Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do spó?nionego dziennika Czupurka

Gość

Recommended Posts

z rozbrajającym uśmiechem powiedział, że on nie ma, ale się weźmie (czyli kto? co?) duplikat

wrrrrrrrrr....

Rozumiem, że oryginał się nie znalazł? Na, ale jeżeli facet się poczuwa do winy to chyba coś zrobi, aby tylko uratować głowę :). A tak wogóle to niektórzy mają dobrze - już gotowe tynki, a inni nie mają nawet kompletu papierów do budowy :( . Nie ma sprawdiedliwości na tym świecie, oj nie ma ... :wink:

• Odpowiedzi 252
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...

My czupurku czekamy na wydanie pozwolenia na wewnętrzną instalację gazu, bo kiedyś jakiś idiota (wiem z nazwiska ale nie będę nim szastać na wszelki wypadek :wink: ) zapomniał napisać "i wewnętrznej instalacji gazowej" we wniosku o pozwolenie na budowę :roll:

Fajnie jest... :o

A Ty widzę jesteś mistrzynia negocjacji! :lol:

Oby tak dalej, to zbudujecie najtańszy dom na świecie! I dobrze! :lol:

czupurku

Spokojnie! Tylko spokojnie! :lol:

Po co się masz denerwować? Sufity i stropy pracują i pękać będzie do pewnego momentu. Można korygować, łatać i szaleć (ja tak robię z popękanym, pomalowanym już sufitem w salonie) a można przeczekać i zrobić to raz. W przyszłości. Za rok, dwa. Wybór należy do Ciebie :lol:

pozdrawiam

Na Wyszyńskiego jest taki sklepik Tikkurili. Pani miła, doradza, pomaga. Omówiłyśmy każde pomieszczenie w domu, jakie ściany, jaki sufit. Jak podam metraż to pani obliczy ile farb w żądanych kolorach namieszać. Zaproponowała też podkładową w kolorach o ton jaśniejszych od ostatecznej warstwy, podobno rewelacja. Czytałam u Joasi Jasia, że gruntowała Śnieżką i wyszło jej na pomieszczenie ok 15 l. Śnieżki i ok. 3 l. farby nawierzchniowej innej firmy - jakiejś lepszej, chyba Duluxa. Pani w Tikkurili zapewnia, że w przypadku jej farb zużycie jest o wiele mniejsze a krycie dokładne. Trzeba oszacować, bo może się okazać, że przy droższych farbach Tikkurili, ale lepszej wydajności i jakości i tak będę do przodu.

Teska też malowała Tikkurilą i jest zadowolona, zwłaszcza wielokrotnym myciem.

Jakbyś chciała, to powiedziałabym tej pani, że przyjdziesz, to ci da rabaty - to moja znajoma - p. Sabinka.

Popieram pomysł z pastelami na ścianach. My tak zrobiliśmy i ściany są w naszym mniemaniu prześliczne, pomieszczenia duże i jasne a nasze samopoczucie doskonałe :wink:

My malujemy duluxami. Pastelową orchideą (ecru z kapką żółtego), pastelową morelą (ecru z kapką różowego) i miodowym- jedyny bardziej zdecydowany kolor w naszym domu.

wczoraj nabyłam grunt i farbę na sufit jedynki. zakupy zrobiłam w nomi. co do tej karty geant potwierdzam, do któegoś tam sierpnia mają promocję i można kupować z opcją 6 rat bez oprocentowania. szkoda tylko, że taki cienki asortyment mają.

Józia - z tymi farbami to, jestem za. zadzwoń do pani i ustaw mi rabacik, to pokłusuję.

najbardziej mnie przeraża ilość mertórw do pomalowania (koszty).

apropos kolorów to, wczoraj rodzinka (dziadkowie) pytali jakie kolory damy. na moją odpowiedź, że pastelowe (narazie jednej barwy) skrzywili się niemiłosiernie stwierdzając, że będzie mdło.

no i dobrze, a "żarówy" niech kładą u siebie.

dziewczyny zobaczcie jakie fajne wnętrze znalazłam i oczywiście ciężko się rozchorowałam (jak też tak chcę!)

http://www.mdom.pl/images/przedsiebiorca/przedsiebiorca.htm