niemodna 27.10.2010 10:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2010 kolejna rzecz do zapamiętania - wysuwany blat - top flex. Ponadto - wczoraj zasypaliśmy piec wieczorem, dzisiaj rano, jak wychodziłam do pracy to kaloryfery dalej były ciepłe, a piec hulał trzeba będzie poobserwować będąc w domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alladyn71 27.10.2010 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2010 No to jak w domu ciepło to już bajka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 27.10.2010 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2010 a u mnie zimno i bajki niet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aasienkaaa 30.10.2010 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2010 Hej:) Widzę, że remont idzie pełną parą, super:) a pomysł z tymi gniazdkami rewelacja, zaraz pokaże mężowy, co by u nas może takie zrobić Pozdrawiam i kibicuję Będę zaglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niemodna 01.11.2010 12:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2010 No to dzisiaj, dla rozrywki historia drugiego komina... Nadszedł piątek, miał on być dniem przymocowania płyt gk w łazience. Miał... Przyjechał prawie szwagier celem pomocy, i na tym się skończyło... Sobota - zbicie tynku z komina, tylko tam nie był wcześniej zbity - okazało się, iż część cegieł jest luźna, a także, że nie wszystkie kominy prowadzą do piwnicy. 2 z nich kończą się w łazience, pod sufitem. Tak wyglądał nasz komin: http://lh3.ggpht.com/_5w9JlCij3as/TM6qXxN5muI/AAAAAAAAAPo/GmRpnhk9BbA/s512/SG106920.JPG http://lh5.ggpht.com/_5w9JlCij3as/TM6qYog4qTI/AAAAAAAAAPs/UR8DYZ7Y9aw/s512/SG106921.JPG Fajny, prawda? No i w łazience na oknie naklejona jest folia "matowa" w maziaje, później wrzucę zdjęcie, jak wygląda. Są też inne optymistyczne rzeczy - kupiliśmy np drzwi wewnętrzne, co prawda "papierowe", ale całkiem ładne: oto zdjęcie z gazetki (praktiker) http://lh4.ggpht.com/_5w9JlCij3as/TM6xCGYJMxI/AAAAAAAAAQ0/e3iHQLzZ7Sg/drzwi-gazetka.jpg za drzwi 159 zł, niestety kupiliśmy tylko 2 skrzydła pokojowe - łazienkowych (70) nie było prawych, a potrzebujemy takich trzy sztuki (łazienkę mamy jedną), ale 70-tki będą pasowały też do piwnicy i na poddasze, a niełazienkowych nie ma. Brakujące zostały zamówione. Do drzwi dokupiliśmy także od razu futryny (tych które mamy) a także klamki. Zdjęcia zrobię później - wszystko jest w piwnicy. A także, co jest hitem, mam działającą pralnię, zgodnie z pierwotnym założeniem, mieści się w piwnicy Będzie co prawda trzeba ją jeszcze oddzielić ścianką gk od kotłowni (drugiej części piwnicy), ale pranie we własnym domu sprawia mi póki co przyjemność - życie jest po prostu piękne, w końcu nie trzeba się zastanawiać, do kogo tym razem wywozić pranie, a szybkie podsuszanie na kaloryferze bardzo dobrze się spisuje. No i jakiś czas temu spotkałam pewnego motylka we własnym domu, oto kilka zdjęć "dowodowych" http://lh5.ggpht.com/_5w9JlCij3as/TM6qN_7TfbI/AAAAAAAAAPc/wvFO1HUAHvI/s640/SG106905.JPG http://lh3.ggpht.com/_5w9JlCij3as/TM6qODasQcI/AAAAAAAAAPg/nRnPD1D778c/s640/SG106906.JPG http://lh3.ggpht.com/_5w9JlCij3as/TM6qOrF-a0I/AAAAAAAAAPk/yuenvl9bxtM/s640/SG106912.JPG Pozdrawiam wszystkich czytających Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 01.11.2010 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2010 Między jednym cmentarzem a drugim wpadam z wizytą i co ja tu widzę super kominy... ach skąd ja to znam. U nas też tylko była jedna mała dziurka była - dopóki mąż nie dotknął innej i tak poleciało . Pół komina musiał przemurować - masakra . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admin1719498882 02.11.2010 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2010 Uwaga, kolejna szansa na zdobycie superwiertarki w konkursie !!! Skomentuj artykuł opublikowany na stronie głównej Muratordom.pl. Inni już to zrobili. Autorzy najciekawszych wypowiedzi otrzymają superwiertarkihttp://forum.muratordom.pl/[email protected] Na ciekawe komentarze czekamy tylko do środy. Tytuł artykułu wskazaliśmy w ostatnim newsletterze Muratordom nr 417. Jeżeli jeszcze nie jesteś naszym subskrybentem, zapisz się ! (www.muratordom.pl/newsletter). Ostatni już konkursowy newsletter z informacją, pod którym artykułem zamieścić komentarz by wygrać, wyślemy jeszcze tylko 4 listopada. Wskazówki szukaj TYLKO w newsletterze Muratordom.pl ! Szczegóły i regulamin na stronie konkursowej. PozdrawiamyRedakcja Muratordom.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niemodna 04.11.2010 10:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2010 komin zamurowany. czas na tynkowanie. jutro prawdopodobnie płyty gk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niemodna 05.11.2010 10:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2010 Dzisiaj po raz kolejny temat kuchni...a więc "mała" lista zakupów, czyli to co w kuchni jest przydatne bądź niezbędne, na razie niepoukładane garnkipatelnietalerzesztućce deski do krojenia - na razie niestety mam jedną lista zakupów, do odhaczania przez najbliższe kilka lat:1. kamień do pizzy - podobno rewelacja2. talerz bądź deska do podawania pizzy3. stolnica - mata silikonowa4. spryskiwacz do oleju5. foremki oraz kruszarki do lodu (silikonowe)6. wałek do ciasta7. młynki do pieprzu i soli oraz solniczka i pieprzniczka8. pojemniki na przyprawy9. pojemniki do przechowywania, mrożenia żywności10. pojemniki na kawę i cherbatę11. chochelki12. otwieracz do puszek, otwieracz do butelek, korkociąg13. trzepaczka14. deski do krojenia15. woreczek do gotowania - podobno bardzo wygodna rzecz16. miarka do spaghetti17. tłuczek do ziemniaków 18. noże, porządne no i na dodatek trochę robotów itp kuchennych, oraz:18. thermomix cóż - może kiedyś wygram w lotka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niemodna 05.11.2010 11:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2010 na początek dodatki, nadal w kolorach neutralnych (biały/szary/grafit/czarny a może drewno) czyli pozwalających na duużo w łazience uchwyt i stojak na papier toaletowy kosz na bieliznę wieszak na ręczniki mydelniczka zwykła oraz do mydła w płynie pojemnik na szczoteczki oraz kubek/szklanka szczotka toaletowa a do tego zmieniające wystrój: ręczniki, w zestawach po 2 duże i 2 małe, oraz "dywanik" w kolorach: czerwony, pomarańczowy, zielony, żółty, fioletowy czyli 5 opcji kolorystycznych na jedną łazienkę - pięknie to brzmi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niemodna 05.11.2010 11:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2010 a tutaj widok kuchni w starej wersji ikea, widok od strony salonu, po prawej widać wejście od korytarza, a po lewej, przy oknie spiżarkękolory nie wybrane, projekt typowo poglądowy...http://lh6.ggpht.com/_5w9JlCij3as/TNPpxsCMEOI/AAAAAAAAARE/omVlfVehJj4/kuchnia-od-salonu.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamykkamyk2 07.11.2010 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2010 Kurdę tu dopiero remont komina, a Ty już kuchnię urządzasz!!!pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niemodna 08.11.2010 08:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2010 bo komin jest skończony, ten drugi też - otynkowany dzisiaj chyba zacznie się akcja "płyty gk" w łazience, płytki kupiliśmy wczoraj. jedziemy też odebrać resztę drzwi z praktikera... generalnie to nie polecam tego marketu - nic nie wiedzą, nic nie pomagają i mają wszystkich gdzieś, przynajmniej w rzeszowie. a właśnie - fajny temat - markety, w naszym przypadku w Rzeszowie najbardziej lubimy jeździć do leroy merlin, miła obsługa, rzetelna pomoc, brak problemów z gwarancjami - szybkie naprawy na drugim miejscu jest castorama, jest w miarę ok, chociaż pracownicy są... zakręceni. no i ostatni praktiker, jeszcze w piątek potwierdzałam że mają już drzwi dla mnie, mieli mieć, wczoraj wchodzę, na stanie niby mają, ale nie wiedzą gdzie są, dzisiaj znów musimy jechać do rzeszowa a najfajniejszym marketem dla budujących/remontujących jest majster. zaraz po zakupieniu domu dostaliśmy kartę rabatową, 10% na cały asortyment. I mamy do majstra najbliżej. kuchnię urządzam, bo mąż mój kochany prąd kończy robić w kuchni, więc musiałam wiedzieć, gdzie chcę mieć gniazdka, i tak mnie prawie zabił jak zobaczył ile ich jest. A poza tym, patrzę na to z tej perspektywy, że już w naszym domu mieszkamy, więc w głowie są marzenia o tym że wszystko już skończone, bo mieszkania na budowie nie polecam, pomimo wszystko. A gdybym miała teraz termomixa, to nawet na brak kuchenki bym chyba nie narzekała... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niemodna 10.11.2010 07:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 ok, to nadrabiam wieści... mamy podłączony "nowy" prąd w łazience"robi się" nowy prąd w kuchnizrobiony jest w salonie, trzeba go tylko przeciągnąć do skrzynki i podłączyć. Szukamy informacji dotyczących zmiany przyłącza z jednej fazy na trzy, czyli jak rozmawiać z ZE, aby nie musieć na zmianę wydać majątku. mamy kupione płytki do łazienki i korytarza, zgodnie z zapowiedziami charlie chaplin + białe płytki na ściany, ciemne na podłogę w łazience.a do korytarza są takie: http://www.leroymerlin.pl/multimedia-storage/78/00/030041a2c60548751e7aaed7a90d-43590365_d.jpgmężu memu się spodobały i była fajna promocja.Przywieźliśmy też resztę drzwi - 3 skrzydła "łazienkowe", czyli 70, z czego jedne pójdą do łazienki, jedne do oddzielenia piwnicy a jedne na górę. dom coraz bardziej przypomina dom, a nie plac budowy, innymi słowy - bliżej niż dalej.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niemodna 10.11.2010 10:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 Mam do Was wielką prośbę, poniżej jest adres do mojej kuchni w konkursie ikea, proszę - zagłosujcie, jeśli możecie poświęcić te kilka minut i podoba Wam się kuchnia.Układ jest częściowo narzucony odgórnie - nie wszystko da się w remontowanym domu zrobić.oto projekt:http://lh4.ggpht.com/_5w9JlCij3as/TNp1SFZFa2I/AAAAAAAAARU/gxgjwZY_EUg/kuchnia_konkurs.jpega to link: kliknij tutaj Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alladyn71 11.11.2010 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2010 ok, to nadrabiam wieści... mamy podłączony "nowy" prąd w łazience "robi się" nowy prąd w kuchni zrobiony jest w salonie, trzeba go tylko przeciągnąć do skrzynki i podłączyć. Szukamy informacji dotyczących zmiany przyłącza z jednej fazy na trzy, czyli jak rozmawiać z ZE, aby nie musieć na zmianę wydać majątku. mamy kupione płytki do łazienki i korytarza, zgodnie z zapowiedziami charlie chaplin + białe płytki na ściany, ciemne na podłogę w łazience. a do korytarza są takie: http://www.leroymerlin.pl/multimedia-storage/78/00/030041a2c60548751e7aaed7a90d-43590365_d.jpg mężu memu się spodobały i była fajna promocja. Przywieźliśmy też resztę drzwi - 3 skrzydła "łazienkowe", czyli 70, z czego jedne pójdą do łazienki, jedne do oddzielenia piwnicy a jedne na górę. dom coraz bardziej przypomina dom, a nie plac budowy, innymi słowy - bliżej niż dalej. pozdrawiam Te płytki to Saloon prawda? Bardzo mi się podobają. Chciałam je położyc w kuchni:D A jaka promocja jeżeli można zapytac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niemodna 13.11.2010 10:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2010 (edytowane) nie wiem jakie to dokładnie, za chwilę sprawdzę na pudełku, a jaka pomocja? niecałe 20 zł za m2 nie do końca, te płytki to ceramikagres, gres szkliwiony castilo beż - link - tylko musisz wybrać castilo, bo nie zlinkuję bardziej Edytowane 13 Listopada 2010 przez niemodna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niemodna 15.11.2010 11:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 łazienka "w końcu" zaczęła robić się zielona przyklejone zostały pierwsze 3 płyty (i oklejony kawałek komina) a teraz trochę nie na temat... ja wychowałam się w bloku, miałam swój pokój, mój mąż też. później mieszkaliśmy u teściów, mieliśmy jeden pokoik. i wiecie co - teraz niby wiemy że to jest nasz (głównie banku) dom, ale mamy jeden problem... gdzie coś jest - u nas w pokoju, tylko pokoje mamy 2 (na dole), mamy też naszą kuchnię, naszą łazienkę, naszą piwnicę (a dokładniej to kotłownię, pralnię i graciarnię)... i nie możemy nauczyć się określeń pokoi sypialnia, salon... bo ten pokój jest nasz ciekawe czy z tego wyrośniemy? czy uda nam się odblokować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alladyn71 15.11.2010 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 nie wiem jakie to dokładnie, za chwilę sprawdzę na pudełku, a jaka pomocja? niecałe 20 zł za m2 ( Gdzie takie promocje dają?? U mnie w mieście chcą ponad 60zl/m2:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niemodna 16.11.2010 05:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2010 Gdzie takie promocje dają?? U mnie w mieście chcą ponad 60zl/m2:rolleyes: w LM w Rzeszowie - 4 urodziny mieli, a do tego małą zniżkę mamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts