bziuam 15.08.2010 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2010 Witam Wszystkich serdecznie, W mieszkaniu które kupiłem na balkonie mam ułożone płyki, specjalnie piszę płytki bo nie mam pewności jaką fantazją wykazali się poprzedni właściciele i czy nie jest to zwykła glazura. Do rzeczy. Na jednej z płytek jest wzór dekoracyjny, kwiatki jakieś. Chciałbym go usunąć, nie niszcząc oczywiście całej płytki. Próbowałem szczotką twardą i domestosem, ale schodzi bardzo bardzo powoli, i byłoby to zajęcie strasznie długotrwałe. Może macie jakiś patent na usuwanie, takich piękności ? Może jakaś benzyna, denaturat, płyn do czyszczenia piekarników ? Może to czymś zalać zostawić i potrzeb "drzeć" ? Będę wdzięczny za sprawdzone pomysły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 15.08.2010 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2010 1.Płytki to inaczej glazura - więc nie rozumiem pierwszego zdania.2. nie rozumiem całej reszty - chcesz usunąć wzór naniesiony fabrycznie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bziuam 15.08.2010 17:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2010 Ad1. płytki, w znaczeniu że nie rozróżniam czy to glazura czy terakota, jednak jest to nie ważne.Ad2. Zgadza się, chce usunąć wzór naniesiony fabrycznie.Wyjaśniając, jest on naniesiony na płytkę, pod ręką jest wyczuwalna różnica poziomów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawlo111 15.08.2010 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2010 Szlifierką z odpowiednim krążkiem np. filcowym do tego pasta scierna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bziuam 15.08.2010 17:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2010 Pawlo111: super, posiadam jedno i drugie, a na to nie wpadłem Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts