dayus 16.08.2010 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2010 WItam!Muszę położyć ścianę z płyt Karton-Gips.Wymyśliłem sobie,ze na ścianę murowana i otynkowana(stary tynk) poloze stelaż drewniany (grubość ok 1cm) i na to przykręce płyty GK?Całość (stelaż+płyta GK) nie może właśnie przekroczyć 3-4cm Czy taka robota nie popęka na łączeniach? Myślę o samej spoinie bez siatki i jakimś dobrym gipsie wykańczającym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafsli_rs 16.08.2010 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2010 Możesz bez stelażu, przykleić karton-gips na tynk, o ile tyk jest dobrej jakości. A dlaczego nie chcesz dać siatki na spoiny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bastorek 16.08.2010 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2010 Siatka musi być, no a jakbyś skusił się na 5cm to byś mógł zrobić to na stelażu metalowym, najpewniejsze! Drewno poddane będzie warunkom atmosferycznym i może sie wichrować co doprowadzi do pęknięć lub wysadzania płyt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ANSEXXX 16.08.2010 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2010 dayus śmiało rób jak uważasz będzie ok nie trzymaj się zasad jakie są sprawdzone Trzeba i,śc do przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 16.08.2010 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2010 dayus śmiało rób jak uważasz będzie ok nie trzymaj się zasad jakie są sprawdzone Trzeba i,śc do przodu popieram! szczególnie w dobie postępu technicznego i wszelkiej maści domowych wynalazków! "stelaż" 1cm to jest to! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ANSEXXX 16.08.2010 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2010 a zapomniałem jak bedziesz go mocował to na 5calowe gwoździe aby sie dobrze trzymał lub fi 12 Kołki 150długie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts