niemodna 27.01.2011 07:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 może nie jest to opisane od razu, ale mąż zamontował kolejne 2 ościeżnice (3 .nie do końca, bo się skończyła pianka), w tym jedne drzwi już założyliśmy - z powrotem jesteśmy oddzieleni od wiatrołapu. poza tym bawie się programem google sketchup i próbuję zwizualizować dom i ogród po wszystkich przebudowach i remontach... jak doprowadzę to do nieco ładniejszego wyglądu, to pokażę zdjęć drzwi nie będę na razie wstawiać, bo dookoła ościeżnicy jest tak samo brzydko jak przy łazienkowych. Drzwi różnią się tylko tym, iż mają wszystkie 3 matowe szybki. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niemodna 27.01.2011 12:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 acha, i jeszcze jedna rzecz, Redakcja Muratora (a dokładniej to chyba Mikołaj) dotrzymuje słowa, fakt, że z opóźnieniem ale dostałam prezent - chyba jednak byłam grzeczna a prezentem tym jest fajny pendrive z logiem muratora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dankan 29.01.2011 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2011 Witam! My w tym roku również zaczynamy remont domu, czekamy tylko na ocieplenie. Chcemy jak najszybciej zamieszkać więc pewnie zamieszkamy na budowie ale do tego juz nastrajamy sie psychicznie. Do wakacji chcemy zrobic dół i zamieszkać, reszta kiedys tam jak pozwola fundusze.Będziemy do Was zagladac, już nie możemy doczekac sie kolejnych zdjeć. Pozdrawiamy i życzymy powodzena!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niemodna 08.02.2011 07:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 No cóż - na muratorze bywam teraz mniej niż wcześniej, ale to chyba dlatego że aktualnie mamy pogodowy przestuj budowlany, czekamy na poprawienie i ustabilizowanie się pogody, bo czeka nas prucie i robienie nowej wylewki w salonie, a przy okazji "pójdzie" kuchnia celem zrobienia ogrzewania podłogowego... więc czekamy na poprawę pogody... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 08.02.2011 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 Ach ta pogoda ,już w powietrzu czuć wiosną i oby tak już zostało , bo my też jesteśmy przed wylewką w jednym z pokoi i przedpokoju, nie wspomnę o tynkach:(Powoli powoli do przodu - jakieś fotki poproszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niemodna 08.02.2011 08:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 ale zdjęcia czego mam zrobić? bałaganu przed kuciem wylewek? czy starej wylewki... na prawde nie ma czemu zdjęć robić, bo nic się nie dzieje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dankan 13.02.2011 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 Wszelkie zdjęcia mile widziane nawet te bałaganu!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dankan 13.02.2011 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 U nas juz w mieszkaniu istne pielgrzymki kupujacych. Mam nadzieję, że w ciągu miesiąca sprzedamy mieszkanie i zaczniemy nasz remont. Plany mamy wielkie ale zobaczymy jak z realizacja??!! Jedna dobra informacja to fakt, że sam jestem w stanie zrobic wiekszośc remontu. W zasadzie juz drobna wprawę mam, wyremontowałem dwa mieszknia od podstaw wiec teraz czas na dom!! Hehe!! To będzie grubsza sprawa i jestem ciekaw jak mi pójdzie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dankan 13.02.2011 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 Od dłuzszego czasu czytam dzienniki innych (między innymi Wasz) i tak prawde powiedziawszy to one sa dla mnie najwieksza inspiracja!!Niemodna życze pogody i powodzenia w remoncie!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niemodna 14.02.2011 07:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 Niemodna życze pogody i powodzenia w remoncie!! oj pogoda, takie co najmniej +10 na plusie by się przydała, bo możnaby wtedy zrobić te wylewki... :/ a tak swoją drogą... przykleiliśmy przez weekend folię paroizolacyjną na sufit w łazience i pół sufitu przykręciliśmy, dzisiaj drugie pół, później trochę szpachlowania, malowanie, i będzie można założyć kabinę prysznicową, kaloryfer (mamy podłogowe, więc ciepło jest, ale nie ma gdzie suszyć ręczników), no i trzeba będzie poszukać już konkretniej szafek pod umywalki i lustra, a na to na prawdę nie mam pomysłu... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niemodna 14.02.2011 07:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 UWAGA, uwaga... good news - Urząd Skarbowy oddał nam pieniążki z VZM-a :) - chociaż raz nie my jemu, a on nam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niemodna 02.03.2011 09:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 (edytowane) kilka prac w salonie wykonanych - wylana dwukrotnie wylewka samopoziomująca - jednak nie skuwaliśmy całości. Najpierw ATLAS SAM 100, tutaj nie powtórze, jak brzydko mąż mówił, ale generalnie mu nie spasowała ta wylewka. Przyzwyczajenia do wylewek tradycyjnych, a nie anhydrytowych (chyba tak to się pisze) robią swoje. Poza tym po tej wylewce pozostały góry i doliny, no ok, może i nie była to warstwa 5 cm, tylko "nieco mniej" ale tak czy siak, nie polecamy... uzupełniona alpolem ap420 (chyba) i weber floor, jaki dokładnie nie wiem. Generalnie to podłoga sobie teraz wysycha, a jednocześnie jest zbijany sufit (deski+trzcina i tynk) celem oglądnięcia legarów. W najbliższym czasie trzeba kupić wełnę mineralną, stelaże i płyty gk i zdecydować się w końcu na kolor w salonie oraz czy będą jakieś dekoracje... zakupić panele (niestety - z uwagi na to, że remont trzeba skończyć jak najszybciej, bo mamy go po prostu dość...) Później podwiesić sufit między krokwiami, przecież nie trzeba ich chować, skoro już są no i wypadałoby jeszcze zaprezentować kilka zdjęć, to może jakoś dzisiaj, jak wrócę z pracy o przyzwoitej godzinie... Edytowane 2 Marca 2011 przez niemodna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niemodna 05.03.2011 10:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2011 zdjęć wylewki nie ma.. ale są sufitu, dzisiaj mąż zbija tynk, trzcinę, deski, i drugi raz deski, na których są trociny z wapnem. Później będziemy wkładać wełnę i robić konstrukcję do gk między krokwiami, krokwie w salonie będą widoczne. Oto kilka zdjęć (przepraszam za jakość, ale nic nie zdążyłam ustawić zanim zostałam wyrzucona...) przed - inny kawałek: w trakcie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niemodna 06.03.2011 19:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2011 i kolejna aktualizacja - całość jest już zerwana, gruz jeszcze nie sprzatniety, ale to nie praca na niedzielę... dzisiaj, chyba dla relaksu, mąż właśnie czyści legary: przed czyszczeniem: po czyszczeniu: jutro może będziemy je (w końcu ja też) malować lazurą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niemodna 23.03.2011 10:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 sufit w salonie przygotowany pod gk, wełna już upchana, wczoraj skończone, trzeba będzie kupić płyty.obok pieca kaflowego będzie położone kilka płytek podłogowych (tych co w łazience, bo jeszcze troche zostało), żeby zabezpieczyć na wszelki wypadek przed żarem itp, zwłaszcza, że na podłodze będą panele.łazienka już prawie cała wyszlifowana, czeka na farbę... przed panelami w salonie będziemy robić jeszcze podłogowe w kuchni... zdjęcia wieczorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niemodna 27.03.2011 14:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 co prawda dopiero dzisiaj... stelaż: trochę wełny: cały w wełnie: jeszcze tylko folia i płyty gk, na które czekamy... w międzyczasie układają się płytki w wiatrołapie, zdjęcia następnym razem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niemodna 29.03.2011 09:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 wiatrołap: płytki przy drzwiach zewnętrznych nie są ułożone, ponieważ niedługo będziemy te drzwi zmieniać. Mąż stwierdził, że wtedy te kilka płytek dotnie. Po lewej stronie jest wejście na poddasze i zejście do piwnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madzia i Grzegorz 29.03.2011 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 Witaj, od jakiegoś czasu podglądam Twój wątek. Zauważyłam dziś że masz drewniany strop. Możesz powiedzieć czy planujecie zaadaptować to poddasze na pokoje??? Jeśli możesz to wklej jakąś fotkę na której widać wejście na górę. A tak swoją drogą to mega remont macie!!! Podziwiam takich zapaleńców jak Wy i mocno im kibicuję bo sama wzięłam się za taki remoncik:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niemodna 30.03.2011 07:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2011 wejście na górę to zwykłe schody, już są, postaram się je jakoś odsłonić, bo aktualnie są "nieco" zagracone, ponieważ staraliśmy się wynieść jak najwięcej rzeczy z dołu i część na poddasze nie dotarła... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 07.04.2011 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 co prawda dopiero dzisiaj... stelaż: trochę wełny: cały w wełnie: jeszcze tylko folia i płyty gk, na które czekamy... w międzyczasie układają się płytki w wiatrołapie, zdjęcia następnym razem. A czy te kabelki nie muszą być schowane w tzw. peszelach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts