Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Orientujecie się może, czy da się w szafce "pół-wysokiej" (obudowa ma 92, 4 cm, plus cokół, plus blat) i płytkiej (37zm) zamontować szuflady?

Zestawy frontów do szuflad są dla obudowy wys. 70 cm. Ciekawe, czy dołączając lub zamieniając jeden front da się uzyskać coś pasującego do 92,4 cm?

Dzięki za info. Jeśli to na Staniewickiej to fakt, prosta droga. tylko trzeba Radzymińską wyjechać z IKEI, a nie Toruńską.

Ja kuchnię kupuję dopiero w sierpniu, ciekawe czy w nowym katalogu pojawią się jakieś nowe fronty...

Ktoś ma jakieś przecieki?

Nowe fronty:

Sofielund - front drewnopodobny w szarym odcieniu

Arsta - biały lakierowany półmat z wbudowanym uchwytem

Abstrakt beżowy(kremowy)

fronty uzupełniające:

rubrik abstrakt (kolor zielone jabłko) mdf pokryty folią zbrojoną

rubrik szkło dymione (kolor czarne przyciemniane szyby)

Wszystkie fronty są juz dostępne.

Nie jestem pewien czy są pokazane na targówku ale w jankach można je już zobaczyć.

Nowe fronty:

Sofielund - front drewnopodobny w szarym odcieniu

Arsta - biały lakierowany półmat z wbudowanym uchwytem

Abstrakt beżowy(kremowy)

fronty uzupełniające:

rubrik abstrakt (kolor zielone jabłko) mdf pokryty folią zbrojoną

rubrik szkło dymione (kolor czarne przyciemniane szyby)

Wszystkie fronty są juz dostępne.

Nie jestem pewien czy są pokazane na targówku ale w jankach można je już zobaczyć.

Z wymienionych przez KORTTEGa nie widziałam -" rubrik szkło dymione (kolor czarne przyciemniane szyby)". A byłam nimi zainteresowana.

Arsta - ma uchwyty jak w Solar, ale tam były frezowane i wykończone taką samą okleiną, a w Arsta są od wewnątrz metalowe (ale mało widoczne).

Białe, w pół macie. Podobają mi sie.

Sofielund - kolor mi się podobał (opisany jako orzech), ale jedną rzecz którą zauważyłam- maja bardziej zaoblone brzegi od np.Nexus.

http://img22.otofotki.pl/obrazki/wn553_sofielund-wall-cabinet-e1310399970529.jpg

http://onlinecatalog.ikea-usa.com/US/en/2012/IKEA_Catalog/

Jakims cudem udalo mi sie wejsc na katalog ikea usa, ktory mial sie dopiero pokazac za jakis czas. Sprobujcie, bo nie wiem czy uda Wam sie otworzyc :) u mnie zadzialalo :)

aha wiem, ze to do konca nie na temat wiec jesli bedzie trzeba to prosze skasowac ten post :)

EDIT: tylko wlasnie nie wiem czy wersja UK, Polska i USA sa takie same - pewnie nie ale cos tam juz moze bedzie mozna zobaczyc...

Edytowane przez ewelinakoscin

Jak już zrobili szare 'drewniane' fronty to mogli zrobić konkretnie, a nie takie 'trochę chcę, a trochę się boję' :)

miałam nadzieję, że wprowadzą Abstrakt z frezowanymi uchwytami lub ewentualnie metalowymi, a ten półmat średnio się prezentuje, wygląda jak kiepskiej jakości wysoki połysk. No szkoda, pozostanie mi dobrać jakieś uchwyty do białego Abstraktu :(