Aga-Białystok 26.07.2011 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 No to się zaczęło Będę mogła powiedzieć słów parę o serwisie IKEA. Piekarnik ma najprawdopodobniej wadę konstrukcyjną. Jeśli tak to będę reklamować i zobaczymy jak sławetne standardy IKEA mają się w rzeczywistości. Póki co szlag mnie już strzelił, bo: 1. Stwierdzam dwie wady, dzwonię do IKEA, pani stwierdza (i słusznie), że co ona może przez telefon - więc kieruje mnie do serwisu. 2. W serwisie pan mnie kieruje do lokalnego serwisu. 3. W białostockim serwisie już na wstępie słyszę od Pana 'jeśli to nowy piekarnik to widocznie tak ma być [sic!!!], ja się zajmuję tylko naprawą,a datid ov8 nic mi nie mówi, żegnam'. No żesz ku..mać!! Napisałam do IKEA, zobaczymy co dalej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kortteg 26.07.2011 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 WitamProducentem piekarnika jest whirlpool a ikea daje tylko swoje logo.Drzwi z podwójną szybą mogą się nagrzewać do 60-70 stopni, w porównaniu do temperatury w piekarniku (do 250 stopni) więc można powiedzieć że jest ciepły a taka temperatura przynajmniej teoretycznie nie jest uznawana za niebezpieczną. Sprawdź proszę jeszcze czy przy włączonym np. termoobiegu po jakimś czasie znad krawędzi drzwiczek wydmuchiwane jest powietrze. Jeżeli nie to prawdopodobnie jest uszkodzony.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga-Białystok 27.07.2011 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 Dziękuję Kortteg za zainteresowanie. Powietrze jest wydmuchiwane, ale piekarnik jest wadliwy. Właśnie byli u mnie Panowie z serwisu whirlpoola. I - jak to określił Pan, z którym wcześniej tak niemiło się rozmawiało - 'jednak miała Pani rację'. Panowie już na pierwszy rzut oka stwierdzili, że drzwiczki są nierówno sklejone. Pomiar to potwierdził. Nierówność nie jest duża, ale wystarczająca, żeby drzwiczki a)klinowały się z szafką, b)przechodziła na zewnątrz trochę większa temperatura niż te 60-70stopni. Tak więc reklamacja została uznana. Drzwiczki zostaną wymienione w ciągu 1.5 tygodnia. Mam nadzieję, że wszystko pójdzie sprawnie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majkot 27.07.2011 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 przecież masz cennik na stronie niemieckiej Ikea, nie możesz sprawdzić? Oczywiście ,że sprawdziłam cennik, tyko nie o to mi chodziło .Pytam ponieważ są różnego rodzaju promocje.Oczywiście pytanie dotyczyło głównie tych ,którzy się orientują.Jeżeli nic w tym temacie nie wiesz to po co ten sarkazm .Co się dzieje z tym forum?Jeżeli chcesz sobie nabijać posty to chociaż pomóż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krokusik77 27.07.2011 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 a montował ktoś u siebie 'blaty laminowane na zamówienie'?myślę o białym, oznaczonym w katalogu kuchennym nr 13. Polecacie, jak z ich jakością? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kortteg 30.07.2011 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 Blat identyczny jak pragel biały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krokusik77 31.07.2011 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 dzięki za info tylko, że ja potrzebuję prawie 3m. blatu w jednym kawałku więc chyba tylko te na zamówienie wchodzę w grę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziobeczek1 01.08.2011 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2011 Piszę tu żeby nie robić njowego wątku. Na jakiej wysokości od blatu mam zawiesić takie poziome szafki z Ikea. Chcę zamówić płyty betonowe i one są na 60 cm wysokie- czy tyle wystarczy???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamuss24 01.08.2011 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2011 tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga-Białystok 02.08.2011 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2011 Piszę tu żeby nie robić njowego wątku. Na jakiej wysokości od blatu mam zawiesić takie poziome szafki z Ikea. Chcę zamówić płyty betonowe i one są na 60 cm wysokie- czy tyle wystarczy???? tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kortteg 02.08.2011 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2011 http://www.lechner-ag.de/index.php?page=13 link do producentaPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agafaw2 03.08.2011 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2011 nowe fronty: Sofielund - front drewnopodobny w szarym odcieniu arsta - biały lakierowany półmat z wbudowanym uchwytem abstrakt beżowy(kremowy) fronty uzupełniające: Rubrik abstrakt (kolor zielone jabłko) mdf pokryty folią zbrojoną rubrik szkło dymione (kolor czarne przyciemniane szyby) wszystkie fronty są juz dostępne. Nie jestem pewien czy są pokazane na targówku ale w jankach można je już zobaczyć. czy te fronty można zobaczyć w ikei w poznaniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seven... 16.08.2011 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 Mam pytanie: w opakowaniu z listwą przyblatowa szarą Pragel było kilka narożników do wyboru ale niestety tylko po jednej sztuce z kazdego rodzaju potrzebuję dwóch narożników po kątek 90 stopni a mam jeden - skąd wziąć kolejny? mozna dokupić w zwykłym sklepie czy w ikei osobno? jak wy montowaliście tą listwę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seven... 17.08.2011 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 już mam odpowiedź: pani z info Ikea sprawdziła i powiedziała, ze nie można dokupić osobno narożników i ewentualnie można kupić kolejne opakowanie z listwą albo poszukać czegoś podobnego w innych sklepach budowlanych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniunia81 17.08.2011 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 (edytowane) Witam, podoba mi się bardzo kuchnia w Ikei szara z drewnianym blatem, ale pytanie jaki kolor podłogi zrobić do tego, aby nie gryzła się z panelami, które będą b.jasne (jesion czy coś w tym stylu). Poniżej wklejam zdjęcia (zdjęcia kuchni nie oddają jej uroku, na żywo wyglądała extra i co na ścianę ? Wstępnie myślałam o kuchni jasnej, fronty laminowane o strukturze drewna, szare kafle na podłodze (jasne się brudzą) i czarny lub grafitowy blat, ale te szare meble na żywo nas oczarowały, bo są super i nowocześnie wyglądają Edytowane 17 Sierpnia 2011 przez aniunia81 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniunia81 17.08.2011 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 Dodatkowo pokażę stół, który jest super solidny i piękny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 17.08.2011 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 Tak jak na prezentacji - jasnoszara ceramika na podloge. Te dodatki do kuchni sa swietnie dobrane, np. kafle na scianie pod bialymi szafkami. Zmienilabym tylko uchwyty, bo te nie podobaja mi sie, ale to juz kwestia gustu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seven... 18.08.2011 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 widziałabym do blatu drewnianego płytki drewnopodobne, mogą być jak deski podłużne albo kwadratowe np. Paradyż Kwadro seria NIL bianco lub beige. Na ścianę jeżeli będziesz miała górne szafki białę to białę płytki, dodadzą lekkości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 18.08.2011 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 jutro przyjezdżają do mnie na montaż kuchni z Ikei, już nie mogę sie doczekac:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroowka 19.08.2011 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 Aniunia81 ja mam prawie dokładnie to co planujesz. Zobacz http://forum.muratordom.pl/showthread.php?15810-Kuchnie-z-IKEI-opinie-zdj%C4%99cia-monta%C5%BC-etc.&p=4733723&viewfull=1#post4733723 Szary abstrakt, panele dąb bielony i ten brzozowy stół. Ja całkiem zrezygnowałam z płytek na podłodze, ale gdyby miały być to baaardzo zbliżone kolorem do paneli chyba będą najlepsze. Trzeba przykładać i przymierzać Wypożyczyć płytkę ze sklepu i sprawdzić w domowym świetle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts