na kuchnie. Czy wiesz coś więcej na ten temat? Kojarzę trzy rodzaje promocji na kuchnie IKEA: gratisowy transport na terenie i w okolicach miasta, w którym mieści się dana IKEA, gratisowy montaż (przy określonych warunkach) i zwrot części kosztów w bonach do wykorzystania w IKEA. Dwie pierwsze mnie nie interesują, trzecia owszem Czy ktoś może kojarzy jak to wyglądało w poprzednich latach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azalka 19.06.2011 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 Chce kupic mebelki ikeowskie, ale sprzet "obcy". Montować będziemy albo sami, albo przy pomocy jakiegoś speca od montażu, jednak nie ikeowskiej ekipy - mieszkamy za daleko.Okap nie problem, płyta nie problem, zlew też chyba nie będzie kłopotem.Wybrałam słupek 233cm z miejscem na piekarnik i mikrofalę, mam też zamiar umieścić zmywarkę w zabudowie, 60kę, panel schowany.Czy każdy sprzęt będzie mi do tych szafek pasował, czy na coś mam zwrócić szczególną uwagę?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga-Białystok 19.06.2011 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 Na pewno nie każdy! Sprawdź na stronie IKEA wymiary ich sprzętu i szukaj zgodnego. Na FM też pewnie się przewinęły konkretne modele, ja tu znalazłam lodówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 19.06.2011 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 Problemem jest jedynie lodówka. Zestaw piekarnik + mikrofalówka - pasują prawie wszystkie (generalnie chodzi o to, aby suma wysokości była mniejsza lub równa podanej w rozpisce). W zestawie z szafką jest zaślepka do zamontowania nad sprzętem (jeśli kupujesz ichni sprzęt, również się ją wykorzystuje) - docina się ją na wymiar przy montażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azalka 20.06.2011 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2011 Lodówkę mam zaplanowaną wolnostojącą.A co ze zmywarką?Ktoś ma "obcą", nieikeowską, w ichniej zabudowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts