Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik niebudowy (bo remontu)

niemodna

Recommended Posts

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 535
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

kilka zdjęć łazienki jest w poście #109, nic więcej na razie nie wrzucam, bo dalej jest niedokończona - nie zamontowaliśmy jeszcze kaloryfera, kabiny prysznicowej, nie ma lustra, szafek na umywalki, nie jest obudowana wanna... heh, czasu za mało na to wszystko jak się pracuje, a w międzyczasie robiliśmy inne rzeczy, bo mają większy priorytet niż dokończenie łazienki, z której jest jak korzystać...

Temat kominów u nas powrócił...

znaczy się wczoraj wzięliśmy się za czyszczenie kominów - zostałam pomocnikiem "kominiarza", czyli tym kto odwala brudną robotę...

Jeden z 3 szybów w kominie przetkany, dom zmyty, psy wykąpane (oczywiście udało im się wejść w sadzę więc trzeba było zrobić szybką, nieplanowaną interwencję).

Oprócz tego wczoraj przyszedł mój zakupiony na allegro odkurzaczyk, dyson, co prawda starszy model, używany, ale ja jestem zadowolona, zwłaszcza że w tej cenie porządnego nowego bym nie kupiła, wiecie, życie bez odkurzacza, przy remoncie i 2 psach... spróbujcie a nie będziecie mi się ani trochę dziwić.

A co do samego odkurzacza, jeśli oni poprawili technologię w nowszych modelach, a podobno tak, to ja już nigdy ich nie zdradzę... Zwłaszcza że ciągnie maleństwo jak szalone, nie trzeba kupować worków, nie trzeba kupować filtrów, bo myje się je w wodzie...

tak, jestem zadowolona tak samo jak z mopa, idę posprzątać w domu.

pozdrawiam.

Zakupiliśmy listwy przypodłogowe do salonu, na razie mamy surowe drewno i nie mam w ogóle koncepcji jak je wykończyć...

dla przypomnienia, salon wygląda "mniej więcej", przynajmniej jeśli chodzi o kolory, tak:

SG107180.JPG

skoro są listwy to po wiatrołapie i kuchni przyjdzie czas na salon, tylko co z tymi listwami, białe czy bejcować na kolor podłogi, chyba że ktoś ma jeszcze inny pomysł?

Jestem jestem :D ale ekspertem to już raczej nie :rolleyes: Jednakowoż z własnych doświadczeń gorąco polecam białe listwy przypodłogowe. Pięknie podkreślają kolor podłogi i scian :yes: Nie wiem czym malują inni ale ja malowałam białą emalią akrylową do drewna i metalu Magnata (d16 jezeli dobrze pamiętam). Miała być jednowarstwowa, ale to tylko w teorii. Ja malowałam 4-5 warstw i dopiero jak mi się spodobało to skończyłam :) Czekam na efekty twoich prac :popcorn:

Po pierwsze- trzeba umieć wklejać zdjęcia. Po drugie- trzeba mieć dobry aparat, aby na zdjęciu wyszedł rysunek drewna. U mnie brak sprzętu i umiejętności. A bejca jest firmy dragon i nazywa się rustykalna. Można też spróbować czystym denaturatem na niepotrzebnym kawałku drewna, bo i tak będziesz malować na biało. Powodzenia

Listwy biale chyba najlepsze bo kompletuja sie z framuga drzwi na taras. Nie wiem co modne a co nie, tutaj zawsze biale sa. Ja mam drewniane i przy kazdym malowaniu scian odswierzam swoje malujac farba olejna. Tyle ze tutaj nie sa popularne listwy gdzie widac sloje. Dobrze wiedziec, nie wiedzialam ze tak tez sie robi.

nie wiem, czy tak się robi czy nie, więm, że spróbuję, bo może mi się spodoba?

pamiętacie moją nieszczęsną łazienkę??

no to mam pomysł... w związku z brakiem kaski na szafki, które mi się podobają... mam 2 stare kuchenne i resztę blatu z kuchni (tutaj polakieruję)...

potrzebuję pomysł, jak przerobić szafki aby pasowały do moich chaplinów... a ze zmian w łazience:

mam zamontowany kaloryfer

mam lampę

nadal nie mam lustra i oświetlenia przy nim...

Słuchaj łatwiej nam będzie coś Ci doradzić jak wkleisz jakieś zdjęcie, bo szukać łazienki się nie chce. No może my pójdziemy ale pamiętaj ,że na tym FM siedzą inni i może im się nie chcieć . Łatwiej o takie rady ze zdjęciem. Cyknij zdjęcie tych szafek to pomyślimy , już mi coś tam świta ;)