niemodna 10.09.2011 05:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2011 Dzisiaj do odebrania jest lodóweczka wcześniej wymieniony samsung. a mąż, zamiast zajmować się remontami zajmuje się przygotowywaniem drewna na opał - najwyższa pora... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alana 18.09.2011 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2011 I jestem z rewizytą Nie widziałam nigdzie fot łazienki, a raczej z robót w łazience Na jakim jesteście etapie? I jaki masz na nią pomysł? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niemodna 19.09.2011 07:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 kilka zdjęć łazienki jest w poście #109, nic więcej na razie nie wrzucam, bo dalej jest niedokończona - nie zamontowaliśmy jeszcze kaloryfera, kabiny prysznicowej, nie ma lustra, szafek na umywalki, nie jest obudowana wanna... heh, czasu za mało na to wszystko jak się pracuje, a w międzyczasie robiliśmy inne rzeczy, bo mają większy priorytet niż dokończenie łazienki, z której jest jak korzystać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niemodna 21.09.2011 06:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2011 Temat kominów u nas powrócił... znaczy się wczoraj wzięliśmy się za czyszczenie kominów - zostałam pomocnikiem "kominiarza", czyli tym kto odwala brudną robotę...Jeden z 3 szybów w kominie przetkany, dom zmyty, psy wykąpane (oczywiście udało im się wejść w sadzę więc trzeba było zrobić szybką, nieplanowaną interwencję). Oprócz tego wczoraj przyszedł mój zakupiony na allegro odkurzaczyk, dyson, co prawda starszy model, używany, ale ja jestem zadowolona, zwłaszcza że w tej cenie porządnego nowego bym nie kupiła, wiecie, życie bez odkurzacza, przy remoncie i 2 psach... spróbujcie a nie będziecie mi się ani trochę dziwić.A co do samego odkurzacza, jeśli oni poprawili technologię w nowszych modelach, a podobno tak, to ja już nigdy ich nie zdradzę... Zwłaszcza że ciągnie maleństwo jak szalone, nie trzeba kupować worków, nie trzeba kupować filtrów, bo myje się je w wodzie... tak, jestem zadowolona tak samo jak z mopa, idę posprzątać w domu. pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kardamina 21.09.2011 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2011 Miło czytać, kiedy można wyczytać zadowolenie ps. wcześniej pytałaś skąd jesteśmy - chodziło o markety budowlane - jestem z Wielkopolski. "Pod nosem" mam Castoramę i Nomi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niemodna 24.09.2011 17:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2011 No to znów chodzę uśmiechnięta... kolejna drobna rzecz w domu zrobiona... no i są do odebrania listwy drewniane do salonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niemodna 28.09.2011 06:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2011 Zakupiliśmy listwy przypodłogowe do salonu, na razie mamy surowe drewno i nie mam w ogóle koncepcji jak je wykończyć... dla przypomnienia, salon wygląda "mniej więcej", przynajmniej jeśli chodzi o kolory, tak: skoro są listwy to po wiatrołapie i kuchni przyjdzie czas na salon, tylko co z tymi listwami, białe czy bejcować na kolor podłogi, chyba że ktoś ma jeszcze inny pomysł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 28.09.2011 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2011 Ja zrobiłabym na biało i nie chodzi o to ,że teraz jest to na topie ,ale o to ,że pięknie kontrastowałyby z kolorkiem na ścianie... łady kolorek:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niemodna 28.09.2011 07:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2011 też myślę o białym...to jeszcze jedno pytanie do Ciebie, jako eksperta - czym na biało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 28.09.2011 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2011 Niemodna zapytaj o to Alladyn , Ona już swoje malowała a ja jeszcze w polu jestem z listwami. Jaki tam ze mnie ekspert... samouk jestem , a sama masz eksperta w domu od budowlanki:D ... swoje : lampy , wieszak potraktowałam śnieżką do drewna . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niemodna 28.09.2011 10:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2011 tak, tylko ekspert od budowlanki lepiej żeby został postawiony przed faktem dokonanym - albo masz białe, albo je czyścisz i malujesz jak chcesz, bo wtedy wybierze białe...Chciałabym żeby po pomalowaniu nadal było widać strukturę drewna... Alladyn, gdzie jesteś?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alladyn71 28.09.2011 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2011 Jestem jestem ale ekspertem to już raczej nie Jednakowoż z własnych doświadczeń gorąco polecam białe listwy przypodłogowe. Pięknie podkreślają kolor podłogi i scian Nie wiem czym malują inni ale ja malowałam białą emalią akrylową do drewna i metalu Magnata (d16 jezeli dobrze pamiętam). Miała być jednowarstwowa, ale to tylko w teorii. Ja malowałam 4-5 warstw i dopiero jak mi się spodobało to skończyłam Czekam na efekty twoich prac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wimech 28.09.2011 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2011 Witam. Ja nie chcący fakturę drewna uzyskałem malując wcześniej bejcą spirytusową, ale że nie spodobał mi się odcień pomalowałem farbą. Bejca mocno wyciągnęła strukturę drewna. Proponuję zrobić próby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niemodna 28.09.2011 20:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2011 właśnie nie mam na tyle materiału żeby robić próby... heh... masz jakieś zdjęcie jak to u Ciebie wyszło? bo bejcę spirytusową jeszce mam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 28.09.2011 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2011 Wimech dawaj zdjęcie bo ja nawet nie wiem co to jest bejca spirytusowa:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alladyn71 29.09.2011 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 Są też farby pół transparentne, które uwypuklają słoje. Stosowałam taką, która nadawała nawet delikatny świetlisty połysk, nawet ładna, ale listwy chciałam czysto białe listwy, bo takie wydają mi się najładniejsze, dlatego malowałam farbą kilka razy. Co kto lubi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wimech 29.09.2011 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 Po pierwsze- trzeba umieć wklejać zdjęcia. Po drugie- trzeba mieć dobry aparat, aby na zdjęciu wyszedł rysunek drewna. U mnie brak sprzętu i umiejętności. A bejca jest firmy dragon i nazywa się rustykalna. Można też spróbować czystym denaturatem na niepotrzebnym kawałku drewna, bo i tak będziesz malować na biało. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 02.10.2011 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2011 Listwy biale chyba najlepsze bo kompletuja sie z framuga drzwi na taras. Nie wiem co modne a co nie, tutaj zawsze biale sa. Ja mam drewniane i przy kazdym malowaniu scian odswierzam swoje malujac farba olejna. Tyle ze tutaj nie sa popularne listwy gdzie widac sloje. Dobrze wiedziec, nie wiedzialam ze tak tez sie robi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niemodna 06.10.2011 07:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 nie wiem, czy tak się robi czy nie, więm, że spróbuję, bo może mi się spodoba? pamiętacie moją nieszczęsną łazienkę??no to mam pomysł... w związku z brakiem kaski na szafki, które mi się podobają... mam 2 stare kuchenne i resztę blatu z kuchni (tutaj polakieruję)...potrzebuję pomysł, jak przerobić szafki aby pasowały do moich chaplinów... a ze zmian w łazience:mam zamontowany kaloryfermam lampę nadal nie mam lustra i oświetlenia przy nim... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 06.10.2011 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 Słuchaj łatwiej nam będzie coś Ci doradzić jak wkleisz jakieś zdjęcie, bo szukać łazienki się nie chce. No może my pójdziemy ale pamiętaj ,że na tym FM siedzą inni i może im się nie chcieć . Łatwiej o takie rady ze zdjęciem. Cyknij zdjęcie tych szafek to pomyślimy , już mi coś tam świta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts