Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wkładka do drzwi zewnętrznych

Recommended Posts

Wkładka..

pewnie pytasz o markę? Myślę, że takich speców tu nie ma by wskazać czy lepsza jest Gerda, Wilka, Abloy czy im podobne..

Ważna jest klasa antywałamaniowa

No i rozmiar. Trzeba znać potrzebny rozmiar wkładki (zależy od grubości drzwi i szyldów).

Orientacyjne powiem: wkładka 30/40 zwykła może być dostępna za ok 30zł. Kl. B - zacznie się od 50zł, kl. C od ok 90zł. Większa wkładka - wyższa cena.

Wkładki z marketu za 7-20 zł nadają się zwykle tylko do drzwi wewnętrznych ( klasą, niezawodnością i rozmiarem).

• 1 year później...
Czy ktoś ma jakąś opinię na temat wkładek lob hektor (leroy merlin, kl. B) - jestem w trochę awaryjnej sytuacji i być może będe musiał awaryjnego zakupu dokonać. Ewentualnie proszę o info gdzie w okolicach Sosnowca, Katowic można kupić wkładki przyzwoite od ręki ( w cenie do 140-150 zł), np Wilkę...

No to pojechałeś po bandzie, finlandia. Sosnowiec, Katowice,Świętochłowice itd. to jedno miasto.

Dlatego od razu przeprosiłem bo chociaż geografia nie jest mi obca, to ta aglomeracja mnie nigdy bliżej nie wciągnęła:) Za to gdybyś pytał czy z Pruszkowa da się szybko dojechać do Wołomina to ja chętnie pomogę:)

• 3 weeks później...
Czy ktoś ma jakąś opinię na temat wkładek lob hektor (leroy merlin, kl. B) - jestem w trochę awaryjnej sytuacji i być może będe musiał awaryjnego zakupu dokonać. Ewentualnie proszę o info gdzie w okolicach Sosnowca, Katowic można kupić wkładki przyzwoite od ręki ( w cenie do 140-150 zł), np Wilkę...

Pewnie to już musztarda po herbacie ale mogę polecić tę wkładkę. To przyzwoity produkt a jak jeszcze będzie zamontowana z szyldem ( tarczą ) zakrywającą wkładkę to już na prawdę nic więcej nie potrzeba.