Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Atika wkleje napewno,też wiele wskazówek już tutaj dostałam także nie ma problemu.

Lilutek śliczny blat gdzie kupiony?? jak użytkuje sie zlew i bateria??identyczne cche z Ikei tylko u mnie zlew jednokomorowy:-) napisz prosze czy jesteś zadowolona i jak z myciem okna. U mnie co prawda parapet wyżej dużo ale bateria jednak będzie nadal zahaczać.czy można ja łatwo ściągać?

A ja teraz o łazienke chce zapytać- może któraś z was orientuje sie czy sa w kolorze drewna szafki pod umywalke w Ikei?ja widze na stronie tylko białe a byłam pewna że są tez w kolorze drewna:-(

Szafki po umywalkę są na pewno w kolorze brzozy, coś ciemniejszego chyba też.

• Odpowiedzi 4,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

wiem wiem wiele osób pyta czemu nie indukcja- ale będzie gazowa-raz że oszczędna dwa że do takiej jestem nauczona- jakbyś mogła zerknąć czy na szerokość i wysokość wejdzie butla, byłabym wdzięczna.

szer na pewno tylko wysokość .Ja też z gazu przechodzę na indukcję i czytałam opinie tych co mieli kiedyś gaz a teraz indukcję już by nie zamienili na gaz ,szybciej się gotuje ,czyste garnki .

MMartka, jak można się dopatrzeć na zdjęciu - żeby otworzyć okno bateria musiała być zamontowana pod kątem - tzn uchwyt do wody jest na godzinie piątej, tak to wymyślili panowie od montażu - niby proste ale ja na to nie wpadłam . Blaty dębowe kupione też w Ikei, ale olejuję je olejem Biofa, jest naprawdę rewelacyjny. Zanim zdecydowałam się na drewniany blat po poczytaniu opini w necie uprzedzałam męża że trzeba będzie mocno uważać a tymczasem nie zostają na nim żadne ślady - myślę że to właśnie zasługa oleju. olejuje co jakieś 2 miesiące, może nawet rzadziej. Jedno co mnie zaskoczyło na niekorzyść - to zlew - jest super, wygląda świetnie i łatwo sie czyści z codziennych brudów, ale - czego się nie spodziewałąm - każde puknęcie np metalowym garnkiem czy patelnią zostawia na ceramice metalowy ślad nie do wyczyszczenia (a próbowałam chyba wszystkim). Niby jest zmywarka, ale jednak część garów zdarza mi się myć na bieżąco.

Ja zaplanowałam sobie blat numerar dąb i cóż za przykra niespodzianka - usłyszałam w sklepie, że nie ma ich w całej Polsce i będą dopiero pod koniec stycznia. Dla mnie to za późno. Więc temat doboru blatu poza ikeą interesuje także i mnie. Zwłaszcza ta kwestia szerokości. Kafelki też położyłam na odpowiedniej wysokości pod blat z ikei :(

jujama, jeśli masz niedużo blatu i mieszkasz niedaleko ikea to może warto wpadać i dowiadywać się, czy nie ma blatów ze zwrotów. Szanse są może nikłe, alew końcu zdarzają się klienci, ktrórzy zmieniają plany i robią zwroty także blatów. W końcu w totolotka też ludzie wygrywają :-) A braki w asortymencie to zapewne efekt kuchennych promocji...

jujama, jeśli masz niedużo blatu i mieszkasz niedaleko ikea to może warto wpadać i dowiadywać się, czy nie ma blatów ze zwrotów. Szanse są może nikłe, alew końcu zdarzają się klienci, ktrórzy zmieniają plany i robią zwroty także blatów. W końcu w totolotka też ludzie wygrywają :-) A braki w asortymencie to zapewne efekt kuchennych promocji...

Można na stronie ikei zapisać się aby podali na maila lub kom. kiedy będzie dostępny w sklepie - nie wiem czy fakycznie podają - też czekam.

magdazaba - Widzę, że jesteś z Gdańska :)

Kupiłam właśnie kuchnię w Poznaniu, ale bez moich wymarzonych uchwytów. Strecket 288mm. Okazuje sie, że w Poznaniu już ich nie ma i nie będzie. Więcej ich nie zamawiają.

Są dostępne jedynie w IKEA Gdańsk i Łódź.

Czy istniałaby jakakolwiek możliwość by Ciebie poprosić o zakup tych uchwytów ?? i przesłanie do mnie za pobraniem, lub zrobię Ci przedpłatę na konto ??

Bardzo, bardzo proszę.

Uchwyty są również w Łodzi.

Więc Gdańszczanki i Łodzianki POMOCY !!

Edytowane przez atika

Renatamama- mam jeszcze jedno pytanko- czy zlew do łazienki kupiłaś również w Ikei czy można dopasować do tej szafki inne?

MMartka tak w Ikea to ta http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70074399/.Nie udało mi się na razie zrobić zdjęć bo wczoraj byłam na budowie ale na nogach bo hydraulik chciał jechać do klientów nowych a bał się zostawić rozpalonego kominka więc na szybko się ubrałam i poszłam .A dziś jestem w domku uwięziona bo M w pracy na popołudniu a rano byliśmy odebrać karnisze .

Edytowane przez Renatamama3

Kupiłam właśnie kuchnię w Poznaniu, ale bez moich wymarzonych uchwytów. Strecket 288mm. Okazuje sie, że w Poznaniu już ich nie ma i nie będzie. Więcej ich nie zamawiają.

Czy istniałaby jakakolwiek możliwość by Ciebie poprosić o zakup tych uchwytów ?? i przesłanie do mnie za pobraniem, lub zrobię Ci przedpłatę na konto ??

Bardzo, bardzo proszę.

Witam! Zagłądałam na Ikeą i znalazłam taką informację o Twoich uchwytach: Ten produkt jest niedostępny w wybranym przez Ciebie sklepie. Przewidywana dostawa: sob 26 lis - sob 3 gru. Ja tak samo czekam na blat i sprawdzam codziennie jak ma sę sytuacja. Jak będę się wybierała do ikei (wczoraj byłam i szczerze mówiąc nie lubię tam jeżdzić bo tabuny ludzi, nie ma nawet gdzie zaparkować)- to się odezwę, jak się nie doczekasz w swojej - pisz na maila

Pozdrawiam!

Edytowane przez magdazaba

Bardzo, bardzo proszę.

we wrześniu miałam ten sam problem - Poznań był wtedy chyba jedynym miastem gdzie ich nie było i ktoś tu na forum polecił mi tą stronę

http://www.kupujzdomu.pl/

w/w sklep polecam, uchwyty miałam jakoś po tygodniu w domu. Sprawdziłam na stronie Ikea i w Krakowie jest ich duża ilość (ten sklep jest z Krakowa).

we wrześniu miałam ten sam problem - Poznań był wtedy chyba jedynym miastem gdzie ich nie było i ktoś tu na forum polecił mi tą stronę

http://www.kupujzdomu.pl/

w/w sklep polecam, uchwyty miałam jakoś po tygodniu w domu. Sprawdziłam na stronie Ikea i w Krakowie jest ich duża ilość (ten sklep jest z Krakowa).

Bardzo dziękuję za informację. Kupiłam już jednak inne uchwyty z braku odzewu i niewiedzy o istnieniu takich sklepach.

MMartka z przodu jest słupek na którym zatrzymują się drzwiczki a w środku dzieli szafkę syfon odpływowy.Tak wogule jak ty ten gaz z łazienki chcesz poprowadzoć do kuchni ,może daj butlę pod zlew a najlepiej pod tą szafkę koło pieca. Edytowane przez Renatamama3

MMartka z przodu jest słupek na którym zatrzymują się drzwiczki a w środku dzieli szafkę syfon odpływowy.Tak wogule jak ty ten gaz z łazienki chcesz poprowadzoć do kuchni ,może daj butlę pod zlew a najlepiej pod tą szafkę koło pieca.

gaz chce poprowadzic za sciane, tuż za ścianą jest łazienka i wlasnie szafka tam bedzie pod zlewem. W kuchni odpada bo pod zlewem mam szafke wysuwaną, wiec nie chcialabym wysuwac butli non stop po to zeby wyrzucic smieci.szafki kolo pieca to z jednej strony szuflada a z drugiej szafka narożna z wysuwanymi koszami na garnki.

gaz chce poprowadzic za sciane, tuż za ścianą jest łazienka i wlasnie szafka tam bedzie pod zlewem. W kuchni odpada bo pod zlewem mam szafke wysuwaną, wiec nie chcialabym wysuwac butli non stop po to zeby wyrzucic smieci.szafki kolo pieca to z jednej strony szuflada a z drugiej szafka narożna z wysuwanymi koszami na garnki.

Jutro jadę rano z M na budowę to Ci zrobię zdjęcie tej szafki dziś byłam na budowie ale na szybkiego bo byłam odebrać ościeżnice ,musiałam w biegu zabrać się budowę bo miał je odebrać M ale wracając z pracy jadać na budowę pani mu wjechała w pupę .