optima 28.08.2011 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2011 bartosz-w piekna kuchnia, kiedys na forum zamiescilam projekt mojej, bardzo podobny, tzn sciana zabudowy i wyspa, zostal okrzykniety niepraktycznym jak ocenia funkcjonalnosc kuchni zona? jaka ma dlugosc i szerokosc wyspa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroowka 29.08.2011 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 mogłabyś zdradzić jak sobie z tym poradziliście? też bym chciała inny blat niż Ikea, ale właśnie te szerokości...musiałabym przycinać z szerokości 80cm. lub nawet 120cm. więc strasznie duuużo odpadu do wyrzucenia Blat wzięłam 60cm. Mam położone płytki na grubość 1,5 cm, specjalnie tak "grubo". Płytki zaczynają się nad szafkami bez blatu, a blat jest dosunięty do tych płytek. Tak to sobie wymyśliłam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krokusik77 29.08.2011 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 dzięki za podpowiedź. mój mąż wymyślił, że chyba skracaliście wszystkie szafki, a opcja z płytkami chyba dużo łatwiejsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MRS.CONSTR. 29.08.2011 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 To nasza: kuchnia bardzo ladna ......a blat z czego jest i jaki to kolor grafit czy czarny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 29.08.2011 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 To nasza: Piękna. Świetny pomysł z niestandardowo przymocowanymi uchwytami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdazaba 29.08.2011 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 Pisałam jakiś czas temu, że mi fronty adel buk kuchenne wycofali - byłam w sobotę w ikei z tymi frontami - przyjęli bez gadania, dostałam zwrot pieniędzy w postaci karty podarunkowej i od razu kupiłam nowe - tych może nie wycofają, bo została mi do kupienia tylko słupek pod piekanik i front do zmywarki - niestety te zakupy muszą znów trochę poczekać- jak znowu przestaną produkować to znów oddam! Facet w ikei mówił, że istnieje jeszcze możliwość zamówienia frontów prosto z fabryki - ja już się nastawiłam na wymianę - wróciłam o tych pierwotnie wybranych sosna fagerland bejca - klasyczne i pasujące mi do kuchni. Ale informacja o zamówieniach z fabryki może komuś się przyda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartosz-w 29.08.2011 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 Długość wyspy to 265 cm x 120 cm. Blat jest z Ikea (niestety łączony)kolor grafitowy. Mamy cały dom biało grafitowy i tak nam pasowało. Kuchnie jest funkcjonalna i wcale mi nie przeszkadza, że stoi w pokoju. Mnóstwo szuflad to jej ogromny atut. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga-Białystok 03.09.2011 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2011 Kiedyś tam pisałam o wadliwym piekarniku - sprawa ma szczęśliwe zakończenie, reklamacja przebiegła sprawnie, wymieniono mi drzwiczki i teraz wszystko działa bez zarzutu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMartka 05.09.2011 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 (edytowane) Witam jestem tu nowa:-) ale postanowiłam napisac gdyż jestem od piatku posiadaczką pierwszej kuchni w życiu- jest to kuchnia Lindigo z Ikei oraz blat orzech laminowany (chorowałam na ikeowski drewniany dębowy ale po odwiedzeniu sklepu zdecydowałam sie troszke za namową męża na laminowany) .Postanowiłam że kupie dodatki typu chlebak, deska do krojenia drewniane i bedzie ok. Na montaż musze troszke poczekać ale jak tylko będzie to wkleje zdjęcia.Na podłodze w kuchni będzie Arkesia z paradyża w kolorze beżowym z połyskiem. i tu pytanie do Was- jakie płytki wybralibyście na ścianę w kuchni między meblami zeby wszystko ze sobą sie komponowało ładnie? białe? czy może bezowe?mat czy połysk? co do sprzętu to z Ikei wybraliśmy tylko okapTeraz szukamy całej resztymoże ktoś z was może mi polecić biały zlew 60-ke? bede wdzieczna Edytowane 5 Września 2011 przez MMartka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMartka 07.09.2011 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 Nikt mi nie pomoże?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seven... 07.09.2011 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 ja wybrałam do białego Adel-a kremowe płytki. Jak zrobisz od dołu patrząc beżową podłogę, białe szafki, brązowy blat, beżowe płytki i znowy kremowe szafki to jakby na to nie parzeć wyjdzie Ci ,,pasiasta" kuchnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 07.09.2011 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 Szkoda, ze dalas nowoczesna polerowana Arkesie do Lindygo. I jeszcze do tego nowoczesny orzechowy blat. Lindygo to kuchnia stylizowana. Ja tak to widze... A dlaczego nie wzielas bialego zlewu z Ikei? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gahan 08.09.2011 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 Też będę montować Lidingo, marzył mi się biały ceramiczny zlewozmywak,ale Damsjo jest trochę za ciężki do mojej niewielkiej kuchni, nawet jednokomorowy Poza tym, KONIECZNIE chcę mieć zlewozmywak (jednokomorowy) z ociekaczem - na umyte jarzyny, czy mokry garnek. Blat będzie dębowy, więc nie bardzo wyobrażam sobie odkładanie mokrych rzeczy na np.ściereczkę obok zlewozmywaka. I tu mam pytanie - czy warto się decydować na stalowe zlewy z Ikei? Jak się je użytkuje? Czy trzeba się z nimi bawić w sensie - wycierać do sucha,żeby jakoś przyzwoicie wyglądały? Myślałam jeszcze o metalowym z fakturą lnu. Na granitowe czy inne ceramiczne nie z Ikei nie bardzo mogę sobie teraz pozwolić Doradźcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga-Białystok 10.09.2011 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2011 Gahan, ja mam metalowy z fakturą lnu firmy Deante. Aby przyzwoicie wyglądał nie wymaga wycierania Również rozważałam biały zlew do białej kuchni, ale z różnych względów został stalowy i nie żałuję. Kilka fotek w następnym poście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga-Białystok 10.09.2011 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2011 OK, po 2 latach śledzenia tego wątku i ja mogę wrzucić swoją wymarzoną kuchnię IKEA Brakuje jeszcze cokołów (będą czarne), półek po bokach szafki zlewozmywakowej (będą cięte z blatu) i zasłonek (muszą się uszyć... ). A tak poza tym już jest ok i bardzo ją lubię W szafkach z drzwiczkami polecam zamontować wysuwane kosze. No i wszędzie amortyzatory, amortyzatory i jeszcze raz amortyzatory - zamykanie szuflad z tym charakterystycznym PING! wciąż cieszy jak za pierwszym razem Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonkaD 10.09.2011 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2011 Ja mam kuchnie Lidingo z debowym blatem ktory kupilam w DLH. Zlew metalowy z Ikei 80 cm, jestem z niego zadowolona. Płytki na scianie Majolika blyszczace prawie biale. Zamieszczalam juz kiedys tutaj zdjecia. Zaluje ze dalam plytki na scianie, lepiej wygladalaby sciana ale mniej praktycznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gahan 11.09.2011 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2011 (edytowane) Aga-Białystok, masz bardzo ciekawy rozkład kuchni, Widzę,że piekarnik z Ikei, jak się sprawuje? A lodówka ? Także z ikei? MonkaD, czy blat z DLH wyszedł jakoś korzystniej - pod względem ceny czy wyglądu? Ja też ułożyłam w kuchni płytki ecru, z połyskiem, z Cerkoloru. Myślę,że nie będę żałować, jednak jakoś trzeba praktycznie ścianę ochronić przed pryskającym tłuszczem, czy innymi zachlapaniami. A ja nie mam zamiaru "certolić" się z moją kuchnią. Ma być łatwa w utrzymaniu czystości.Gdybym miała nowoczesną kuchnię, to na 100% dałabym szkło na ścianę, a pod nią tapetę - co jakiś czas można szybko i łatwo odmienić kuchnię bez wielkich nakładów. Szybę świetnie się myje,no i żadnych fug Edytowane 11 Września 2011 przez gahan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asizo 11.09.2011 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2011 OK, po 2 latach śledzenia tego wątku i ja mogę wrzucić swoją wymarzoną kuchnię IKEA Brakuje jeszcze cokołów (będą czarne), półek po bokach szafki zlewozmywakowej (będą cięte z blatu) i zasłonek (muszą się uszyć... ). A tak poza tym już jest ok i bardzo ją lubię W szafkach z drzwiczkami polecam zamontować wysuwane kosze. No i wszędzie amortyzatory, amortyzatory i jeszcze raz amortyzatory - zamykanie szuflad z tym charakterystycznym PING! wciąż cieszy jak za pierwszym razem Pozdrawiam! [ATTACH=CONFIG]74130[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]74131[/ATTACH] Bardzo przyjemna kuchnia. Ostatnio mam słabość do ikeowych kuchni i skandynawskiego designu. Pozdrowienia z okolic Białegostoku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonkaD 11.09.2011 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2011 Podobno jakosc blatu z DLH jest lepsza niz z Ikei. Ale jak wybralam blat z DLH ze wzgledu naa dlugosc - 3 metry. Sprawuje sie super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 11.09.2011 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2011 Potwierdzam !!!!....kuchnia Agi jest klimatyczna i cudna !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts