Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik niebudowy (bo remontu)

niemodna

Recommended Posts

TV dalej nie ma, nie płaczemy ;)

eM prawie cały czas pracuje... tyle tylko że remont się zbytnio do przodu nie posuwa :(

na podwórku wczoraj posadziliśmy w miejsce iglaków "zasuszonych" przez psy kilka rzeczy: 2 x berberys (potocznie zwany berbeluchą), tawułę japońską "gold coś", wierzbę "płaczącą" szczepioną...

zakupiliśmy też 5 tui, niestety nasza wyobraźnia jeszcze nie podpowiedziała,gdzie je posadzić.

Wczoraj wyplewione zostały maliny i inne owocowe za domem w rogu... mam grządkę z cebulą, z natłoku innych prac na razie poza nią jest tylko pół pustej grządki...

a perz człowieka może zabić, mam go już dość, jeśli ktoś jest zainteresowany, to oddam, a nawet dopłacę ;)

pomału przymierzamy się do zasiania trawy przed domem, ale jednocześnie boimy się żeby psy nie zadeptały (jest jakiś sposób oprócz odgrodzenia?)

a dzisiaj jest tak ładna pogoda że mam zamiar wziąć rower i pojechać do lasu, zamiast walczyć z ogrodem... każdy potrzebuje trochę odpoczynku :)

a... w domu robi się korytarz, tylko się skończyć nie może, bo weny i czasu nie ma... kiedy my dojdziemy do sypialni?

• 3 weeks później...
  • Odpowiedzi 535
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

kiedy w końcu będzie koniec remontu...

Tez sobie zadaje to pytanie. Bez tv zyc mozna a zwlaszcza teraz kiedy nadejdzie lato watpie abys chciala przesiadywac i ogladac te polskie tzw: nowele? Jestem przekonana, o kazej wolnej chwili bieglabys do ogrodu ... nie pisze wcale aby brudzic paluszki a chociazby na zasluzony relax. :)

Pomalu a do celu. :)

• 3 weeks później...
  • 2 weeks później...

generalnie to od tego sąsiada, którego mam "po lewej" oraz z tyłu nie muszę się osłaniać, problem mam tylko z prawą stroną, i to duży, bo mają usypany taras na 2m wysokości i lubią wszystko wiedzieć... tyle, że tam potrzebuję coś bardzo szybko rosnącego...

Z przodu chcieliśmy żywopłot zrobić, nawet żeśmy sadzili w tym roku, ale się nie opuścił, tuje nie zdadzą egzaminu z uwagi na 2 psy - są podlewane, a powiedzmy sobie szczerze, żadna roślina za tym nie przepada...