Jasia 15.06.2007 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2007 a witam, witam! Jax dzięki za opinię! i ciekawe, bo ostatnio zaczęłam się zastanawiać właśnie nad fagerland - też nam się podoba, jest inna niż liljestad, ale w granicach planowanego stylu chętnie dowiem się (i zobaczę!) jak Wy ją zaprojektowaliście. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agdula 23.06.2007 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2007 Witam, ja użytkuje w mieszkaniu od 6 lat kuchnie z ikei, tyle że fronty są z sosny patynowanej, nie pamietam juz nazwy, ale tego wzoru juz nie ma w ikei. Mam takie same szafki wiszące ze szprosami, szafi narozne, szafke okapowa i dużą szafe do zabudowy lodówki. Blat drewniany, chyba buk albo brzoza olejowany. Sam je złożyłem i nie mam z tą kuchnią żadnych problemów, ani z szafkami ani z blatem. Niedługo bedę kupował całą kuchnie w ikei do nowego domu, tez sosna patynowana, nazywa się fagerland bejca. Hi Też chcę kupić kuchnie z Ikei ( patynowana sosna). tylko nie bardzo podoba mi się ten czarny blat. Co myślisz o tym? Piszesz, że teraz też masz patynowaną sosnę i drewniany blat. Masz moze jakąś fotkę? zastanawiałam się , czy do tej patynowanej sosny będzie pasowac drewniany blat z dębu. Ten z Ikei ...jak myślisz? Sosna jest dosyć miękim drzewem, mam wątpliwość czy nie za szybko zniszczy się kuchnia. Piszesz, że teraz też masz taką kuchnię i jest ok...ale czy wcale nie zniszczyły się szafki? Ja w ostatnim mieszkaniu miałam kuchnie z Ikei ale buk - super nic się nie działo. Teraz jednak "zachorowałam " na tę sosnę...a za bukiem już nie przepadam.. tylko trochę się obawiam o twardośc tego. daj znać...jaki blat zamontujesz to tej nowej kuchni? pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jax 24.06.2007 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2007 Blat u mnie to seria Pronomen, jest stale dostępna w ikea, lity buk. Poniżej fotki szafek i blatu.http://img217.imageshack.us/img217/9071/dsc00681uy2.th.jpg http://img224.imageshack.us/img224/811/dsc00682fv3.th.jpg Na tym zdjęciu jest obecna seria sosny patynowanej Fagerland, mam z tego 3 szafki pod sufitem.http://img224.imageshack.us/img224/2759/dsc00683oa0.th.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 24.06.2007 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2007 Jak cenowo wygląda Ikea z innymi ? muszę kupić kuchnię na szybko ! -dzisiaj byłem ,oglądalem i jestem srednio na plus ten plus to jest taki ze kupuję ją od ręki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasia 25.06.2007 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 Jak cenowo wygląda Ikea z innymi ? muszę kupić kuchnię na szybko ! -dzisiaj byłem ,oglądalem i jestem srednio na plus ten plus to jest taki ze kupuję ją od ręki cenowo są na pewno interesujący... kuchnia która mnie interesuje - jeśli chodzi o wielkość - kosztowałaby w ikea około 7.ooo, moja siostra za mniejszą kuchnię robioną na zamówienie u stolarza (który robi dobrze a ponoć tanio) zapłaciła około 6.000 ikea ma jeszcze te plusy (oprócz dostępności od ręki), że daje 10 lat gwarancji na kuchnię, umożliwia kupno na raty i bez problemu można po jakimś czasie dokupić elementy (moi znajomi zrobili nawet tak, że najpierw kupili szafki a dopiero później fronty - przez jakiś czas mieli otwartą kuchnię... ) więc ogólnie rzecz biorąc - chyba warto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 25.06.2007 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 To byłby dobry pomysł -kupić u nich całe szafki z wyposażeniem a fronty ...niekoniecznie tam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia1667 17.07.2007 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 Od miesięcy a wręcz lat projektuję swoją kuchnię marzeń i ostatnio przypadła mi do gustu wspomniana już w tytule kuchnia z IKEA Faktum/Stat. Myślę o kuchni w stylu wiejskim ale czystej w jasnym kolorze z wieloma dodatkami drewnianymi. Czy ma może ktoś ta kuchnię i może ocenić jej wytrzymałość, funkcjonalność utrzymania w czystości i estetykę po jakimś czasie użytkowania? Czy przy tak jasnych frontach nie trzeba cały czas biegać ze szmatką i myć je? Proszę może ktoś wklei też zdjęcia zamiat wysyłać sobie na priv-a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Angelika 17.07.2007 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 I ja tez poproszę o chć jedną fotkę, bo chcemy jasną kuchnię, ale obawiam się, ze więcej czasu spędzę na jej sprzątaniu, niz na gotowaniu. Mój adres mailowy :[email protected] A jakie dodatki do takiej kuchni? Jaki wybraliście stół do jadalni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Angelika 17.07.2007 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 Witam, użytkują kuchnię do roku i nie mam zastrzeżeń. Brudzi sie jak każda inna - ja mam białą. Do domu też chętnie bym ją kupiła, bo bardzo mi się podoba, ael zapragnęłam zmiany i chyba pójdę w ciemne kolory Na początku miałam czarny blat IKEA, ale ponieważ mamy uskoki w kuchni i nie bardzo dało się go dopasować, to zrobiliśmy blat z płyty i obłożylismy go ciemoszarym gresem. Do tego czarne uchwyty, biały ceramiczny zlew i biała kuchenka. No i stół na czarnych nohacg ze szkalnym blatem. Oczywiscie kwestia gustu, ale jak dla mnie jest super. A masz jakies fotki? Jestem ciekawa jak się to prezentuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Angelika 18.07.2007 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 Super, choć jedną proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Angelika 18.07.2007 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 Super, choć jedną proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Angelika 18.07.2007 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 Powtarzam sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
suire 20.07.2007 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2007 Widzę ,że pozytywnie wypowiadacie sie na temat kuchni z IKEA.Ja zamówiłam nie STAT lecz Fagerland. Mam nadzieję,że nie będzie problemów z uzytkowaniem.Na ekspozycji wyglądało bardzo dobrze. A i cenowo jest do przełknięcia. Poszłam zamówić STAT, ostatnio ciagnie mnie w kierunku drewna, myślałam,że są drewniane(lub drewnopodobne)ale STAT ma sztuczne fronty. Przepraszam Zdradziłam ,wybrałam Fagerland. Za tydzień montują ,niestety mój kontakt z Forum również dobiega końca.No,może dłuuugiej przerwy. Jak zamontują mi internet w domku,to obiecuje opisać walory uzytkowe kuchni z IKEA. http://www.ikea.com/ms/pl_PL/complete_kitchen_guide/get_inspired/index_original.html 27 i 29 inspiracje.28 Stat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d5620s 25.07.2007 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 Przygotowuję sie do zabudowy kuchni. Czy ma ktoś wspomniany zestwa IKEA-nie mamy salonu , widzieliśmy te zestawy bedąc przejazdem w Gdańsku-zrobiły na nas korzystne wrażenie. W związku z tym mam kilka pytań do użytkowników takowych:1) jaka jest naprawde ich jakość (twardość drewna)2) czy sprzęty do zabudowy pasuja bez problemu-nie zamierzamy ich kupować w IKEA3) Jak rozwiązywany jest problem maskowani szpar pomiędzy meblami a ścianą (u nas korzystając ze standardowyc mebli (zabudowa w kaształcie U) zostałoby jakieś 7 cm do sciany z prawej strony....Z góry dziękuję....[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d5620s 26.07.2007 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 podnosze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqrq5 26.07.2007 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 z tego co kojarze sylvia1 bedzie miec Ikee a Latarnik juz ma, wię możesz ich podpytac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 26.07.2007 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 u mnie- lezy w garazu jak chcesz, to mozesz wpasc i ją poskładać + taki ze poznasz ją od podszewki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d5620s 28.07.2007 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2007 dobra, ale jak oni robią te blaty-trzeba samemu docinac czy jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 30.07.2007 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 Nie kupowałem blatu u nich ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
syberia 30.07.2007 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 Ja mam adel biały ,sprawdz dokładnie jaki jest wymiar lodowek w ikea zwłaszcza szerokosc,i kup dokładnie taki sam albo mniejszy.Ja mam elektroluksa i pasuje.Tez mam dokładnie 7 cm przeswitu od sciany ale na razie tego nie maskuje bo mi sie nie chce.Blaty chyba sam będziesz musiał docinac .Troche jest meczące samodzielne składanie kuchni a doprowadzenie szafki na lodówke do pionu to droga przez mękę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts