mania1220 13.10.2011 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 roletki - brawo. (czy bedziesz wieszala "zazdroski"...?? ...) Swiecznik jeden lub dwa i misa jak juz chcesz, byle nie za duza bo wystawac bedzie. Ja bym jednak stawiala na male doniczki z czyms tam. Nie musza byc ziola, moga byc male kwiatki, wrzosiki ipt, cioci w Polsce teraz kupilam w takich malych papryczki kolorowe malutkie. Zawsze to Ci wiecej zasloni okno przed sasiadami a i oku mile. Ewentualnie ...w Ikei maja fajne kwiatuszki, pokazywalam u siebie gdzies, ale sztuczne, ale kazdy inny ale ten sam rozmiar. Byle nie stawiaj tam plynu do naczyn Aaaa....korytarzyk o ktorym mowilas, no masz wiekszy, moj jest na 90cm, nie ma szans na wieszanie. U Ciebie sie da. Na buty sa fajne waskie szafeczki zamykane tez w Ikei je maja. A wieszaczki - no jesli to Ci nie przeszkadza i nie widac korytarza z salonu to podpatrz u Kubelkowej, fajne wieszaczki gdzies zrobila z czegos tam...z zawiasow? Takie pod Twoj styl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niemodna 13.10.2011 20:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 nie, zazdrostek nie będę wieszała. roletki w ciągu dnia jak są podciągnięte to nic nie komplikują a z ulicy nie widać co dzieje się w środku dopóki w środku nie włączam światła, czyli do wieczora... na razie zostaną same roletki, choć jeszcze muszę je usztywnić "po drodze", bo nie co za bardzo się uginają. A korytarz... korytarz jest po drugiej stronie domu względem salonu, czytaj... do salonu i do kuchni mam z wejścia za daleko, a korytarzyk (Wiatrołap) któremu zdjęcie zrobiłam kończy się za drzwiami, czyli ma jakeiś 2m długości bodaj na 120 szerokości, ale nie jestem pewna, a nie chce mi się go iść mierzyć... jest o tyle problematyczny, że są w nim drzwi wejściowe (już na szczęśćie otwierane na zewnątrz), drzwi widoczne na zdjęciu polewej, czyli drzwi do piwnicy i drzwi na poddasze, no i drzwi z w/w wiatrołapu do domu. Dobrze że nie ma jeszce jakichś jednych... Jeśli chodzi o tą ławę... to musi być na wymiar, a jest to 150cm, więc trzeba będzie samodzielnie wykonać... a jeśli chodzi o inspiracje: http://www.ikea.com/pl/pl/images/products/tjusig-awa-z-miejscem-na-buty__0092902_PE229646_S4.JPG http://www.ikea.com/pl/pl/images/products/norden-awka__0090965_PE225860_S4.JPG http://www.ikea.com/pl/pl/images/products/molger-awka__0095662_PE234540_S4.JPG A docelowa ławka będzie połączeniem tych wszystkich na raz, taki przynajmniej na razie mam pomysł, a niestety może mi się zmienić. Dlaczego nie chcę takiej: http://www.ikea.com/pl/pl/images/products/skar-szafka-na-buty--przedzialy__0087359_PE216596_S4.JPG Bo po pierwsze wcale nei jest taka bardzo pojemna względem zajmowanego miejsca... Po drugie dopóki nie będę mieć mojej zabudowanej ściany w sypialni nie będę miała gdzie trzymać bucików "wyjściowych". Po trzecie wyjściowe by do niej nie weszły, bo w związku z tym że niska jestem, a męża mam wysokiego to około 15-17 cm wysokości jeśli chodzi o tą szafkę to stanowczo za mało dla moich szpileczek, i takich tam innych butów... Więc najwygodniejsza będzie taka ławka, na której da się usiąść na czas przebierania butów zwłaszcza że ten korytarzyk jest tak olbrzymi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 13.10.2011 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 no to tak, masz racje z ta laweczka ...a co, nie mowilam ze roletki same starcza? zazdroskami bys caly urok popsula. Czy tymi pol roletkami. Wyglada naprawde slicznie. Jak wyschna wklejaj jak wyszly. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niemodna 13.10.2011 20:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 a na kurtki myślałam zrobić coś w tym stylu, czyli decha pod kolor szafki i wieszaki...http://www.ikea.com/pl/pl/images/products/leksvik-wieszak-z--uchwytami__35173_PE125774_S4.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niemodna 13.10.2011 20:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 są wyschnięte i wiszą, tylko koloru teraz nie złapię dobrze, poczekaj do jutra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niemodna 14.10.2011 07:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 ok, więc mała historia rolet... czyli jak to na wsi mieć coś co się podoba mechanizmu nie da się kupić materiału w kolorze nie da się kupić nic do usztywnienia rolety nie da się kupić... co zrobiłam że roleta działa? więc z tyłu wszyte są kółeczka plastikowe przezroczyste (te w pasmanterii są) w tunelikach włożone są patyczki do szaszłyków sklejone po 2, niestety nie udało mi się kupić żadnych drucików/plastików itd... mechanizmu nie ma żadnego, są wszyte dodatkowe kółeczka przez które przeciąga się żyłkę... no i największy hit - jak powiesić roletę? otóż wystarczy rzep, dziwnym trafem była "nowość", rzep z taśmą samoprzylepną, który do ramy okna po prostu przykleiłam... teraz zdjęcia roletek już wyfarbowanych: ja z efektu jestem zadowolona muszę jeszcze tylko wieczorem przyciąć bambusa albo znaleźć dla niego jakąś alternatywę no i trzeba się zastanowić co kłaść na parapet... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 15.10.2011 05:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2011 No elegancko A szukalas kolo domu? Czasami mozna znalezc duzo rzeczy nawet z remontu ktore mozna zuzyc na rurki, usztywnienia. A w ogrodniczym bylas? Jakies paliki do podtrzymania roslinek albo cus...? A myslalas o uszyciu ze dol jest prosty, lub jakos fajni przyciety albo wykonczony i wtedy nie trzeba wsadzac nic w zadne szlufki. Wystarczy dac obciazenie (zaszyc kawalki metalu) , normalnie w sklepach sa takie obciazenia ale mozna uzyc "byle-co". A na parapet hmmm...musze poszukac gdzies mam w inspiracjach , moze Ci sie spodoba. Taki jeden pomysl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niemodna 15.10.2011 05:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2011 w związku z robotą "chałupową" i tym że na prawde przeszłam sklepy od budowlanych zaczynając przez drogerie kwiaciarnie... i nie znalazłam nic, to już zrobiłam metodą chałupniczą, ważne że działają a na parapet szukaj, bo mnie tak drażni pusty że co chwilę muszę z niego sprzątać to kubek, to garczek.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 15.10.2011 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2011 ok...pomysly: 1. Deska, lutownica - zrob piekny napis i go postaw tam - "Uwaga parapet pod pradem!". 2. Dluga doniczka, plotek - zasiej rzezuche. 3.Dluga doniczka bez plotka - zasadz kaktusy. A na powaznie, wkleje u siebie pare fotek bo Ci nabrudze tu, moze cos Ci sie spodoba albo da pomysl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niemodna 15.10.2011 20:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2011 wrzucaj do mnie się nie bój, po to to jest... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 15.10.2011 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2011 za pozno, Ci wkleilam u siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kardamina 16.10.2011 00:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 ja sobie też podpatrzę - mogę ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niemodna 16.10.2011 17:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 jak dla mnie tak, ale nie tylko mnie pytaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 16.10.2011 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 no przeciez dla wszystkich wklejam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niemodna 18.10.2011 05:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 aaa..... muszę to mieć... tylko skąd kasę wziąć? kto mi kupi albo zrobi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seven... 18.10.2011 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 Ale fajny kolor Ci wyszedł tych roletek ociepliły białe framugi okna! konik słodki ale nie mam kasy, więc Ci nie kupię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 18.10.2011 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 Sorki ja też nie mam kasy, coś mi się wydaje ,że to konik dla dzidziusia idealny do pokoju dziecięcego... a może i u Was ktoś potupta ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niemodna 18.10.2011 14:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 (edytowane) nie.. to konik którego myślałam dać na parapet w kuchni o tak: http://www.laskowscydesign.pl/files/370/lampa_patataj_room.jpg Zdjęcie ze strony http://www.laskowscydesign.pl Edytowane 18 Października 2011 przez niemodna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 18.10.2011 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 Ups ... w takim razie jak dla mnie to taki konik jest do sypialni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niemodna 18.10.2011 17:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 no właśnie w sypialni nie... tylko szukam czegoś fajnego, nietypowego i w ogóle, co nada naszej kuchni klimatu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts