Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Marcycha -jakiej firmy piec gazowy

marcycha

Recommended Posts

Cześć, dzięki za wcześniejszą poradę. Teraz zmagam się z następnym problemem. Proszę o poradę jakiej firmy mam wybrać piec gazowy dwufunkcyjny z zamkniętą komorą spalania. Na forum było tego typu pytanie, ale nie udzielono konkretnej odpowiedzi. Przypomnę, teraz mam junkersa dwufunkcyjnego z otwartą komorą spalania. Zimne mieszkanie 52 m, szczytowe, nieocieplone, nieodizolowane (może na drugi rok WSPÓLNOTA!- wiecie o co chodzi! Teraz będę ocieplać stropy piwnic i jedną ścianę klatkową, może to coś da. Szukam ciepła i oszczędności. Pozdrawiam wszystkich, proszę o opinie. Dysponuję kwotą 3000-4000tyś. Edytowane przez marcycha

tak, słyszałam, że piece z zamkniętą komorą są wydajniejsze zarówno pod względem dostarczanego ciepła, jak i kosztów. Obecnie temperatura w mieszkaniu w okresie grzewczym wynosi 19-20 st. lub włączamy nocną 18 st. rachunki jak na moje możliwości dość wysokie 400 -500 zł miesięcznie i wczoraj dostałam fakturę z nowymi cenami gazu, oczywiście podwyżka. Jestem w taryfie W3 wyższa opłata stała, zmienna i oczywiście podatek VAT, bez tych dodatkowych opłat nie byłoby problemu, przez ostatnie 3 letnie miesiące gazu napaliłam za 140 zł a zapłaciłam 300zł koszmar. Boję się co będzie podczas zimy, dlatego muszę szybko działać.