Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak rozwiązaliście problem tymczasowej toalety na budowie?

mad

Recommended Posts

Umowę zawierasz bezterminowo. Płacisz z góry za miesiąc uzytkowania. U nas wyszło 281 zł/m-c z serwisem co dwa tygodnie. W zimie oddajemy, bo nie jest potrzebna. Z serwisem raz na miesiąc chyba 50 zł taniej. Z naszych popszukiwań WC Serwis był najlepszy i najtańszy. Umowę zawierasz telefonicznie. Płacisz kierowcy (serwisantowi) lub przelewem. Najmniej formalności. Kontakt znajdziesz w necie. Infolinia chyba 0 801 133 800. Nie pamiętam. Szukaj w http://www.adresy.onet.pl. Tam jest kilka książek telefonicznych. Masz jeszcze do wyboru TOI TOI i coś jeszcze, ale nie pamiętam.

marzek, dzieki za szczegoly, pozdrawiam. na jakim etapie twoja budowa?

marzek, to pisalam ja, mad. znowu mnie wylogowalo. pewnie przekroczylam jakies tam czasy. mad

Nasza budowa jest na etapie trochę dalszym niż stan surowy zamkniety. Mamy położoną elewację oraz instalację elektryczną. Zabieramy się do ocieplania dachu. Po szczegóły zaprzaszam do innych wątków. Tego nie zasmiecajmy.

• 2 weeks później...
u nas też była sławojka, zresztą wciąz jest, bo po tym jak postawiliśmy garaż z poddaszem mieszkalnym, w którym mieszkamy, to teraz chcemy zacząć budowę tego "właściwego " domu. Sławojka była zaraz po ogrodzeniu sama ją zbudowałam i do tej pory podziwiam że się nie rozpadła. Jako element ekologiczny wrzucamy do środka pokrzywy i miętę najlepiej świeżo wyrwane krzaki, nie ma problemów z zapachami i koszt tylko kilku desek i paru gwożdzi

Budujemy w srodku zamieszkalego osiedla w zwiazku z czym zeby nie narazac sie sasiadom wynajelismy od TOI TOIa kabine za 260 zl / mc. Stala sobie u nas w strategicznym czasie - stawiania scian i robienia dachu. zaraz potem zrobilismy podlaczylismy nasza surowizne do kanalizacji i zrobilismy "prowizorke".

pozdrawiam

Po budowie hipermwrketu w okolicy pozostał wychodek obity blachą, chyba nie używany zgodnie z przeznaczeniem bo brakowało miejsca do siedzenia. Ktoś próbował go podpalić, ktoś inny pogniótł. Aż w końcu jak wywozili ostatnie graty z budowy powiedzieli mi na odczepnego - a weź se pan to cos jak masz czym.

Postawiłem wychodek w rogu działki za drzewkami. 50 m od budowanego domu. I był to błąd, bo panowie fachowcy wybierali się tam tylko z poważniejszymi problemami. Raz nawet zauważyłem że olali mi ścianę domu. Zrobiłem awanturę, ale szybko się wyłgali ze akurat tam wylali starą wodę mineralną. Nie złapałem nikogo na gorącym uczynku więc musiałem odpuścić. Niesmak jednak pozostał.

• 1 year później...