Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik niebudowy (bo remontu)

niemodna

Recommended Posts

• Odpowiedzi 535
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

mam lepszy pomysl - popros go ladnie zeby nie tylko poszukal cegos ale i zrobil :)

Ewewntualnie niech sprawi Ci prezent...nie masz jakichs imienin, urodzin, rocznicy pojscia do pierwszej klasy, pierwszego rozbitego kolana?? :) wazne powod znalec.

a nie wiem o co Tobie chodzi? Jednym chodzi zeby miec cos sie podoba a drugiemu zeby miec to i samemu zrobic i miec wieksza radoche :hug:

wiesz, dzisiaj to on fuguje wiatrołap, więc nie będę mu szukała zajęcia...

generalnie to ostatnio dzień w dzień po pracy je obiad, później 20-30 minut drzemki i mniej więcej do północy robota w domu i tak dzień w dzień...

więc prędzej sama zrobię albo skądś uzbieram pieniążki niż będę go o to prosić...

tylko żeby było jak najbardziej sztywne i jak najtańsze...

a swoją drogą...

wczoraj mąż zafugował wiatrołapik... tu zdjęcie w czasie fugowania:

SG107390.JPG

dziś już kończy malować, jeszcze tylko halogeniki trzeba będzie pozakładać (byłam dzisiaj kupić najzwyklejsze, najtańsze, "satynowe")

a ja przywiozłam ostatnio pewne cudo :)

SG107366.JPG

SG107367.JPG

i mam chwilowo taką śmieszną lampkę w kuchni postawioną, ale za wysoka jest, trzeba będzie o czymś innym pomyśleć...

kafli sie nie pozbędę, stolik generalnie orginalny z przełomu XIX i XX wieku, w stanie prawie niezmienionym :)

hmm.. almafi, wrzucisz jak taki wypalony anioł wygląda?

bo chciałabym żeby:

1. zachować te linie proste...

2. móc zrobić wzory

3. żeby fajnie wyglądało

4. mam bardzo malutki piekarniczek, sprzedawany jako "piekarnik do pizzy", generalnie to podstawa ma max 25x20 cm... a wysokość max 25, ale to z nóżkami, więc żeby mi się zmieścił...

sa lampy papierowe, pelno ich. Zakladajac ze to ma byc lampa dekoracyjna a nie do pracy/czytania zarowka bedzie nie dosc ze mala to slaba, wiec mozna ja z papieru zrobic. Chociaz ja mysle ze najlepiej ze starego abazura.

niemodna, nie bede wklejac bo jest troche fotek...wejdz na te strony, jest jeszcze pomysl na inna lampe:

http://artmortar.co.uk/2011/05/03/custom-paper-lamp-shade/

http://www.chicaandjo.com/2009/02/03/cricut-lamp-shade/

tu ponizej zobacz sobie video:

http://www.chicaandjo.com/2009/02/03/cricut-lamp-shade/

Niemodna, nie znajde anioła w piwnicznym remontowym bałaganie. Ale jeśli Ci zależy na równych krawędziach, to wypalanie nie wchodzi w grę. Trza z czegoś wyciąć. A może coś takiego? Strona wprawdzie w przygotowaniu, ale pisze czego dotyczy. Ciekawe ile kosztuje takie wycięcie.

http://www.wigalaser.eu/

wiatrołap skończony(!) jako pierwsze pomieszczenie w domu :)

SG107411.JPG

SG107412.JPG

na razie na buty stoi szafka "z odzysku", daaawno dawno temu miałam ją w swoim pokoju, "przydaś", dopóki nie zrobię docelowej ławy...

SG107413.JPG

i trójkąt na suficie, bo jedno to za mało, dwa też... więc są trzy lampki, a przecież nudno też nie może być ;)

SG107414.JPG