pol1.8t 15.08.2010 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2010 Witam,mam pytanie odnosnie ukladania styropianu na chudziaku (papa+folia najpierw)1. Jak poradzic sobie z rurkami elektroinstalacyjnymi, ktore biegna pod sciana na podlodze.Czytalem gdzies za zasypuje sie to piaskiem do wysokosci styro, ale jakos mnie to nie przekonuje,czy jest jakas inna metoda na wypelnienie przestrzeni miedzy rurkami a styro? 2. Czy plyty styropianowe jakos mocuje/klei sie do podlogi (folii)? pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcintar 29.09.2010 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2010 Zamiast styropianu można dać sobie perlit ekspandowany i wtedy masz wszystkie pustki zaizolowane i nie występują mostki cieplne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamykkamyk2 29.09.2010 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2010 Styropian się układa na folii, a nie klei. Ja u siebie takie miejsca w większości zasypywałem perlitem, a niektóre cieńszym styropianem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcintar 04.10.2010 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2010 Nie znam dobrej izolacji ze styropianem i rurkami. Choćbyś nie wiem jak się starał to i tak będziesz miał mostki cieplne w podłodze. Po prostu nie jesteś w stanie tak dopasować styropianu do rurek. Zawsze zostaną Ci jakieś przerwy. Można to dodatkowo zaizolować stosując wylewkę termoizolacyjną np. ja tutaj poleciłbym Izocer B-600 Certech. Moim skromnym zdaniem jest to najlepsze rozwiązanie jeżeli ktoś nie chce się bawić w wycinankę ze styropianem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts