Aleksandryta 01.02.2012 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 W Ikei najdluzsze szuflady maja 80 cm, wiec to drugie zdjecie troche przeklamuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 01.02.2012 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 Słabo widać pionowe szczeliny, może dlatego. Myślisz, że to nie Ikea...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wandeczka 06.02.2012 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 mam pytania, na które być może przeoczyłam odpowiedź, więc proszę o wyrozumiałość: 1. czy do szafki pod zabudowę lodówki, można włożyć dowolna markę, czy tylko lodówkę z IKEI, jeśli tylko z IKEI, to którą polecacie, a którą odradzacie? 2. czy jest fizyczna możliwość by pod płytą indukcyjna mogła być szuflada na sztućce? dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepejeans 07.02.2012 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 wiem, ze dopiero co skończyła sie promocja na kuchnie w ikea ale moze ktos coś wie na temat kolejnej, wiosennej?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wandeczka 09.02.2012 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 mam pytania, na które być może przeoczyłam odpowiedź, więc proszę o wyrozumiałość:1. czy do szafki pod zabudowę lodówki, można włożyć dowolna markę, czy tylko lodówkę z IKEI, jeśli tylko z IKEI, to którą polecacie, a którą odradzacie?2. czy jest fizyczna możliwość by pod płytą indukcyjna mogła być szuflada na sztućce?dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 09.02.2012 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 Co do pierwszego nie mam pewności, ale obiło mi się o wzrok, że właśnie z lodówką jest największy problem.Odnośnie indukcji - ponoć (i tak też się mnie wydaje) mieści się w grubości blatu i może być nawet na dwóch szafkach - jeśli jestem w błędzie, niech mnie ktoś poprawi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana-76 09.02.2012 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 co do indukcji nie odpowiem, natomiast jeśli chodzi o lodówkę to lodówkę i zmywarkę mam z poza ikei. Z tego co pamiętam to ikea ma dwe marki w ofercie whirlpoola i elektroluxa (oczywiście nigdzie nie jest to napisane). Musisz z lodówką pokombinować, tzn sprawdź jaką byś chciała (możesz mieć na liście kilka modeli) pódź z tym do ikea i dobiorą Ci szafki pod wymienione wymiary z listy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda i Michał 10.02.2012 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 mam pytania, na które być może przeoczyłam odpowiedź, więc proszę o wyrozumiałość: 1. czy do szafki pod zabudowę lodówki, można włożyć dowolna markę, czy tylko lodówkę z IKEI, jeśli tylko z IKEI, to którą polecacie, a którą odradzacie? 2. czy jest fizyczna możliwość by pod płytą indukcyjna mogła być szuflada na sztućce? dziękuję ad. 1 - mi się udało wcisnąć Boscha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madziaaa_w 10.02.2012 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 mam pytania, na które być może przeoczyłam odpowiedź, więc proszę o wyrozumiałość: 1. czy do szafki pod zabudowę lodówki, można włożyć dowolna markę, czy tylko lodówkę z IKEI, jeśli tylko z IKEI, to którą polecacie, a którą odradzacie? 2. czy jest fizyczna możliwość by pod płytą indukcyjna mogła być szuflada na sztućce? dziękuję ad. 1 Nie wszystkie pasuję. Ja mam taką: ELECTROLUX ERN 29801 ad. 2 Generalnie nie powinno się bezpośrednio pod płytą montować szuflady, bo płyta się nagrzewa i wiatraczek itd. Ja mam jednak zamontowaną taką krótszą szufladkę i trzymam tam przyprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klokoczyce 12.02.2012 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 Witajcieczy ktoś ma do odsprzedania blat numerar dębowy 186x21 cm? - potrzebuję jako parapet, nowy kosztuje 400 zł, a wykorzystałbym tylko 1/3. Więc szukam i pytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzialenka 13.02.2012 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 A ja niestety pożalę się na swoją kuchnię. Kupiłam ją w 2007 roku i przy ostatnim sprzątaniu zauważyłam spękanie na kilku frontach - taka siateczka, która powoduje, że okleina pęka, łuszczy się i odchodzi. Zgłosiłam reklamację, następnego dnia przyjechał Pan na oględziny (specjalnie do nas jechał ponad 100 km w jedną stronę), spisaliśmy protokół z góry zaznaczając, że nie wchodzi w grę częściowa wymiana frontów (czyli tylko uszkodzonych), gdyż w między czasie znacznie zmienił się ich kolor -chodzi o białego APPLADA, który w momencie zakupu w 2007 roku był jedynym NIE ŚNIEŻNOBIAŁYM, a teraz już jest. Jakież było moje zdziwienie, gdy otrzymałam następującą odpowiedź: Witamy w IKEA,Reklamacja jest uznana za zasadna.Reklamowane fronty zostana wymienione przez naszych serwisantow musi jednak Pani liczyc sie z tym ze wymienione fronty beda roznily sie odcieniem od pozostalych frontow. Niestety na nic zdało się tłumaczenie, że to chyba kpina (na 31 frontów do wymiany ma być 10). Otrzymałam kolejną odpowiedź, że Jak najbardziej mozemy rowniez wymienic pozostale frony ale nalezy je zakupic.Prosze o podanie wymiarow pozostalych frontow oraz plyt wykonczeniowych szafek to przygotujemy je do wysylki wowczas montazysta przywiezie je razem z reklamowanym towarem. Zaplaty bedzie mozna dokonac bezposrednio u serwisanata montaz wszystkich frontow kuchennych pokryje IKEA. Wszystko to jest niestety zgodne z prawem i nie ma możliwości dochodzenia wymiany wszystkich frontów na takie same. Czyli jeśli ktoś liczy, że będzie wykańczał kuchnię na raty, niech dobrze się zastanowi. A może ktoś miał podobne przejścia i udało mu się wymienić wszystkie fronty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 13.02.2012 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 ad. 2 Generalnie nie powinno się bezpośrednio pod płytą montować szuflady, bo płyta się nagrzewa i wiatraczek itd. Ja mam jednak zamontowaną taką krótszą szufladkę i trzymam tam przyprawy. [ATTACH=CONFIG]99984[/ATTACH] Ja nie mam kuchni z Ikei ale pod płytą mam właśnie szufladę ze sztućcami. Szuflada jak szuflada, nie widzę powodu, by jej tam nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana-76 13.02.2012 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 madzialenka czytałam kiedyś na forum, że komuś wymienili wszystkie fronty wlaśnie ze względu na to że kolor został wycofany... dziwna sytuacja. Też korzystałam z reklamacji ale nie mebli jako takich a zlego montazu, przez który uszkodziła mi się mikrofala. Trało to kilka miesięcy, ale efekt końcowy był pozytywny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 13.02.2012 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 Ja nie mam kuchni z Ikei ale pod płytą mam właśnie szufladę ze sztućcami. Szuflada jak szuflada, nie widzę powodu, by jej tam nie było. Mnie się wydaje, że nawet ze sztućcami lepiej niż z przyprawami, bo przyprawy ponoć powinny być przechowywane w suchym i niezbyt ciepłym miejscu. Ja obecnie mam pod płytą częściowo zmywarkę, a częściowo szafkę (nie z Ikei), w nowej prawdopodobnie będzie też zmywarka i częściowo szuflada ze sztućcami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzialenka 13.02.2012 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 madzialenka czytałam kiedyś na forum, że komuś wymienili wszystkie fronty wlaśnie ze względu na to że kolor został wycofany... dziwna sytuacja. Też korzystałam z reklamacji ale nie mebli jako takich a zlego montazu, przez który uszkodziła mi się mikrofala. Trało to kilka miesięcy, ale efekt końcowy był pozytywny Też o tym czytałam. Tylko w tym wypadku kolor biały nadal jest dostępny z tą różnicą, że jest to inny, bardziej biały biały. Nie pozostanie mi chyba nic innego jak dokupić te fronty i wymienić. Pisałam głównie dla osób, które planują rozłożyć zabudowę kuchni w czasie, żeby uważały, bo może je spotkać równie niemiła niespodzianka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 13.02.2012 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 2. czy jest fizyczna możliwość by pod płytą indukcyjna mogła być szuflada na sztućce? dziękuję Generalnie nie sprzedają szuflad , które można by tam umieścić ze względu na bezpieczeństwo. W miejscu pierwszej szuflady jest zaślepka/blenda. Sama użytkuję kuchnię z Ikea i powiem szczerze, że przy indukcji nawet wnętrze drugiej szuflady mocno się nagrzewa, tak , ze widelce są gorące. Więc mam obawy co byłoby w pierwszej z nich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 14.02.2012 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 Hmm, jak pisałam mam szufladę pod płytą i nie mam gorących sztućców. Moim zdaniem szkoda miesjca. Szufladę można zawsze zrobić samemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 15.02.2012 01:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 (edytowane) Pewnie to, czy się nagrzewa zależy trochę od grubości blatu, ale być może też od płyty? Jaką macie płytę i w jak grubym blacie zamontowaną? Zastanawia mnie też, czy między płytą a szufladą coś się montuje (jakąś izolację), czy nie? Edytowane 15 Lutego 2012 przez *milek* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 15.02.2012 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 Płyta indukcyjna Teka, blat zwykły laminat 4cm, izolacja tylko ta oryginalna, która była dodawana do płyty. Pewnie, że przy intensywnym gotowaniu na 4 palnikach w szufladzie jest ciepło ale w czym to przeszkadza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 15.02.2012 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 O ile nie nabawiamy się oparzeń przy wyciąganiu sztućców, to pewnie specjalnie nie przeszkadza - mnie przynajmniej by nie przeszkadzało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts