inż. Mamoń 22.12.2004 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2004 Czupurku - gratulacje z okazji szczęśliwego zagazowania. Swoją drogą jak kupujesz baterię za 8 stówek to chyba jeszcze nie całkiem jesteście wykończeni Ten system ociepleniowy to jak rozumiem - ocieplenie zewnętrzne? A mogę dowiedzieć się co wchodzi w jego skład? Pytam bo sam zamierzam w święta zrobić własny kalkulacyjny arkusik wykończeniowy Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 23.12.2004 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2004 Inż. Mamoń - witam, po długim niebycie. ależ my jesteśmy wykończeni - przez ostatnie 4 m-ce nic, a nic nie zrobiliśmy a bateria - kurka tylko taka mi się podobała system knaufa - styropian f15 "12", klej do styropianu, siatka, klej do siatki, kołki, listwy narożne, grunt. niestety styropian jest najdroższy (45-65% udział w cenie) i ondecyduje o sumie końcowej pozdrawiam i życzę wytrwałości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 05.01.2005 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2005 zdjęcia, zdjęcia, zdjęcia...czekamy i trzymamy kciuki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 05.01.2005 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2005 aleś napisała o tych drzwiach teraz tu wszyscy pomrzemy z ciekawości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 06.01.2005 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2005 Tak tak Ivo masz rację. Czupurku nie trzymaj nas długo w napięciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 06.01.2005 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2005 Czupurek nie moge sobie przypomiec ale wiatrołapu to chyba nie ma u Ciebie??? jezeli nie.....to ...wiesz co....mysle o tych drzwiach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYDZU 10.01.2005 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2005 Noo... furteczka robi wrażenie Na szczęście chyba zbyt blisko drogi nie stoi wasz domek - tak ze zdjęcia wnioskuję. No i co z tym wiatrołapem? Masz go czy nie.... Cyknij jakąś nocną fotkę z tej samej pozycji ale ze światłem wenątrz domu - ciekaw jestem jaki efekt te drzwi dają. Nam się też chciało przeszklonych drzwi wejściowych bo mamy ciemny wiatrołap. Koniec końców mamy namiastke przeszklenia pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 10.01.2005 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2005 Noooo czupurku... Imponujące te drzwi! Pokaż je z bliska, nie bądź taka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 10.01.2005 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2005 Cały czas się zastanawiałam co jest nie tak w tych przeszkleniach a teraz juz wiem Imponujące drzwi i mało spotykane, bardzo orginalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 10.01.2005 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2005 uffwięc:- to są jedyne drzwi między wejściem, a resztą, - zamiast wiatrołapu mam "wejściownik" (będzie na ubrania i buty) ale bez drzwi wiatrołapowych, dalej już jest korytarz kończący się na wprost na ścianie oranżerii (część dzienna jest po prawej stronie korytarza, część nocna po lewej i tego przez drzwi nie widać- niestety wieczorem przydymienie okazało się zbyt małe (reflexy oczywiście też znikają) i widać cały hol no i nas jak kursujemy między prawą, a lewą stroną domu.- moze coś pomoże naklejenie folii okiennej- po tej operacji zrobię zdjęcia nocne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 10.01.2005 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2005 Czekam na zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miśki 10.01.2005 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2005 czupurku, moim skromnym zdaniem - drzwi calkiem calkiem, jesli dacie pozniej jasna elewacje, nie beda sie tak w oczy rzucaly rozmiarem.. ale te cieniutkie listeweczki w luczku to jakas pomylka (mam nadzieje, ze uda ci sie to poprawic, zeby do drzwi pasowalo) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 11.01.2005 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2005 czupurku możesz wypunktować dotychczasowe babole? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 12.01.2005 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2005 Kroyena - tyle, że ja mam sklerozę, ale spróbuję Zamieszanie wokół projektu wynikło głównie z tego, że kupiliśmy gotowy (odpowiadał naszym założeniom: prosta bryła, parterowy, ok. 100m2), ale nabyliśmy go po to, by załapać się na ulgę. Fizycznie budowę rozpoczęliśmy 3 lata później, a w międzyczasie kolega polecił architekta który projekt by "ulepszył". No i ulepszaliśmy głównie pod kątem najefektywniejszego wykorzystania przestrzeni wewnątrz (rozmiarów zewnętrznych nie zmienialiśmy). Ten ulepszony został przez nas zaakceptowany, ale w niektórych miejscach widać, że architekt miał wprawniejszą rękę jako rysownik, niż konstruktor i to, co na rysunku się zmieściło i wyglądało dobrze, w realu nie koniecznie. Główne problemy: 1. zmieniony układ korytarza sprawiał wrażenie labiryntu - wyburzaliśmy część ścian 2. zaprojektowana kotłownia i wc były niefunkcjonalne - kotłownię przenieśliśmy do garażu, wejście do wc zmieniliśmy 3. zmiana usytuowania kotłowni wymusiła przeprojektowanie przyłącza gazowego (to, akurat zaliczam mimo wszystko na +) 4. otwór na drzwi tarasowe śmiesznie mały - poszerzyliśmy na etapie murowania 2 warstwy pustaków 5. ścianka w sypialni która miała być jednym bokiem zabudowanej szafy - bez sensu - wyburzaliśmy 6. drzwi kotłowni (zewnętrzne) "70" - poszerzaliśmy otwór 7. brak 2 węgarków w otworach drzwi wewnętrznych - z jednej strony wycinanie, z drugiej dokładanie 8. źle zaprojektowane usytuowanie kominka (za blisko miejsc siedzących) - nowe usytuowanie wymusi zastosowanie kolanek, żeby można było wpiąć się w przewód kominowy, a co za tym idzie ich zabudowę i potraktowanie jako nieplanowanej półki. 9. otwory okienne zaprojektowane zbyt nisko (tak na wysokości ud) - na szczęście zauważone w porę. 10. no i te drzwi zewnętrzne - wrota, które na papierze wyglądały elegancko, ale i dość niewinnie, a w rzeczywistości są po prostu przesadzone. to chyba wszystko i tak jest "10" suma sumarum, gdyby człowiek miał większą wyobraźnię, część prac można było wykonać na papierze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 21.01.2005 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2005 Dzięki.A co do paneli to te bardziej kremowe, co to się p_r_z_y_p_a_d_k_i_e_m znalazły w twojej dostawie to sobie pewnie gdzieś dłuzej poleżały. Wniosek dla Panów:"Panowie do załadunku rzeczy kolorowych (ciekawe jakie to bezbarwne) zawsze brać Białogłowe". Mniej się wtedy narobicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 21.01.2005 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2005 gdzieś nawet na formu był wątek o rozróżnianiu barw przez panie i panów, no i dla pań na + Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 21.01.2005 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2005 Czy Twój majster nie buntuje się na prace w takich warunkach atmosferycznych? Mojego nie da się wygnać do roboty na te śniegi...jak to robisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 21.01.2005 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2005 u nas na zachodzie zimy nie ma. co najwyżej trochę deszczu, temp. ok +6. więc nic nie muszę robić, sam robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 26.01.2005 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2005 Parę dni nie czytałem a tu bach! parapety i podbitka już są Rzeczywiście spóźniony ten Dziennik. A może Ty w rzeczywistości już mieszkasz w swoim domu i tylko dozujesz nam emocje ??!! . Boże jak ja Ci zazdroszę pogody - mi wchodzą tynki i wylewki a tu zima przyszła. Mróz w styczniu - przecież do nienormalne Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 26.01.2005 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2005 Dobrze że zimno, jak się w końcu ta zima zacznie, to może o jakiejś rozsądnej porze się skończy. Tak, żebym mógł działeczkę jak najszybciej spychaczem rozorać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts