jowita1981 16.08.2010 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2010 Witam, mam dom z poddaszem uzytkowym ale na razie nie stac mnie na cale wykonczenie domu. Chcialbym zrobic parter i tynki zewnetrzne i wprowadzic sie. Zastanawiam sie czy musze tez zrobic ocieplenie poddasza uzytkowego mimo ze nie bedzie na razie uzywane. Moze to glupie pytanie, ale gdzies czytalem ze moga byc problemy z wilgocia gdy sie mieszka na dole a gora zaizolowana nie jest zamieszkana. Nie wiem ile w tym prawdy. Dziekuje za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 16.08.2010 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2010 Koniecznie daj ocieplenie. Zapłacisz raz i spokój a tak dodatkową kasę wyłożysz na ogrzewanie. I to nie mało! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 16.08.2010 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2010 Koniecznie daj ocieplenie , możesz nie wykańczać tego płytami K-g i malować , ale koszty ogrzewania będziesz mieć zdecydowanie niższe. Szacunki podają iz przez nieocieplony dach może przenikac od 30 do 40 % traconego ciepła ( jak pamiętasz z lekcji fizyki :rolleyes:ciepłe powietrze unosi się do góry i przez nieocieplone poddasze i dach unosi twoje pieniadze wydane na ogrzewanie ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jowita1981 16.08.2010 19:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2010 Dziekuje Wam za odpowiedzi. Do FlashBack: widze i doceniam Twoja pomoc ale po co ta ironia? Zrobie wiec tak jak planowalem wczesniej, ociepenie poddasze welna, plyty gk i potem sam juz jak bedzie kasa bede sie mogl wziac za malowanie, panele itd. jeszcze raz dziekuje za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts