Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik niebudowy (bo remontu)

niemodna

Recommended Posts

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 535
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 1 month później...

żyję... czasu na nic ostatnio nie ma...

pasztety hodujemy :)

żeby nie było braku zdjęć...

http://images62.fotosik.pl/569/43fed2593aa61220gen.jpg

http://images65.fotosik.pl/568/184bf99e70db2f7agen.jpg

spiżarka skończona, brakuje tylko drzwi, ale pogoda jest tak ładna, że ucieka się już z domu...

• 2 weeks później...

"Padła" pompa myjąca w zmywarce whirlpool - dzwonię do serwisu, naprawa ponad 500 zł, nie opłaca się...

Rozkręcenie i złożenie na bieżących częściach zmywarki zaowocowało działaniem zmywarki, przy czym nie jestem pewna na jak długo - ten model pomp został zastąpiony przez zamiennik, z uwagi na awaryjność, a zmywarka zaczyna cieknąć (ciec?), w każdym razie przeciekać...

Szukam uszczelki (podejrzewam że przy odkręcaniu/zakręcaniu czy cokolwiek mogło coś się stać...

Brak możliwości zakupienia tejże uszczelki, chociaż dochodząc do instrukcji serwisowej, ta uszczelka w handlu powinna gdzieś być... Udało się coś znaleźć, tzn. uszczelka oznaczona jako do pomp whirlpool, cena ponad 100 zł + przesyłka, brak pewności czy ta pasuje i czy pompa pociągnie oraz jak długo...

Może kupić nową pompę ?

Poszukiwania... koszt zakupu pompy ponad 360 zł + koszty przesyłki...

Drążę internet... znalazłam - zestaw pompa + grzałka, nowe, z gwarancją, w cenie 250 zł z przesyłką..

to mi już bardziej pasuje, przynajmniej będzie pewność że wszystko na jakiś czas zadziała

Polska :)

// historia podobna, zawias do laptopa, w Polsce 246 zł + wysyłka, udało mi się po dobrym poszukaniu importować za 60 zł brutto :)

Edytowane przez niemodna

• 1 month później...
  • 2 months później...

Wow kawal kuchni! nie ma to jednak jak stare budownictwo :) choc wiadomo- wiecej miejsca=wiekszy remont A stol zajefajny!

Letniej kuchni tez nie mam, w tym roku z powodu pierdolnika ogolnego skonczy sie pewnie na przerobieniu jablek- bo ciocia wciska i TRZEBA je wziac, przy lepszych wiatrach moze jakas sliwki sie znajda w sloiku- ale na tym koniec.....

przepraszam :oops: nie wiedzialam, ze moja wypowiedz ma skutki uboczne....ale za to ile pysznego eko-dzemiku do poznej nocy mozna wyprodukowac.....ja czekam w tym roku na swoj wagon jablek jak na podatki -wiadomo, ze bedzie, ale nikogo to nie cieszy (zwlaszcza przy remoncie). Zima pewnie zmienie zdanie, bo nalesniczki z nim dobre beda :)

W sypialni na szafie perkusja rozlozona? Bo jak tak, to tez swego czasu mieszkalam z taka, tylko czerwona- pod stolem i naszafie sie rozsiadla- M gral kiedys w zespole :)

Fajnie, ze nie wywaliliscie piecy (piecow? jak to sie odmienia???) - jest swiadectwo metryki domu i cos rozniacego go od innych, zreszta to praktyczne grzanie

Edytowane przez rudzik_