Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam, ja użytkuje w mieszkaniu od 6 lat kuchnie z ikei, tyle że fronty są z sosny patynowanej, nie pamietam juz nazwy, ale tego wzoru juz nie ma w ikei.

Mam takie same szafki wiszące ze szprosami, szafi narozne, szafke okapowa i dużą szafe do zabudowy lodówki. Blat drewniany, chyba buk albo brzoza olejowany. Sam je złożyłem i nie mam z tą kuchnią żadnych problemów, ani z szafkami ani z blatem.

Niedługo bedę kupował całą kuchnie w ikei do nowego domu, tez sosna patynowana, nazywa się fagerland bejca.

Hi :) :)

Też chcę kupić kuchnie z Ikei ( patynowana sosna). tylko nie bardzo podoba mi się ten czarny blat. Co myślisz o tym?

Piszesz, że teraz też masz patynowaną sosnę i drewniany blat. Masz moze jakąś fotkę? zastanawiałam się , czy do tej patynowanej sosny będzie pasowac drewniany blat z dębu. Ten z Ikei ...jak myślisz?

Sosna jest dosyć miękim drzewem, mam wątpliwość czy nie za szybko zniszczy się kuchnia. Piszesz, że teraz też masz taką kuchnię i jest ok...ale czy wcale nie zniszczyły się szafki?

Ja w ostatnim mieszkaniu miałam kuchnie z Ikei ale buk - super nic się nie działo. Teraz jednak "zachorowałam " na tę sosnę...a za bukiem już nie przepadam.. tylko trochę się obawiam o twardośc tego.

daj znać...jaki blat zamontujesz to tej nowej kuchni?

pozdrawiam serdecznie :) :) :)

Blat u mnie to seria Pronomen, jest stale dostępna w ikea, lity buk. Poniżej fotki szafek i blatu.

http://img217.imageshack.us/img217/9071/dsc00681uy2.th.jpg http://img224.imageshack.us/img224/811/dsc00682fv3.th.jpg

Na tym zdjęciu jest obecna seria sosny patynowanej Fagerland, mam z tego 3 szafki pod sufitem.

http://img224.imageshack.us/img224/2759/dsc00683oa0.th.jpg

Jak cenowo wygląda Ikea z innymi ?

muszę kupić kuchnię na szybko !

-dzisiaj byłem ,oglądalem

i jestem srednio na plus

ten plus to jest taki

ze kupuję ją od ręki :wink:

cenowo są na pewno interesujący...

kuchnia która mnie interesuje - jeśli chodzi o wielkość - kosztowałaby w ikea około 7.ooo, moja siostra za mniejszą kuchnię robioną na zamówienie u stolarza (który robi dobrze a ponoć tanio) zapłaciła około 6.000

ikea ma jeszcze te plusy (oprócz dostępności od ręki), że daje 10 lat gwarancji na kuchnię, umożliwia kupno na raty i bez problemu można po jakimś czasie dokupić elementy (moi znajomi zrobili nawet tak, że najpierw kupili szafki a dopiero później fronty - przez jakiś czas mieli otwartą kuchnię... :D )

więc ogólnie rzecz biorąc - chyba warto? :)

• 4 weeks później...
Od miesięcy a wręcz lat projektuję swoją kuchnię marzeń i ostatnio przypadła mi do gustu wspomniana już w tytule kuchnia z IKEA Faktum/Stat. Myślę o kuchni w stylu wiejskim ale czystej w jasnym kolorze z wieloma dodatkami drewnianymi. Czy ma może ktoś ta kuchnię i może ocenić jej wytrzymałość, funkcjonalność utrzymania w czystości i estetykę po jakimś czasie użytkowania?

Czy przy tak jasnych frontach nie trzeba cały czas biegać ze szmatką i myć je?

Proszę może ktoś wklei też zdjęcia zamiat wysyłać sobie na priv-a :)

Witam, użytkują kuchnię do roku i nie mam zastrzeżeń. Brudzi sie jak każda inna - ja mam białą. Do domu też chętnie bym ją kupiła, bo bardzo mi się podoba, ael zapragnęłam zmiany i chyba pójdę w ciemne kolory :)

Na początku miałam czarny blat IKEA, ale ponieważ mamy uskoki w kuchni i nie bardzo dało się go dopasować, to zrobiliśmy blat z płyty i obłożylismy go ciemoszarym gresem. Do tego czarne uchwyty, biały ceramiczny zlew i biała kuchenka. No i stół na czarnych nohacg ze szkalnym blatem. Oczywiscie kwestia gustu, ale jak dla mnie jest super.

A masz jakies fotki? Jestem ciekawa jak się to prezentuje.

Widzę ,że pozytywnie wypowiadacie sie na temat kuchni z IKEA.Ja zamówiłam nie STAT lecz Fagerland.

Mam nadzieję,że nie będzie problemów z uzytkowaniem.Na ekspozycji wyglądało bardzo dobrze.

A i cenowo jest do przełknięcia.

Poszłam zamówić STAT, ostatnio ciagnie mnie w kierunku drewna, myślałam,że są drewniane(lub drewnopodobne)ale STAT ma sztuczne fronty.

Przepraszam

:oops:

Zdradziłam ,wybrałam Fagerland.

Za tydzień montują ,niestety mój kontakt z Forum również dobiega końca.No,może dłuuugiej przerwy.

Jak zamontują mi internet w domku,to obiecuje opisać walory uzytkowe kuchni z IKEA.

http://www.ikea.com/ms/pl_PL/complete_kitchen_guide/get_inspired/index_original.html

27 i 29 inspiracje.28 Stat.

Przygotowuję sie do zabudowy kuchni. Czy ma ktoś wspomniany zestwa IKEA-nie mamy salonu , widzieliśmy te zestawy bedąc przejazdem w Gdańsku-zrobiły na nas korzystne wrażenie. W związku z tym mam kilka pytań do użytkowników takowych:

1) jaka jest naprawde ich jakość (twardość drewna)

2) czy sprzęty do zabudowy pasuja bez problemu-nie zamierzamy ich kupować w IKEA

3) Jak rozwiązywany jest problem maskowani szpar pomiędzy meblami a ścianą (u nas korzystając ze standardowyc mebli (zabudowa w kaształcie U) zostałoby jakieś 7 cm do sciany z prawej strony....

Z góry dziękuję....[/img]

Ja mam adel biały ,sprawdz dokładnie jaki jest wymiar lodowek w ikea zwłaszcza szerokosc,i kup dokładnie taki sam albo mniejszy.Ja mam elektroluksa i pasuje.Tez mam dokładnie 7 cm przeswitu od sciany ale na razie tego nie maskuje bo mi sie nie chce.Blaty chyba sam będziesz musiał docinac .Troche jest meczące samodzielne składanie kuchni a doprowadzenie szafki na lodówke do pionu to droga przez mękę