Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik niebudowy (bo remontu)

niemodna

Recommended Posts

• Odpowiedzi 535
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

stare dechy były, ale za małe/ za wąskie i w ogóle - była rozebrana podłoga w kuchni, były zdjęte stare parapety, i jedne i drugie niestety się nie nadają. Parapety stare są za wąskie po wymianie okien na nowe, a dechy tym bardziej, zwłaszcza że w najlepszym stanie nie są. A tak - łatwizna, kupić, szlifnąć, pociągnąć bejcą... później chyba olejem. Finansowo w miarę korzystnie jest... A i nie szkoda będzie wymienić na coś innego, jak finanse pozwolą...

Co do drzwi to Mąż mówił że chciałby żeby były ze sklejki, będą wtedy w miarę lekkie no i da się obrobić kolorystycznie bejcą itd...

kredensik czeka na lepsze czasy, ale prawdopodobnie dostanie się mężowi do warsztatu, albo do obrobienia i na sprzedaż... chociaż kto wie...

ale jest plan na duuuuuuuuuuuuże akwarium w kuchni (jakieś 200x60x70), więc dla kredensu miejsca niet...

Grzeszycie ...taki kredens do garażu :no:

A teraz jak rozumiem parapeciki 30 cm, u nas ponad 40 cm jak nie więcej i dlatego dechy będą łączone na pióro-wpust plus klejone.

Jeżeli chodzi o spiżarkę to (dla mnie oczywiście) zamówiłabym takie same drzwiczki jak mebelki w kuchni, pięknie wszystko by się zgrało.

kuchnia... temat rzeka...

będziemy mieć w przyszłym tygodniu montaż.. korpusów szafek i blatu :/

drzwiczki będą dopiero za około miesiąc - z tego co się dowiedziałam, drzwiczki, które wybraliśmy robione są na specjalne zamówienie... więc dłuższy czas realizacji :/ jakaś tam inna metoda - nie jest to frezowanie... mam tylko nadzieję iż na cenie się to nie odbije... :/

w firmie w której zamawialiśmy kuchnię też dowiedzieli się o tym dopiero dzisiaj :( mogliśmy przecież wybrać inne frezowanie, gdybyśmy wiedzieli...

kuchnia... temat rzeka...

będziemy mieć w przyszłym tygodniu montaż.. korpusów szafek i blatu :/

drzwiczki będą dopiero za około miesiąc - z tego co się dowiedziałam, drzwiczki, które wybraliśmy robione są na specjalne zamówienie... więc dłuższy czas realizacji :/ jakaś tam inna metoda - nie jest to frezowanie... mam tylko nadzieję iż na cenie się to nie odbije... :/

w firmie w której zamawialiśmy kuchnię też dowiedzieli się o tym dopiero dzisiaj :( mogliśmy przecież wybrać inne frezowanie, gdybyśmy wiedzieli...

To odważna jesteś takie zakupy w ciemno - co by Cię taka mała zaskoczka nie zabiła :o

Rozumiem, że nie pytaliście się i nieuzgadnialiście ceny w przypadku tego "specjalnego zamówienia" - podziwiam Was za to. Z doświadczenia wiem, że takie zamówienia znacznie więcej kosztują, niż te standardowe. Wiem, że nie zawsze standard pasuje i można go zamontować, że czasem trzeba użyć czegoś tam na zamówiony wymiar. Jednak, mimo wszystko podziwiam Was.

nie, fronty wszystkie są takie jak wcześniej podawałam (post 159). Jeden jest ze szkłem, też jest info...

Dla przypomnienia, taki kolor:

http://www.restol.com.pl/www/phpThumb/phpThumb.php?src=../photos/o/g_1130.jpg&w=640&h=480

taki frez:

http://www.restol.com.pl/www/phpThumb/phpThumb.php?src=../photos/o/pg_1151.jpg&w=640&h=480

Tak, mam w domu na parterze 5 okien... Żadne nie jest wymiarowe - w salonie 260*160, kuchenne ma rozmiar 190 na 170... i weź tu coś wymyśl... ale z drugiej strony w domu jest jasno :)

Kuchnia bez frontów i bez szuflad będzie w przyszły wtorek albo środę (oczywiście na razie też bez docelowej lodówki i piekarnika - $$$...)

A co do płytek - mamy już kupione, mamy trochę w tym i trochę w tym kolorze.

Jest myśl żeby mozaikę położyć na ścianie, bo jak znam życie to u mnie farba nie zdałaby egzaminu, a olejnej nie chce, na szkło się nie godzi mój ślubny, a kolejnego odcienia płytek nie chcę wprowadzać...