djwaca 16.08.2010 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2010 Witam, Mam domek w stanie surowym, zastanawiam się właśnie nad wykonaniem docieplenia w projekcie mam 14 cm styropian, zauważyłem że cokół fundamentu ze styrodurem wysunięty jest od 15-17 cm, czyli jak na ścianie przykleję styropian gr. 14 cm to cokół zamiast "chować się" pod styropianem będzie wystawał po za jego lico. Jak można to wykończyć ??? Zastanawiałem się nad zwiększeniem grubości styropianu na ścianie do 20 cm, tak żeby cokół był schowany pod styropianem - poradźcie co robić ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 16.08.2010 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2010 opcje masz dwie:1 - tak jak piszesz - zwiekszyc grubosc EPS na calej elewacji2 - zmniejszyc grubosc docieplenia cokolu (jezeli chcesz zachowac parametry izolacyjnosci cieplnej - zastosowac odpowiedni do tego produkt) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
djwaca 17.08.2010 10:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2010 opcje masz dwie: 1 - tak jak piszesz - zwiekszyc grubosc EPS na calej elewacji 2 - zmniejszyc grubosc docieplenia cokolu (jezeli chcesz zachowac parametry izolacyjnosci cieplnej - zastosowac odpowiedni do tego produkt) 1. Chciałem tego uniknąć, ale widze że chyba tylko przyklejając 20 cm na całym budynku wyjdę z cokołem... 2. Zmniejszyć grubość ocieplenia cokołu, raczej nie da rady, mam XPS ekstrudowany 8 cm, raczej nie ma co pocieniać... Może ma ktoś jakiś złoty pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts