Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

No to się zaczęło :( Będę mogła powiedzieć słów parę o serwisie IKEA. Piekarnik ma najprawdopodobniej wadę konstrukcyjną. Jeśli tak to będę reklamować i zobaczymy jak sławetne standardy IKEA mają się w rzeczywistości. Póki co szlag mnie już strzelił, bo:

1. Stwierdzam dwie wady, dzwonię do IKEA, pani stwierdza (i słusznie), że co ona może przez telefon - więc kieruje mnie do serwisu.

2. W serwisie pan mnie kieruje do lokalnego serwisu.

3. W białostockim serwisie już na wstępie słyszę od Pana 'jeśli to nowy piekarnik to widocznie tak ma być [sic!!!], ja się zajmuję tylko naprawą,a datid ov8 nic mi nie mówi, żegnam'.

No żesz ku..mać!! Napisałam do IKEA, zobaczymy co dalej...

• Odpowiedzi 4,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam

Producentem piekarnika jest whirlpool a ikea daje tylko swoje logo.

Drzwi z podwójną szybą mogą się nagrzewać do 60-70 stopni, w porównaniu do temperatury w piekarniku (do 250 stopni) więc można powiedzieć że jest ciepły a taka temperatura przynajmniej teoretycznie nie jest uznawana za niebezpieczną. Sprawdź proszę jeszcze czy przy włączonym np. termoobiegu po jakimś czasie znad krawędzi drzwiczek wydmuchiwane jest powietrze. Jeżeli nie to prawdopodobnie jest uszkodzony.

Pozdrawiam.

Dziękuję Kortteg za zainteresowanie. Powietrze jest wydmuchiwane, ale piekarnik jest wadliwy. Właśnie byli u mnie Panowie z serwisu whirlpoola. I - jak to określił Pan, z którym wcześniej tak niemiło się rozmawiało - 'jednak miała Pani rację'. Panowie już na pierwszy rzut oka stwierdzili, że drzwiczki są nierówno sklejone. Pomiar to potwierdził. Nierówność nie jest duża, ale wystarczająca, żeby drzwiczki a)klinowały się z szafką, b)przechodziła na zewnątrz trochę większa temperatura niż te 60-70stopni. Tak więc reklamacja została uznana. Drzwiczki zostaną wymienione w ciągu 1.5 tygodnia. Mam nadzieję, że wszystko pójdzie sprawnie....

przecież masz cennik na stronie niemieckiej Ikea, nie możesz sprawdzić?

Oczywiście ,że sprawdziłam cennik, tyko nie o to mi chodziło .Pytam ponieważ są różnego rodzaju promocje.Oczywiście pytanie dotyczyło głównie tych ,którzy się orientują.Jeżeli nic w tym temacie nie wiesz to po co ten sarkazm .Co się dzieje z tym forum?Jeżeli chcesz sobie nabijać posty to chociaż pomóż.

nowe fronty:

Sofielund - front drewnopodobny w szarym odcieniu

arsta - biały lakierowany półmat z wbudowanym uchwytem

abstrakt beżowy(kremowy)

fronty uzupełniające:

Rubrik abstrakt (kolor zielone jabłko) mdf pokryty folią zbrojoną

rubrik szkło dymione (kolor czarne przyciemniane szyby)

wszystkie fronty są juz dostępne.

Nie jestem pewien czy są pokazane na targówku ale w jankach można je już zobaczyć.

czy te fronty można zobaczyć w ikei w poznaniu?

• 2 weeks później...
Mam pytanie: w opakowaniu z listwą przyblatowa szarą Pragel było kilka narożników do wyboru ale niestety tylko po jednej sztuce z kazdego rodzaju :eek: potrzebuję dwóch narożników po kątek 90 stopni a mam jeden - skąd wziąć kolejny? mozna dokupić w zwykłym sklepie czy w ikei osobno? jak wy montowaliście tą listwę?

Witam,

podoba mi się bardzo kuchnia w Ikei szara z drewnianym blatem, ale pytanie jaki kolor podłogi zrobić do tego, aby nie gryzła się z panelami, które będą b.jasne (jesion czy coś w tym stylu). Poniżej wklejam zdjęcia

(zdjęcia kuchni nie oddają jej uroku, na żywo wyglądała extra :)

i co na ścianę ?

Wstępnie myślałam o kuchni jasnej, fronty laminowane o strukturze drewna, szare kafle na podłodze (jasne się brudzą) i czarny lub grafitowy blat, ale te szare meble na żywo nas oczarowały, bo są super i nowocześnie wyglądają :)

IMAG0053.jpg

IMAG0054.jpg

Edytowane przez aniunia81

Aniunia81 ja mam prawie dokładnie to co planujesz. Zobacz http://forum.muratordom.pl/showthread.php?15810-Kuchnie-z-IKEI-opinie-zdj%C4%99cia-monta%C5%BC-etc.&p=4733723&viewfull=1#post4733723

Szary abstrakt, panele dąb bielony i ten brzozowy stół.

Ja całkiem zrezygnowałam z płytek na podłodze, ale gdyby miały być to baaardzo zbliżone kolorem do paneli chyba będą najlepsze. Trzeba przykładać i przymierzać :) Wypożyczyć płytkę ze sklepu i sprawdzić w domowym świetle.