Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik niebudowy (bo remontu)

niemodna

Recommended Posts

• Odpowiedzi 535
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

eh, i z drewnem wczoraj nie skończyłam :(

a dzisiaj pada :(

nic - tu mały modboard dotyczący tej mojej łazienki... i niebieska szafka ;) złożone po części ze starych zdjęć, bo lampy zewnętrznej niestety nie mam, a jest dzisiaj tak brzydka pogoda ze jest za ciemno...

n57oaerhgmvdl27t.jpg_556x435_q85.jpg

teraz poproszę o pomysły na przerobienie tej szafki aby pasowała do łazienki ;)

Nic z tego zdjęcia nie rozumiem:eek: tak chcesz mieć tak?. Ale jeżeli masz tam motyw Chaplina i biało czarne kafle to szafeczkę zrobiłabym też w takich kolorkach np. pasy .Możesz je pomalować i gotowe. Jeżeli nie lubisz takich motywów to cyknij całą na biało nabij dookoła listewki ( można je postarzyć) i też polakieruj . Ja nic bym nie naklejała bo przy zlewie może się odklejać ...na ale to przecież jasne jest. Można nabić listewki jak Alladyn i też będzie piknie:)

lampa jest, chaplin jest, grzejnik jest, i jest wielki bałagan w łazience...

w łazience ma być jeszcze duże lustro, nad podwójną szafką i oświetlenie do niego.

kafelki nie są do samej góry, są do 2.1, nad nimi pomalowane na szaro, przy prysznicu położona moaika w kolorze podłogi (za nisko płytki).

problem z przemalowaniem szafki jest taki, że ta niebieska ma pozaokrąglane boki drzwiczek, gorzej z drugą, która nie...

szafka biało-czarna w pasy? tylko jak te pasy? poziomo, pionowo?

No to na pierwszy plan pójdzie dawno już obiecana lodówka...

SG107352.JPG

a marmurek jest jakiś taki, chociaż nie umiem go złapać aparatem, jak coś to zapraszam ;)

SG107360.JPG

A tutaj to pewne zdjęcie...

zasadniczo to w kuchni, ale okna ;)

SG107351.JPG

i zasłonięte:

SG107359.JPG

i teraz dziewczęta proszę o pomoc... skoro już nie mam zasłoniętego parapetu, to można zacząć robienie "wystawki", innymi słowy... jakąś misę na owoce i chyba jakieś flakoniki na liście poszukuję, macie jakieś pomysły co by tu dać?

acha, roleta była przymierzona na razie, zaraz ją ściągam i będę barwić, bo niestety w promieniu 20km od mojej wsi nie byłam w stanie kupić bawełny w kolorze innym niż różowy i biały, więc wybrałam biały... a teraz "masz babo barwnik..."

no i jeszcze jeden temat, nieco inny...

brzmi on wiatrołap i jest w trakcie prac, ale mniej więcej tak wygląda, na prawą stronę trzeba będzie zrobić ławkę na buty (na której da się usiąść) wyżej powiesimy starą półkę, jeszcze z pokoju małża z czasów gdy u rodziców mieszkał, no i jeszcze wieszaki trzeba będzie powiesić na kurtki...

SG107353.JPG

dobra... zdjęcia jeśli chodzi o kolor jutro, moim zdaniem kolor wyszedł fajny...

a wracając do tematu parapetu, to idąc po kolei...

zioła mam w planie powiesić na ścianie od spiżarki, czyli tej przy blacie po lewo od okna w pojemnikach asker z ikei...

o takich:

http://www.ikea.com/pl/pl/images/products/asker-pojemnik__66151_PE178298_S4.jpg

bardziej się zastanawiałam nad wystawą "kurzołapek" czyli generalnie jakiś świecznik, wazon, może do tego jeszcze taca/misa na owoce... nie chce mieć parapetu zastawionego, tego baaardzo nie lubię...