marcycha 16.08.2010 05:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2010 (edytowane) Cześć, dzięki za wcześniejszą poradę. Teraz zmagam się z następnym problemem. Proszę o poradę jakiej firmy mam wybrać piec gazowy dwufunkcyjny z zamkniętą komorą spalania. Na forum było tego typu pytanie, ale nie udzielono konkretnej odpowiedzi. Przypomnę, teraz mam junkersa dwufunkcyjnego z otwartą komorą spalania. Zimne mieszkanie 52 m, szczytowe, nieocieplone, nieodizolowane (może na drugi rok WSPÓLNOTA!- wiecie o co chodzi! Teraz będę ocieplać stropy piwnic i jedną ścianę klatkową, może to coś da. Szukam ciepła i oszczędności. Pozdrawiam wszystkich, proszę o opinie. Dysponuję kwotą 3000-4000tyś. Edytowane 16 Sierpnia 2010 przez marcycha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysztofLis2 16.08.2010 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2010 Przepraszam, ale nie do końca rozumiem, czemu chcesz wymieniać ten kocioł. Tylko dla oszczędności? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcycha 17.08.2010 06:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2010 tak, słyszałam, że piece z zamkniętą komorą są wydajniejsze zarówno pod względem dostarczanego ciepła, jak i kosztów. Obecnie temperatura w mieszkaniu w okresie grzewczym wynosi 19-20 st. lub włączamy nocną 18 st. rachunki jak na moje możliwości dość wysokie 400 -500 zł miesięcznie i wczoraj dostałam fakturę z nowymi cenami gazu, oczywiście podwyżka. Jestem w taryfie W3 wyższa opłata stała, zmienna i oczywiście podatek VAT, bez tych dodatkowych opłat nie byłoby problemu, przez ostatnie 3 letnie miesiące gazu napaliłam za 140 zł a zapłaciłam 300zł koszmar. Boję się co będzie podczas zimy, dlatego muszę szybko działać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts