MonkaD 16.09.2011 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2011 Aga-Białystok, tak, blat jest dębowy. Został mi jeszcze kawałek surowy więc pomaluję go innym olejem i zobaczę jaka jest różnica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga-Białystok 16.09.2011 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2011 Dziękuje wszysktim za odpowiedź odnośnie płytki i mam prośbe o doradzenie mi jaki kolor ma wybrać od swojej kuchni którą opisałam strone wcześniej. Nadal mam dylemat czy płytka na ścianie powinna być biała czy może beżowa pod kolor Arkesi beige poler która ma być na podłodze.Nie chciałabym dodawać kolejnego koloru do kuchni a jest tak że fronty są ecru-lindigo, blat orzech i płytka na podłoge beż poler.Mysle ze najlepszym rozwiązaniemna ściane będzie mała płytka beżowa ale matowa.Co myślicie?czekam na opinie Jeśli nie chcesz wprowadzać innego koloru to ja bym dała glazurę w kolorze frontów, a jeśli w kolorze podłogi to różniąca się fakturą i rozmiarem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzikma 19.09.2011 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 Witajkuchnia bardzo fajna i mugaciki(też takie mam i podobają mi się).AGA jesteś zadowolona z białej kuchni?Takie ogólne odczucie.Tez planuję białą,ale czasami mam wątpliwości....kuchnia zamówiona,ale mogę jej nie malować na biało,tylko kolor drewna zostawić.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga-Białystok 20.09.2011 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 TAK. Ona nie jest śnieżnobiała, to takie off white, ale generalnie jasna, półmatowa, super się czyści, a czyszczę tylko po INNYCH, bo INNI mają tendencje do otwierania lodówki łapą w żarciu i tłuszczu Gdyby nie takie psoty nie byłoby śladu na frontach. Jestem bardzo zadowolona. Polecam wątek http://forum.muratordom.pl/showthread.php?121953-Bia%C5%82a-kuchnia-za-i-przeciw.-Planujemy-kuchni%C4%99 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blekitna 21.09.2011 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2011 HEJ! Mam jedno pytanko : czy są w ikei takie fronty kuchenne całkowicie gładkie z wgłębieniem zamiast uchwytów? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 21.09.2011 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2011 A ma może ktoś przecieki o promocjach na kuchnię ?? Coś jak w zeszłym roku ?? Kupujesz za 1000zł. 100 dostajesz w prezencie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makowapanienka 21.09.2011 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2011 olejuję 2 miesiąc olejem Behandla. Zużyłam już całą puszkę 0,7, zaczynam kolejną. Na początku byłam przerażona; mimo, że blat jest fabrycznie zaolejowany woda wsiąkała błyskawicznie pozostawiając plamy. I tak było przez pierwsze 2-3 tygodnie mimo codziennego lub prawie codziennego olejowania. Na szczęście to już przeszłość Dokładnie wycierałam wodę, ewentualne plamy przecierałam papierem ściernym i wytrwale olejowałam aż w końcu blat przestał przyjmować zabrudzenia. Krople stoją na blacie jak na szkle, blat łatwo się czyści, odetchnęłam Teraz wcieram olej raz w tygodniu lub rzadziej. Ponieważ też mam taki blat chciałabym zapytać, czy przed każdym olejowaniem szlifowałaś cały blat papierem ściernym? Olejowałaś za pomocą pędzla czy gąbką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga-Białystok 21.09.2011 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2011 A ma może ktoś przecieki o promocjach na kuchnię ?? Coś jak w zeszłym roku ?? Kupujesz za 1000zł. 100 dostajesz w prezencie ?? Atika, promocja była w sierpniu, 100zł za każdy sprzęt AGD. Kolejna zapewne w grudniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga-Białystok 21.09.2011 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2011 Ponieważ też mam taki blat chciałabym zapytać, czy przed każdym olejowaniem szlifowałaś cały blat papierem ściernym? Olejowałaś za pomocą pędzla czy gąbką? Na początku parę razy lekko przeszlifowałam papierem 240, potem i teraz tylko miejscowo (zabrudzenia). Po szlifnięciu blat w tym miejscu jest jaśniejszy, ale natychmiast po nałożeniu oleju barwa się wyrównuje. Olej wcieram gąbką (nowym zmywakiem kuchennym ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agafaw2 21.09.2011 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2011 czy ktos widział na żywo nowe fronty abstrakt jasny beż? zastanawiam się nad tymi frontami, do Ikei mam daleko. proszę o opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniunia81 22.09.2011 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2011 Mam pytanie jeśli chodzi o kuchnie ikea to czy da się tak zrobić blat, żeby zastąpił również parapet w kuchni - czyli blat równo z oknem. Czy z blatami ikea to możliwy zabieg? Czy tylko wycinanki i łączenia? Czy łączenia blatów ładnie wyglądają w kuchniach z ikei? Jśli ktoś ma fotki chętnie obejrzę. Bo chce kuchnię z ikei, ale muszę tak zrobić blat właśnie i nie wiem czy brać same meble, a blat gdzieś indziej kupić, czy jednak z blatami ikea da się tak zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMartka 23.09.2011 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2011 (edytowane) Witam pokazuje projekt mojej kuchni lindigo prosze o wszelkie sugestie:-)http://kitchenplanner.ikea.com/PL/UI/Pages/VPUI.htm?LoadDesign=5f80cc3b428c47ad87a7eadd519ff9bd&UIContext=Kitchen&IsSharedDesign=1 okna mam brązaowe w domu, na podłodz ebędzie gres polerowany bezowy, ana ścianie jeszcze nie wiem..może płytka ta co na podłidsze tylko matowa i 30x60 a pomiędzy nimi w poziomie na środku jakas lista dekoracyjna albo pasek cienki z mozaiki?taki mam zamysł i dałączam sie do pytania wyżej..Planuje pod drugim oknem blat i 2 krzesła Edytowane 23 Września 2011 przez MMartka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krokusik77 23.09.2011 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2011 szkoda, że dopiero teraz piszesz........co prawda mam do Ikei ponad 100 km ....ale teraz byłam w Ikei w Gdańsku w niedziele !!! mam uchwyty kupiłam je ze strony http://www.kupujzdomu.pl którą polecono mi tu na forum też polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga-Białystok 23.09.2011 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2011 Mam pytanie jeśli chodzi o kuchnie ikea to czy da się tak zrobić blat, żeby zastąpił również parapet w kuchni - czyli blat równo z oknem. Czy z blatami ikea to możliwy zabieg? Czy tylko wycinanki i łączenia? Czy łączenia blatów ładnie wyglądają w kuchniach z ikei? Jśli ktoś ma fotki chętnie obejrzę. Bo chce kuchnię z ikei, ale muszę tak zrobić blat właśnie i nie wiem czy brać same meble, a blat gdzieś indziej kupić, czy jednak z blatami ikea da się tak zrobić. Wszystkie blaty, nawet te na zamówienie, mają maksymalną głębokość 62. No chyba, że zastosujecie w poprzek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga-Białystok 23.09.2011 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2011 Witam pokazuje projekt mojej kuchni lindigo prosze o wszelkie sugestie:-) http://kitchenplanner.ikea.com/PL/UI/Pages/VPUI.htm?LoadDesign=5f80cc3b428c47ad87a7eadd519ff9bd&UIContext=Kitchen&IsSharedDesign=1 okna mam brązaowe w domu, na podłodz ebędzie gres polerowany bezowy, ana ścianie jeszcze nie wiem..może płytka ta co na podłidsze tylko matowa i 30x60 a pomiędzy nimi w poziomie na środku jakas lista dekoracyjna albo pasek cienki z mozaiki?taki mam zamysł i dałączam sie do pytania wyżej..Planuje pod drugim oknem blat i 2 krzesła 1. Rozumiem, że mają być w linii z oknem, ale czy jakoś nie za nisko nad blatem zawieszone są te szafki, czy mi się wydaje? 2. Ja osobiście kombinowałam tak, żeby okap był w jednej linii z wiszącymi, ale to kwestia gustu. 3. Wyposażenie wewn. stojących zrobiłabym tak samo. Szuflady są mega wygodne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baila_Morena 23.09.2011 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2011 Wszystkie blaty, nawet te na zamówienie, mają maksymalną głębokość 62. No chyba, że zastosujecie w poprzek Ja też nie znalazłam nigdzie blatu szerszego niż 62... Ogólnie wkurzało mnie, że kuchnia Ikea wręcz narzuca blat takiej głębokości i przez to ma się mniejszy wybór (oczywiście w sytuacji, kiedy człowieka stać tylko na gotowca ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniunia81 23.09.2011 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2011 (edytowane) Dziękuję Wam bardzo za informacje odnośnie blatów Poniżej trochę zmodyfikowany projekt kuchni...nie wiem czy jest ok... (układ dolnych szafek nie jest ostateczny, tylko poglądowy, chodzi tylko o pokazanie układu ogólnego całości kuchni) Przeniosłam płytę z okapem na inną ścianę, bo chciałam mieć szafki wiszące, a poprzedni układ na to nie pozwalał za bardzo... wersja wcześniejsza (rys 1) wersja obecna (rys 2,3,4) Edytowane 23 Września 2011 przez aniunia81 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 23.09.2011 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2011 No tak, a płyta gazowa tak tuż przy drzwiach? Masz małe dzieci? Ja tak miałam w mieszkaniu w bloku, z tym, że tam zrobiłam ściankę z gips kartonu załaniającą z boku płytę. A poza tym wystarczy mały podmuch powietrza lecacy przez drzwi (przeciąg) i zgaśnie ogień na płycie. I tam gdzie jest teraz płyta gazowa tez możesz mieć szafki wiszace, czy nie? Nie wiem, ile tam długości jest. Musisz mieć płytę na gaz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniunia81 23.09.2011 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2011 (edytowane) Aleksandryta dzięki za opinie, zagwostkę mam kurcze z tą kuchnią tak naprawdę to tam gdzie są drzwi to nie są drzwi tylko przejścia - wolna przestrzeń od podłogi do sufitu (bez żadnych drzwi). Płytę gazową muszę mieć wymiary kuchni na fotce (tak mniej więcej bo narazie gołe mury bez tynków) aha i nie mam jeszcze dzieci choć już czas chyba hehe chce wiszące szafki, bo chce kuchnię w dwóch kolorach (góra/dół), a na tej ścianie co obecnie umieściłam płytę niewiele ich się zmieści i bez sensu wtedy dzielić, a ja bardzo chce i możliwe to jest tylko na długiej ścianie Edytowane 23 Września 2011 przez aniunia81 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniunia81 25.09.2011 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2011 ...może nie widać tego na zdjęciach projektów ale płyta gazowa nie jest przy wyjściu tylko na szafce obok, czyli mniej więcej pośrodku tej ściany, która ma 170 cm długości. Czy tak jest ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts