Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik niebudowy (bo remontu)

niemodna

Recommended Posts

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 535
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam

Rozpoczynając lekturę tematu miałem nadzieje ze baza będzie w gorszym ewentualnie podobnym do mojego frontu stanie :( i że będzie to niejako kopalnia wiedzy :),niestety nie, jest niebo lepiej, ale napotykaliście się na podobne problemu jak ja tylko w mniejszej skali.

wkrótce zdjęcia z przed i w trakcje nadal mam 1/3 do końca

• 1 month później...
  • 3 weeks później...

Wstalam dzisiaj w nocy bo sie mi pic chcialo, a dokladnie bylo po 2 w nocy. I tak przez chwile jak cien lazilam po domu. Pomyslalam ze jak wstane to musze przyjsc do Ciebie bo cos cicho i Cie wywolac. Normalnie telepatia????!!! Napisalas o 8:27 rano (!!) a to u mnie 2:27 w nocy byla, ale cyrki.

Co sie stalo, jaki wypadek??? Wszystko juz w pozadku??

Mozaika lasnie do szafek i blatu pasuje. A sciany na jaki kolor beda, na bialo?

A w lazience lustro masz wklejone miedzy kafle?

Lustro w łazience jest tymczasowe, więc sobie wisi... generalnie to docelowo umywalki będą 2, a lustro dużo szersze, ale szwagierka pozbywała się tego, więc jeszcze chwilę posłuży nam.

Ściany w kuchni na biało. Najbardziej mi się podoba, choć eM marudzi, że będzie musiał często malować (nie mój problem ;) )

A wypadek... taki tam mały, ze skasowanym całkowicie samochodem, jeszcze w styczniu, aczkolwiek z eMem już wszystko w porządku (nawet wrócił już do pracy) więc nie ma o czym pisać...

no - dlatego zniknęłam, bo nie było na nic poza szpitalami czasu...

Osz Ty!

Wypadki chodzą po ludziach :/ nigdy nie wiemy co czeka za rogiem. Ważne że już doszedł do siebie i że nic gorszego się nie stało.

A co do domu, ciepła ta Wasza kuchnia :) Mimo, że jeszcze nie wykończona, ale mozaika świetnie pasuje do szafek i blatu. Kolor ściany po lewej stronie, gdzie wiszą wiaderka też świetny i powiem Ci, że biała ściana też ładnie pasuje do tej. A że będzie musiał częściej malować, cóż... chociaż farba tania :D:D

• 2 weeks później...

Toście się nakarczowali! Mnie wszystko bolało w sobotę po całodniowym bieganiu za młodym po podwórku teściów i sprzątaniu ubranek dziecięcych i naszych przydasiów. No ale mi jeszcze brzuszyszcze dokłada ciężaru. Ale po Waszej robocie przez tydzień bym się nie ruszyła!!

Będzie trawka, żywopłocik i będzie ślicznie. Ja chyba jeszcze do rabatek z kwiatów nie dorosłam, więc one mi do szczęścia nie potrzebne, żeby było pięknie i praktycznie :D

zosik, ja to juz sobie odpuściłam latanie za małym...nie mam sił:p Doszłam juz do etapu....jak nie upadnie to się nie nauczy..i uczy się non stop :lol2:

Dobrze, ze nie jest delikatny- pogłaskanie po głowce i całus w nowego siniaka wystarcza :cool:

Ja cały weekend spędziłam na działce rodziców i podziwiałam ile mają zapału do roboty :jawdrop:

Ich ogródek wyglądał prawie tak jak twój niemodna :D Dobra robota!!!:yes:

zosik, ja to juz sobie odpuściłam latanie za małym...nie mam sił:p Doszłam juz do etapu....jak nie upadnie to się nie nauczy..i uczy się non stop :lol2:

Dobrze, ze nie jest delikatny- pogłaskanie po głowce i całus w nowego siniaka wystarcza :cool:

Buahahhahahah dobre :) Mój też z tych mało delikatnych, że całusek i pogłaskanie wystarczą na otarcie łez. A ile Twój ma lat? Bo mój 2 i pomysły takie że głowa mała! Ja też się nad nim nie użalam, ale on ma ciągoty do samochodów, schodów, kup drewna, pieca itp :)

Na 2-letnie dziecko trzeba mieć oczy wkoło głowy a czasami i to za mało... moja córa w tym wieku jak sie przewróciła to zaraz wstawała, otrzepała sie i szła dalej, wiec nie było problemu z "delikatnoscia" ale za to pewnego pięknego dnia, podlewała ze mną kwiatki na podwórku (podwórko ogrodzone, furtka na ciężko chodzącą zasuwkę) a 2 sekundy później stała na chodniku (przy ulicy)... ja mało zawału nie dostałam gdy "katem oka" zauważyłam zatrzymujacy się samochód i "coś rózowego" za płotem.... moja córeczka miała wtedy rózową sukieneczkę... na nasze szczęści tym samochodem jechali rodzice mojego kolegi z podstawówki , więc gdy zobaczyli malutkie dziecko wychodzące za furtkę na chodnik to zatrzymali się (widzieli mnie na podwórku)... aż strach pomyśleć co mogło sie stać, gdyby wtedy zamiast nich chwilę później jechał ktoś inny z nadmierna prędkością... a ja wtedy tez byłam w zaawansowanej ciąży z synkiem

Moj ma 2 lata i 8 mies. lata sobie swobodnie po ogrodzie, który jest ogrodzony i mały nie ma jak uciec :D To nasze szaleństwo też lubi drabiny, schody, sterty kamieni, wspina się gdzie popadnie im wyżej tym lepiej, tyle ze jest bardzo sprawny fizycznie i mozna zaufac jego umiejętnością (w miarę rozsądku) o samochodach i innych męskich zabawkach nie wspomnę. Wiecznie jest brudny tak, że ledwo buzię widać, ale ja z tych złych matek, co pozwalają dziecku przycisk do mydła pełnego bakterii dotknąć ;) o błocie nie wspominajac :p

Gopax ja wiem, że dziecka nie można z oka spuścić, ale czasem po prostu trzeba...dlatego lubie to ze moje dziecko jest dość głośnie i jak go nie widzę to przynajmniej słyszę :yes:

Ja póki co słabnę jak widzę, że w ciągu 5 sekund przysunął sobie pufę i wlazł na parapet czy na stoliczek na którym stoi akwarium, albo że bramka na schodach to już nie przeszkoda - wczoraj przelazł przez nią. Całe szczęście, że teściu go przyuważył, bo zapewne ostro byśmy się zastanawiali jakim cudem spadł ze schodów skoro bramka zamknięta a był na dole...

ojj, ale "zadzieciłyśmy" wątek Niemodnej, pogoni nas zaraz ;)