Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik niebudowy (bo remontu)

niemodna

Recommended Posts

• Odpowiedzi 535
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Kardaminko a czemu zakładasz ,że Niemodna tym się przejmuje nic takiego nie napisała ... ja tak tego nie odebrałam;) O wiele łatwiej jest z malowanymi ścianami niż z tapetami , jak Ci się znudzi to wałek z farbą i ciach nowa ściana , tapeta to już większy wydatek i roboty dużo więcej .

Ale te nowoczesne tapety to są piękne czasem mam na taką ochotę , chociaż na jedną ścianę.

Kubel'ko, zmiana planów (czegokolwiek one dotyczą) podczas remontów jest nieunikniona. Przynajmniej mnie tego życie nauczyło - po prostu, tak jest i już.

Podałąm swój przykład - to zły przykład. W ogóle nie powinnam takiego przykładu tym miejscu przytaczać, bo nie ma do czego wracać. :( Przepraszam

byłam dzisiaj w krakowie, więc przy okazji wstąpiłam do ikei :)

kupiłam sobie celem przełamania jesiennego doła kilka rzeczy celem udomowienia domu ;)

m.in. taki świecznik do kuchni:

http://www.ikea.com/pl/pl/images/products/nasvis-swieczniki--szt__0118249_PE273782_S4.JPG

dechę do krojenia:

http://www.ikea.com/pl/pl/images/products/lamplig-deska-do-krojenia__46034_PE142655_S4.jpg

pojemnik na reklamówki:

http://www.ikea.com/pl/pl/images/products/rationell-variera-pojemnik-na-torby-plastikowe__23136_PE073391_S4.jpg

matę do szuflady, bo talerze czasem mi się lekko ślizgały...

http://www.ikea.com/pl/pl/images/products/rationell-variera-mata-szuflady__23132_PE099993_S4.jpg

i torbę na pranie, do sortowania

http://www.ikea.com/pl/pl/images/products/skubb-torba-na-pranie__68551_PE182714_S4.jpg

i olej do blatu ikeowski, bo raczej jest lepszy od tego co u nas mogę kupić, szkoda tylko że na razie środki finansowe ograniczone, bo najchętniej to bym chyba z pół ikei wyniosła... ;)

Co to jakaś epidemia dołowa na forum:o ... mnie też nie ominął , tylko że jakbym się jeszcze wybrała do Ikei to wyszłabym jeszcze bardziej zdołowana ( czytaj z pustymi rękoma :cry: ) . Świeczniki fajne , ja lubię bardzo pod każdą postacią a ten plastikowy dziwolong na reklamówki też mam i nie mogę na niego patrzeć, paskuda jakich mało ,ale gdzieś torby trza trzymać .

Zabawne jak go przywiozłam i rozłożyłam to ze złości pierdyknełam nim o podłogę , trzeba było zobaczyć minę mojego męża:o

swieczniki ladne a reszta jak najbardziej przydatna - i za to lubie Ikee, za te pierdolki. Jeszcze sie nie zdazylo zebym nie wyszla chociazby z jedna mala rzecza...Oj nie...raz wyszlam zostawilam bo im siadly kasy i tylko jedna dzialala a ludzi bylo ze hej. M sie wrocil po to nastepnego dnia (on ma najfajniej, pracuje sciana w sciane z Ikea).

A z tymi blatami - co sie stanie jak sie sok z burakow wyleje,albo barszczyk albo cokolwiek farbujacego??? Nic kompletnie nie wsiaka w drewno??

eh, widzę plus - cena...

a generalnie to z resztą wszystko zależy chyba od tego jak są zamocowane, niestety nie wszystkie jeszcze mam obrobione, bo niestety jak się remontuje tylko po pracy... to jest jak jest, zwłaszcza że wydaje mi się iż pewne rzeczy mogłabym zrobić, a mam to definitywnie zabronione...

jak wrócę do domu, to zrobię zdjęcia i Ci pokażę.

dobra... mamy problem, zaczął się odklejać fornir ze stołu który miał być do kuchni (jeszcze w spadku po poprzednich właścicielach domu...)

a stół jest fajny - otwiera się na 2 razy większy, więc zastanawiam się, czy nie warto by było spróbować reanimacji, w związku z tym...

jaki fornir na blat kupić?

jaki fornir na nogi stołu?

macie jakiś pomysł, jak by to mogło wyglądać?

szukając fornirów trafiłam na sklep na allegro, o ten: http://allegro.pl/sklep/20127290_pphu-art-decor?order=t&id=20127290&category=403787

podpowiecie coś?

zaraz wrzucę zdjęcia dla Alany :)

idąc po kolei...

łazienka od środka, na równo z płytkami:

SG107434.JPG

SG107435.JPG

łazienka od korytarza (niewykończone):

SG107437.JPG

drzwi do wiatrołapu od korytarza (niewykończone):

SG107438.JPG

drzwi do korytarzyka od wiatrołapu (te co wyżej, tylko od drugiej strony, wykończone)

SG107439.JPG

SG107440.JPG

drzwi na poddasze w wiatrołapie, tak samo osadzone są drzwi do piwnicy, które są zaraz obok, ościeżnica na równo ze ścianą:

SG107442.JPG

wiem, zwłaszcza że biorąc pod uwagę to jak różne są grubości ścian u nas, to było to jedyne rozwiązanie... acha - co do łazienki, to z tego co pamiętam najpierw zamontowali ościeżnicę a dopiero później kładli płytki do końca (tą jedną rzecz robiła firma i do tej pory żałuję)

acha - co do łazienki, to z tego co pamiętam najpierw zamontowali ościeżnicę a dopiero później kładli płytki do końca (tą jedną rzecz robiła firma i do tej pory żałuję)

tak wiem, u mnie Panowie od kafli kończą robotę w weekend, ale płytkami dojeżdżają tylko tam gdzie mogą. Będą musieli wrócić jak zamontujemy drzwi zeby obrobić kafle do ościeżnic.